Telefon Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 Karşılaştırması 

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 Karşılaştırması 

Samsung, kullanıcılar tarafından oldukça sık tercih edilen bir markadır. Bu yazımızda en çok merak edilen, Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 hakkında bilgiler vereceğiz. 24-03-2023

Android telefonlarda Samsung, kullanıcılar tarafından oldukça sık tercih edilen bir markadır. Her sene yeni modelleri ile yepyeni özellikleri hizmete sunan Samsung kapsamında bazı karşılaştırmalar yapılır. Bunlardan bir tanesi de Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 karşılaştırmasıdır. 

 

Her iki telefon da kendine has özelliklere sahiptir ve en iyi Samsung telefonları arasında yer alır. Kamera kalitesinden ekran çözünürlüğüne, batarya kapasitesinden belleğe kadar pek çok özellik bu iki telefon modelinde de farklılık gösterir. O hâlde Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 karşılaştırması yapmaya ne dersiniz? Dilerseniz başlayalım. 

 

Galaxy Note 10 ergonomik tasarımı ve estetik görünümü ile akıllı telefon kullanıcılarının ilk tercihleri arasında bulunur. 2019 ağustos ayında tanıtılan telefon, o zamandan beri iyi bir satış grafiği yakalamış durumdadır. Gelişmiş performansıyla kullanıcıların her anlamda beklentilerini karşılayan telefon, pek çok özelliğe sahip olması sayesinde oldukça sevilir. 

 

Model, kavisli tasarımı sayesinde elle kullanımı da destekler durumdadır. Galaxy Note 10 ay tozu grisi, duman siyahı ve fildişi beyazı gibi renk seçenekleri ile satışa sunulur. Gorilla Glass 6 ile üretilen arka panel ise ışığı yansıtarak yenilikçi ve gösterişli bir atmosfer sağlar. 

 

Galaxy Note 20, 2020 yılının en çarpıcı akıllı telefonlarından bir tanesidir. Zarif tasarımı ve güçlü işletim sistemi ile kullanıcılardan tam not alan model, çok satanlar arasında yer alır. Özel kalemi, yüksek çözünürlükte video çekebilme imkânı ve dokunmatik ekranı ile üst seviye bir performans sergiler. Dokunmatik ekran, parmak hareketlerini hızlıca kavrayıp tanıyacak güçte performans gösterir. Gelin şimdi her iki telefonu da dizayn, donanım, kamera ve ekran açısından yakından inceleyelim. 

 

Dizayn Açısından İnceleme

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 karşılaştırması çerçevesinde her iki telefonun da dizayn açısından farklılık gösterdiğini söylemek mümkündür. Tasarım kapsamında ilgili cihazların ağırlıkları, incelikleri, yükseklikleri ve hacimleri değişkendir. Söz konusu farklılıklar için aşağıda yer alan maddelere göz atabilirsiniz. 

 

  • - Samsung Galaxy Note 20 192 gram iken Galaxy Note 10 ise 168 gram ağırlığındadır. Galaxy Note 20’nin inceliği 8,3 mm’dir. Galaxy Note 10’un inceliği ise 7,9 mm olarak belirtilir. Genişlik ve yükseklik bakımından da Galaxy Note 20’nin öne çıktığını görmek mümkündür. Bu cihazın genişliği 75,2 mm, yüksekliği ise 161,6 mm’dir. Galaxy Note 10’un genişliği ise 71,8 mm iken yüksekliği 151 mm olarak ölçülür.
  • - Tasarım açısından her iki telefonun ortak noktaları; hava geçirmeme özelliği, 360 derece panorama görüntüleri ve QWERTY klavye içermemeleridir. 
  • - Hacim bakımından Galaxy Note 20, çok daha geniştir. İlgili cihaz 100,864256 cm3 hacme sahipken Galaxy Note 10’un hacmi ise 85,65022 cm3 olarak ölçülür.

 

Dizayn açısından incelediğimizde Galaxy Note 20’nin pek çok yönden fark yarattığını görebilmek mümkündür. Tüm bunların yanı sıra Galaxy Note 20, dış tasarımda köşelerden yuvarlak bir görünüm sunar. Galaxy Note 10 ise çok daha sivri bir tasarıma sahiptir.

 

Hangi Cihazın Kamerası Daha Üstün?

