Telefon Samsung Galaxy S8 vs iPhone X

Samsung Galaxy S8 vs iPhone X

Piyasayı kasıp kavuran iki büyük markanın özelliklerine bir bakalım: Samsung vs iPhone X. 10-05-2022

Apple’ın 10. yıldönümü için özel olarak tasarladığı iPhone X cep telefonu piyasasına bomba gibi düştü. Gelişmiş kamerası, çerçevesiz tasarımı ve inanılmaz fiyatıyla mağazalardaki yerini aldı. En büyük değişimse iPhone telefonların üzerinde bulunan tuşun iPhone X’in üzerinde bulunmaması. Bu büyük yenilik iPhone telefonların piyasaya ilk çıkışından beri yaptığı en büyük yenilik. Ancak her başkahramanın bir rakibi olduğu gibi iPhone X’in de karşısında Samsung Galaxy S8 var. Piyasayı kasıp kavuran iki büyük markanın özelliklerine bir bakalım: Samsung vs iPhone X.

 

Tasarım Bakımından Samsung vs iPhone X 

Samsung vs iPhone X mücadelesinde tabii ki ilk dikkat çeken şey ikisinin tasarımı arasındaki farklılıklar. Samsung Galaxy S8’in çerçevesi metal, önü ve arkası da cam yüzeyden oluşur. Bu cam suya ve çizilmelere karşı dayanıklıdır. Oldukça estetik duran ve kullanım kolaylığı sağlayan iki tarafı kavisli bir ekrana sahiptir.

 

iPhone, Samsung Galaxy S8’den daha küçük fakat daha ağır bir yapıya sahiptir çünkü çerçevesi farklı çeşit bir metalden oluşur. iPhone X’in önceki modellere göre ekranı telefonun boyutuna göre oldukça fazla, ekranın üstünde kalan çentiği saymazsak çerçevesinin kalınlığı da eski modellere göre oldukça ince. Samsung vs iPhone X karşılaştırmasında iki telefonun da ince çerçevesi bulunmasına rağmen iPhone X’in ekranının en üstünde bulunan çentik göze hiç hoş gelmiyor.

 

Parmak izi tarayıcısı Samsung Galaxy S8’de telefonun arka tarafında, hemen kameranın yanında duruyor. Ekranın altında ise sanal bir tuş bulunuyor. iPhone X’de ise parmak izi tarayıcısına gerek olmadan yüz tanıma özelliğiyle telefon kilidi açılabiliyor. Samsung Galaxy S8’in dört farklı renk seçeneği varken iPhone X’in sadece iki renk seçeneği bulunuyor.

 

Ekran

Hem Samsung Galaxy S8 hem de iPhone X 5.8 inç OLED ekranlara sahip ve ikisi de HDR içeriği destekliyor. Samsung vs iPhone X karşılaştırmasında aralarındaki en gözle görünür fark iPhone X’in düz bir ekranı varken Samsung Galaxy S8’in ekranının kavisli olması. OLED ekran özelliği kontrastın ve renk keskinliğinin daha fazla olması anlamına geliyor. Samsung modellerinde bu özellik eskiden beri olmasına rağmen Samsung Galaxy S8’de adeta zirveye ulaşıyor. iPhone X’in en büyük avantajı ise beyaz dengesini daha iyi ayarlayan True Tone teknolojisine sahip olmasıdır. Bu sayede her iki telefonda da gayet güzel bir görüntü kalitesiyle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

 

Samsung Galaxy S8, iPhone X’e göre daha yüksek çözünürlük ve daha geniş bir parlaklık seçeneğine sahip. Bu da Samsung Galaxy S8’de daha ince ayrıntı ve daha fazla piksel algılayabileceğiniz anlamına geliyor. Fazla parlaklık ne kadar güzel görüntü ve etkili HDR içeriği demek olsa da bataryanızın erken biteceğini de göz önünde bulundurmalısınız. iPhone X de HDR içeriği destekler ancak Samsung Galaxy S8’den farklı olarak Dolby Vision içerir.

 

iPhone X ekrana dokunuş şiddetinize göre farklı menüleri görmenizi ve uygulamalara ulaşmanızı sağlayan 3D Touch teknolojisine sahiptir. Buna karşılık Samsun S8’de kişilere uygulamalara ya da hızlı erişmek isteyebileceğiniz şeylere ulaşmak için menüleri ve kısayolları kavisli ekranı sayesinde kolayca önünüze getirir.

 

Kamera Özellikleri Bakımından Samsung vs iPhone X 

Cep telefonu seçiminde en önemli unsurlardan biri çekim kalitesidir. iPhone X 12 MP çift lensli kameraya sahiptir. Arka planı bulanıklaştırarak fotoğraflarınıza daha etkileyici bir hava verir. Anı zamanda fotoğraflarınızı net ve sabit çekebilmeniz için her iki mercekte de optik görüntü sabitleyicisi bulunur. Telefonun ön tarafında geliştirilmiş özelliklere sahip 7 MP kamera ve 3D yüz tanıma sistemi vardır. Yüzünüzü her koşulda tanıyan bu sistem yanılgıya düşmeyecek kadar da üst düzeyde tasarlanmıştır.

