Telefon Samsung Telefonların Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?

Samsung Telefonların Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?

Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri arasında yer alan özelliklerden bazıları, gündelik yaşamınızı daha kolay hale getirebilir. 12-05-2022

Gündelik yaşamın ayrılmaz parçalarından olan akıllı cihazlar, birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen sırlarla doludur. Global ölçekte en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından olan Samsung’un hemen her markasında da daha önce hiç keşfetmediğiniz bazı özelliklere rastlayabilirsiniz. Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri arasında yer alan özelliklerden bazıları, gündelik yaşamınızı daha kolay hale getirebilir. Bazıları ise sahip olduğunuz Samsung marka akıllı cihazı en etkili şekilde kullanabilmenizi sağlayarak, akıllı cihaz kullanım verimliliğinizi arttırabilme potansiyeline sahiptir.

 

Samsung’un farklı modellerinde yer alan birçok bilinmeyen özelliği kullanarak, cihazda yapacağınız birçok işlemde hız avantajı elde edebilirsiniz. Ayrıca bunun dışında güvenlik açısından da son derece kritik önem arz eden bazı özellikler de pek çok kullanıcı tarafından bilinmez. Bu özelikler, kısa bir süre için telefonunuzdan ayrı kaldığınızda hayati bir önem taşıyabilir. Aynı zamanda güvenliğinizi en sağlıklı şekilde muhafaza etmek adına da bu bilinmeyen özelliklere başvurabilirsiniz.

 

Samsung Telefonların Bilinmeyen Özellikleri

Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri, çoğunlukla cihaz modeline göre farklılık gösteriyor olsa da büyük bir kısmı, Android işletim sistemine sahip olan pek çok cihazda bulunmaktadır. Özellikle Galaxy serisi cihazlarda bu özellikler büyük oranda yer alır. Üstelik bilinmeyen tüm bu özelliklerin gündelik yaşamınızı çok daha kolay ve konforlu hale getireceği kesindir. İşte Samsung marka akıllı telefon sahibi olanların bile bilmediği özellikler!

 

Temaslı Dosya Gönderim Özelliği: “Beam”

Her ne kadar temaslı dosya gönderimi olarak adlandırılıyor olsa da “Beam” özelliği, bu özeliği bünyesinde barındıran Samsung marka cihazlar arasında herhangi bir fiziki bağlantı olmadan dosya gönderilebilmesini sağlar. Beam özelliğini kullanabilmeniz için cihazınızda bu özeliğin bulunuyor olması yeterlidir. Aynı özelliğe ev sahipliği yapan bir başka Samsung cihazıyla eşleşebilir ve hiçbir fiziki donanıma ihtiyaç duymadan hızla dosya gönderimini gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik dosyanın boyutunun da hiçbir önemi yoktur.

 

Smart Screen Özelliği

Samsung, üretmiş olduğu akıllı cihazlarla pek çok yeniliği sunma konusunda öncüdür. Oldukça ince detayların yer aldığı bu teknolojik yenilikler içerisinde birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen Smart Screen özelliği son derece dikkat çekicidir. Smart Screen, Samsung marka cihazınızla gündelik kullanımlarda fiziki bir etkileşim kurmanıza aracı olur. Telefonunuzun güvenliğini de en etkili şekilde muhafaza eden bu özelik, birçok Samsung kullanıcısı tarafından bilinmemektedir.

 

Bu kapsamda Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri arasında bulunan Smart Screen uygulamasıyla gündelik yaşamınıza akıllı cihazınızı çok daha kolay adapte edebilirsiniz. Smart Screen’in en temel işlevi, siz ekrana bakıyor olduğunuzda ekranı aktif hale gelmesini sağlamaktır. Böylelikle ekranı aktif kılmak için ekstra bir çaba harcamanıza gerek kalmaz. Sadece bu özelliği aktif konuma getirmeniz ve ekrana bakmanız yeterlidir.

 

Tek Bir Temasla Telefonu Sessize Alma

Bazı durumlarda ardı arkası kesilmeyen aramalar ciddi rahatsızlıklar verebilir. Bu tarz durumlarda Samsung marka akıllı cihaza sahipseniz son derece şanslısınız. Telefonunuz gelen bir arama sonucunda ısrarla çalıyorsa, sahip olduğunuz Samsung cihaza dokunmanız ya da cihazı kavramanız yeterlidir. Elinizi hisseden cihazınız aramayı sessize alacaktır. Üstelik bu özellik, hemen her Samsung modelinde bulunmaktadır ve aktif etmek için herhangi bir işlem yapmanız gerekmez.

 

Sahte Konum Özelliği

Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri arasında neredeyse hiçbir kullanıcının dikkat etmediği sahte konum özeliği açıkça ön plana çıkar. Bu özellik telefonunuzun ve sizin güvenliğini en yüksek düzeyde muhafaza etmeniz adına oldukça işlevseldir. Söz konusu özelliğin temel amacı konum bilgisi talep eden uygulamaların işlevini yitirmesini sağlamaktır. Son derece basit şekilde aktif edilen bu uygulama ile gerçekte olan konumunuz yerine sahte bir konum bilgisi paylaşırsınız.

