Telefon Eski Model iPhone Kullanıcılarına Özel Güncelleme!

Eski Model iPhone Kullanıcılarına Özel Güncelleme!

Apple, periyodik olarak farklı hata ve güvenlik açıklarını düzeltmek için iOS güncellemeleri yayınlıyor. Şirket, kısa süre önce iOS 16.4.1 güncellemesini piyasaya sürdü ve şimdi de eski iOS sürümlerini kullanan kullanıcılar için yeni bir güncelleme sunuyor. 18-04-2023

Apple, periyodik olarak farklı hata ve güvenlik açıklarını düzeltmek için iOS güncellemeleri yayınlıyor. Şirket, kısa süre önce iOS 16.4.1 güncellemesini piyasaya sürdü ve şimdi de eski iOS sürümlerini kullanan kullanıcılar için yeni bir güncelleme sunuyor.

 

 

Apple, iOS 16 güncellemesini yapamayan kullanıcıları düşünerek eski cihazlarını korumak için iOS 15.7.5 güncellemesini yayınladı. iOS 15.7.5 güncellemesi, Apple'ın IOSurfaceAccelerator ve WebKit üzerinde odaklandığı iki farklı sorunu çözmek için yapıldı. Peki bu sorunlar neler?

 

Şirketin açıkladığı duruma göre IOSurfaceAccelerator üzerinde bir uygulama kernel seviyesi ayrıcalıklar elde ederek sistemlerde zararlı kod çalıştırabiliyordu.  iOS 15.7.5 ile bu sorunun önüne geçildi. Diğer bir detay ise WebKit. Bu sistem açığında, kötü amaçlı yazılımlar aracılığı ile web içeriklerinin sistemde kod çalıştırması mümkündü. Yeni sürüm ile bu durumunda önüne geçilmiş oldu. 

 

Bu sayede eski iPhone sahipleri güvenle telefonlarını kullanmaya devam edebilirler.