 

Samsung Galaxy S8’in arkasında sadece tek bir 12 MP kamera vardır. Bu kamera ile optik görüntü sabitleyicisi sayesinde daha net ve diyafram açıklığı sayesinde de daha ayrıntılı fotoğraflar çekmenize olanak sağlar. Yüzünüzün sadece 2 boyutunu tarayabilse de Samsung S8’de de bir yüz tanıma uygulaması bulunur.

 

Samsung Galaxy S8’in kamerasıyla diyafram açıklığı sayesinde daha az ışıkta daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz ancak iPhone X sahip olduğu birçok gelişmiş çekim özelliği sayesinde Samsung Galaxy S8’ten çok daha fazla işleve sahip.

 

Donanım ve Özellikler

Samsung vs iPhone X karşılaştırmasında donanım konusunda bizi oldukça arada bırakacak özellikler söz konusu. iPhone X 6 çekirdeğe sahip. Yazılım ve donanımın tam optimizasyonu sayesinde rakiplerinden çok daha iyi performans sağlar. Samsung Galaxy S8 hem Exynos hem de Qualcomm 835 platformunu kullanır. Her ikisi de benzer bir yapıya sahip ve 8 çekirdeklidir. İki telefon da oldukça yüksek bir performansa sahip olduğundan hangisinin daha iyi olduğunu söylemek zor. Kullanım konusunda herhangi bir problemle karşılaşmayacağınız konusunda size garanti verebiliriz.

 

Depolama konusunda her iki telefon da 64GB alana sahiptir. Ancak Samsung Galaxy S8 microSD oldukça esnek bir depolama alanı olanağı sunar.

 

Her iki telefon yaklaşık gün boyu dayanacak bir bataryaya sahiptir. Her ikisi de kablolu hızlı şarj ve kablosuz şarj imkanı sunar. Samsung Galaxy S8 ek olarak PMA’yı desteklese de her ikisi de Qi’yi destekler.

 

Güvenlik konusunda Samsung Galaxy S8 arka kameranın yanında bir parmak izi tarayıcısı ve iris okuma imkanı sunuyor. iPhone X ise daha güvenli olduğu öne sürülen yüz tarama sistemini kullanıyor. 

 

Günümüz ekonomi şartlarında akıllı telefona ayıracağınız bütçeyi iki kez düşünüyor olmanız doğal. iPhone veya Samsung tercihinizi yaptıktan sonra yenilenmiş telefon almayı düşünebilirsiniz. İkinci el telefon, yenilenmiş telefon gibi alternatifler için Easy Cep'i ziyaret edebilirsiniz.

 

Yazılım Özellikleri Bakımından Samsung vs iPhone X 

Samsung vs iPhone X karşılaştırmasında en can alıcı noktaya gelmiş bulunuyoruz. Ya devamlı bir iOS ya da bir Android kullanıcısısınız. iPhone X ile Apple’ın son sürümü olan iOS 11’i ve birçok yeni özelliği kullanabilirsiniz. Samsung Galaxy S8 de önceki modellerden daha hızlı olan, en gelişmiş Android yapısına sahiptir.

 

iPhone X’te yazılım ve donanım optimizasyonu imkanı olduğu için Android sisteminden daha fazla özelliğe sahiptir. Ayrıca iPhone X animoji yani animasyon emoji kullanım imkanı da verir. Bu sayede yüzünüzü telefona taratıp bir emojiyi buna uygulayabilirsiniz.

 

Sonuç

Samsung Galaxy S8 de iPhone X boyut ve görünüm açısından birbirine oldukça benziyor. Samsung Galaxy S8 çözünürlüğü ve kavisli ekranı açısından daha gelişmiş görünse deiPhone X hız ve performans açısından ondan çok daha iyi özelliklere sahip. iPhone X yazılım ve donanımın birbirine tam entegrasyonunu sağladığı için öne geçiyor gibi görünse de fiyat olarak Samsung Galaxy S8’den oldukça pahalıdır.

 

İki telefonun da 5.8 inç ekranı, cam arka yüzeyi, kablosuz şarj imkanı ve uzun süre dayanan batarya gücü bulunur. Ancak iPhone X çift lensli kameraya sahipken Samsung S8 tek lensli kameraya sahiptir. Samsung Galaxy S8’de microSD yuvası varken iPhone X’te bu bulunmaz. Samsung Galaxy S8 Android kullanırken iPhone X iOS kullanır.

 

iPhone X’in üstündeki göz ardı edilirse iki telefon markasının da çerçevesi oldukça ince, suya ve çizilmelere oldukça dayanıklıdır. Her iki cihazda da 12 MP arka kamera bulunur ancak Samsung Galaxy S8’in sunduğu 2x’in aksine iPhone X 10x dijital yakınlaştırmanın yanı sıra optik yakınlaştırmayı sağlayan başka bir lense sahiptir.

 

iPhone X’in A11 Bionic işlemcisi bir akıllı telefonda bulunan en hızlı işlemcidir ve Samsung Galaxy S8’in Exynos 8895 işlemcisinden oldukça üstündür. Her iki telefon da yüz tanıma sistemine sahiptir ancak iPhone X yüzünüzü tarayıp 3D maskenizi oluşturması açısından çok daha iyidir.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/ikinci-el-telefon-almak-icin-guvenli-mecralar-23 linkinden ulaşabilirsiniz.