 

Sahte konum özelliğini kullanmanız halinde GPS özelliğine sahip olan araçların sizi izlemesi imkansız hale gelir. Samsung marka cihazınızda bu özelliği aktif konuma getirmek için;

  • Ayarlar bölümüne geçiş yapın.
  • “Geliştirici Seçenekleri” sekmesini bulun ve tıklayın.
  • Açılan sayfada “Sahte Konumlara İzin Ver” kısmını aktif hale getirin.

İşlemlerini gerçekleştirmeniz yeterlidir. Özelliği aktif etmenizle birlikte artık GPS cihazlarının telefonunuzu takip etmesi mümkün değildir.

 

Avuç İçi ile Ekran Görüntüsü Alma

Samsung’un öncü olarak akıllı telefon kullanıcılarına sunduğu özelliklerden biri de avuç içiyle kamera kontrolüdür. Bu özeliğin ilk versiyonu olan avuç içi ile selfie çekilebilmesi, günümüzde hemen her Android yazılıma sahip olan cihazda bulunmaktadır. Samsung’un burada akıllı cihaz sektörüne kazandırdığı en temel yenilik, avuç içi ile ekran görüntüsü alınabilmesidir. Samsung marka cihazınızın ekranına avuç içini göstererek sağdan sola ya da soldan sağa yavaşça hamle yapmanız ekran görüntüsü almak için yeterli olacaktır.

 

Uygulama Pinleme

Samsung telefonların bilinmeyen özelikleri arasında hemen hiçbir kullanıcının bilmediği ve son derece kritik bir öneme sahip olan özellik bulunmaktadır. Uygulama pinleme özelliği gündelik yaşamda yaşadığınız birçok sorunu ortadan kaldırabilir. Bu özellik kısa bir süreliğine cihaz kullanılarak sadece kısıtlanan uygulamanın açılabilmesine izin verir. Dolayısıyla telefonunuzu tek bir uygulama kullanması amacıyla birine vermeniz durumunda gizliliğinizi düşünmenize gerek kalmaz. Sadece arzu ettiğiniz uygulamayı pinlemeniz yeterli olacaktır.

 

Soğuk Kış Ayları İçin Eldiven Modu Özelliği

Bilineceği üzere akıllı cihazları ekranlarına sadece elle temas yapılabilmektedir. Bu durum özelikle soğuk kış aylarında dışarıda telefonunuzla kolaylıkla vakit geçirmenizi engelleyebilir. Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri arasında yer alan bir özellikle bu sorundan tamamen kurtulmanız mümkündür. Soğuk kış aylarında eldivensiz yapamayanlar için Samsung tarafından geliştirilen bu özellik sayesinde cihazın ekranına eldiveninizle dokunmanız olanaklıdır. Eldiven modu olarak bilinen modu aktif etmeniz halinde Samsung marka cihazınızın ekran yüzeyine eldiveninizle kolaylıkla dokunabilirsiniz.

 

Hızlı Metin Yazımı

Telefonları aracılığıyla metin hazırlayanlar ya da sadece telefon kullanarak ileti gönderenlerin işini hayli kolaylaştıracak Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler çok hızlı şekilde metin üretmenizi sağlarken kontrolü daima elinizde tutmanıza da aracılık eder. Hızlı metin yazımı özeliği ile siz sadece yazmak istediğiniz kelimenin içerisinde yer alan tuşlar üzerinde parmağınızı gezdirin. Samsung’un klavyesi sizin adınıza en uygun kelimeyi hazırlayarak otomatik olarak kullanacaktır.

 

Kısa Yoldan Batarya Bilgilerine Ulaşma Kodu

Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri kapsamında hemen herkesin en çok merak ettiği özelliği çeşitli kodlarla telefon bilgilerine ulaşılmasını sağlayan işlemlerdir. Samsung marka akıllı cihazınızla, cihazınızın batarya bilgilerine çok hızlı şekilde ulaşmanız mümkündür. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz adına yapmanız gereken tek şey telefonun arama bölümüne “*#0228#” yazmaktır. Sonrasında açılan sayfada sahip olduğunuz Samsung cihazının tüm batarya bilgileri listelenecektir.

 

Sesli Google Araması

Sesli Google araması özelliği her ne kadar doğrudan Samsung tarafından geliştirilen bir özellik olmasa da Samsung’un önemli ölçüde katkıları bulunmaktadır. Google üzerinden sadece konuşarak arama yapmanızı sağlayan bu özellik sayesinde, hiçbir şey yazmadan arzu ettiğiniz her türden arama yapmanız mümkündür. Ayrıca Google Asistan özelliğini kullanarak sadece arama yapmakla kalmayıp, telefonunuzla ilgili çeşitli talimatlar vermeniz de olanaklıdır. Üstelik tek bir tuşa basarak Google Asistan özeliğine ulaşabilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yer aldığı Samsung marka cihazlara en az maliyetle sahip olmak istiyorsanız, Easycep yenilenmiş birçok ikinci el telefon ürünleri en efektif akıllı cihaz özelliklerini derinlikli olarak hissetmenizi sağlayacaktır.

 

Bu yazımızda Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri nelerdir? sorusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/oyun-oynamak-icin-en-iyi-telefonlar-62 linkinden ulaşabilirsiniz.