Samsung Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 10, kamera özellikleri bakımından da farklılık gösterir. İlgili cihazların karşılaştırması kapsamında bunları da yakından incelemek gerekir. İşte söz konusu telefon modellerinin kamera özellikleri:

 

  • - Her iki cihazın da ön kameraları 10 MP’dir. Diyafram açıklığında ise Galaxy Note 20 ön plana çıkar. Her iki telefonun kamerasında da elle pozlama, seri çekim modu, manuel ayarlı ISO, CMOS sensör, seri çekim modu ve film kaydetmede sürekli otofocus mevcuttur. Ayrıca çift ton flaş özelliği de bulunur.
  • - Galaxy Note 20 ve Note 10 arasındaki en belirgin kamera farklarından biri, optik görüntü dengeleyicisidir. Galaxy Note 20’de bu özellik bulunmazken Galaxy Note 10’da optik görüntü dengeleyicisi yer alır. 

 

İki cihazı da incelediğimizde kamera kalitelerinin yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Bu noktada tercihinizi dilediğiniz modelden yana kullanabilir, son derece memnun kalacağınız bir ürüne kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Video ya da fotoğraf çekiminden görsel efektlere kadar sunduğu sınırsız seçenek ve çözünürlük özellikleriyle hem Galaxy Note 10 hem de Galaxy Note 20 beklentilerinizi fazlasıyla karşılamayı başarır.

 

Donanımsal Olarak Hangi Cihaz Gelişmiş?

Donanım, bir akıllı telefondaki en önemli ölçütlerden bir tanesidir. Cep telefonun iç ve dış bölümünde bulunan parçalar, dayanıklılık süresi ile örtüşür. O hâlde şu soruyu sorabiliriz: Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 karşılaştırması kapsamında donanımsal olarak hangi cihaz daha gelişmiştir?

 

  • - Her iki cihazın da CPU çekirdek oranı 8’dir. Detaylı incelediğimizde de bu cihazların donanımsal anlamda birbirlerine yakın bir konumda olduğunu görebiliriz. 
  • - Grafik işlemci ve yardımcı işlemcilerde çok küçük oranlarla da olsa Galaxy Note 20 ön plana çıkar. 
  • - Hafıza konusunda Galaxy Note 10’un çok daha gelişmiş olduğunun söylemek mümkündür. Galaxy Note 20’nin dâhilî hafızası 128 GB iken bu oran Galaxy Note 10’da 256 GB’ye kadar yükselir. Ayrıca iki telefonda da harici bellek yuvası mevcut değildir. 

 

Donanımsal olarak Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 karşılaştırması yaptığımızda pek çok noktada eşit çizgilerde olduğunu söyleyebiliriz. Hafızayı ön planda tutanlar için Galaxy Note 10 ideal bir seçim olarak değerlendirilebilir. Ancak diğer ince çizgilerde ise Galaxy Note 20 modeline yönelmek mümkündür.

 

Ekran Kalitesinin Karşılaştırılması 

Ekran kalitesi, bir akıllı telefon için olmazsa olmaz bir özelliktir. Çünkü dayanıksız yapıda olup uzun ömürlü bir kullanım sunmayan ekranlar, ilgili cihazı olumsuz yönde etkileyebilir. Tüm bunların neticesinde yeni bir telefon satın almak durumunda bile kalabilirsiniz. Bu noktada Samsung Galaxy Note 10 ve Samsung Galaxy Note 20 karşılaştırması yapmak gerekli olabilir. 

 

  • - Galaxy Note 20’nin piksel yoğunluğu 393 ppi iken Galaxy Note 10’un piksel yoğunluğu ise 401 ppi oranındadır.
  • - Ekran boyutu anlamında Galaxy Note 20, 6.7 inç oranıyla öne çıkar. Galaxy Note 10’un ekran boyutu ise 6.3 inç olarak belirtilir. 
  • - Çözünürlük anlamında ele aldığımızda Galaxy Note 20’nin 1080x2400 px. ile fark yarattığını görmek mümkündür. Galaxy Note 10’un ekran çözünürlüğü 1080X 2280 px.’dir. Bunun dışında her iki telefonun ekranında da darbeye dayanıklı ön cam, ultra güç tasarruf modu ve kişisel bildirimler bulunmaktadır.
  • - Galaxy Note 20’de OLED ekrana yer verilirken Galaxy Note 10’da ise AMOLED ekran mevcuttur. Ayrıca iki model de kavisli ekran yapısına sahiptir.

 

Ekran kalitesi karşılaştırması, akıllı telefon satın almadan önce mutlaka göz önünde bulundurulması gereken konular arasında yer alır. Yukarıda yer alan maddelere göz atarak Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 20 arasındaki ekran kalitesini karşılaştırabilirsiniz. Bu doğrultuda kendinize en uygun cihazı belirlemeniz mümkün hâle gelir.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/face-id-nedir-ve-hangi-telefonlarda-bulunur-143 linkinden ulaşabilirsiniz.