Telefon En İyi Samsung Akıllı Telefonlar

En İyi Samsung Akıllı Telefonlar

Samsung, göz alıcı tasarım ve çığır açan teknolojisiyle dünya çapında tercih edilen bir marka. Bu yazımızda, en iyi en iyi Samsung akıllı telefonlar hakkında bir liste hazırladık. 12-12-2022

En iyi Samsung akıllı telefonlar söz konusu olduğunda uzun bir liste yapmamak zor. Nitekim, Samsung modelleri bütçeyi zorlamayan ücretler karşılığında en iyi deneyimi sunmaya çalışıyor. Zaman içerisinde bunu başardığı da gün gibi ortada. Ne var ki Samsung akıllı telefonlardan bir kısmı, geriye kalan modellere inovatif nitelik açısından baskın geliyor. Elbette bu doğal bir sonuç. Bu yazımızda, en iyi en iyi Samsung akıllı telefonlar hakkında tatmin edici bir liste hazırladık.

 

Samsung Akıllı Telefon Özellikleri 

Samsung telefon özellikleri, modelden modele farklılık arz eder. Son modellerde minimum 4 ila 6 GB RAM standart hâle gelmiştir. 15 veya 25 Watt değerlerinde hızlı şarj olanağı da en son piyasaya sürülen modellerde görülen bir özellik. 

 

Tüm bunlar donanımsal özelliklerdir. Serilere göre yapısal açıdan özellik farkları da gözlemlenebilir. Örneğin Fold serisi katlanabilir bir yapıdadır. Note serisi ise dijital kalem kullanımına son derece uygundur. Çoğu Samsung akıllı telefon birkaç kamera lensi, yardımcı işlemci ve 3000-4000 mAh seviyesinden başlayan güçlü bir pil kapasitesi barındırır.

 

En Çok Tercih Edilen Samsung Akıllı Telefonlar 

En iyi Samsung akıllı telefonlar, küresel çapta en çok tercih edilen cihazlar arasında bulunuyor. Bu modellerin arasında da yaygın ve aktif olarak kullanılan birtakım versiyonlar mevcut. Fiyat, özellik, donanım, teknoloji ve tasarım açısından olumlu karşılanan birçok Samsung akıllı telefonların varlığından söz etmek mümkün.

 

Samsung Galaxy A20 

En iyi Samsung akıllı telefonlar sıralanırken es geçilemeyecek olan Samsung Galaxy A20, 3 GB RAM ve 4000 mAh pil kapasitesi ile öne çıkan bir model. Cihaz, 8 CPU çekirdeği ve 2x 1.6 GHz ARM Cortex-A73 türü ana işlemcisiyle süratli bir kullanım vadediyor. Yeni nesil süper AMOLED ekran teknolojisiyle de kullanıcılarına adeta görsel şölen yaşatıyor. Fiyat bakımından da uygun olan Galaxy A20, tam anlamıyla bir fiyat/performans ürünü olduğunu kanıtlıyor.

 

Samsung Galaxy M51 

En iyi Samsung akıllı telefonlar arasında gösterilen Galaxy M51 modeli, 7000 mAh batarya kapasitesi ve 8GB RAM gücüyle dikkat çeken bir cihaz. 1080x2400 (FHD+) piksel ekran çözünürlüğüne sahip telefonun ekran boyutu 6,7 inç. Cihaz; Qualcomm Snapdragon 730G (SM7150-AB) yonga seti ve 8 CPU çekirdeğiyle hızlı bir performans vadediyor. Adreno 618 grafik işlemcisiyle de bu hızlı deneyimin görsel kolu desteklenmiş oluyor. Arka kamera çözünürlüğü 64 MP olan cihaz, birçok açıdan ideal özelliklerle donatılı sayılabilir.

 

Samsung Galaxy A51

Samsung akıllı cep telefonlarının en iyilerinden biri sayılan Samsung Galaxy A51, birinci sınıf telefon deneyimini uygun fiyata endekslemeyi başarmış bir model. Bu nedenle cihaz, geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. En iyi Samsung akıllı telefonlar arasında adı sıklıkla geçen, Samsung Galaxy A51, 6 GB RAM kapasitesine sahip. Bu da olağandan hızlı bir telefon kullanımı potansiyeli demek. Üstelik 4000 mAh pil kapasitesiyle tüm bu hızlı deneyim, uzun saatler boyu bölünmeden ve tekrar tekrar şarj etmeye gerek kalmadan sürebiliyor. 

 

Samsung Galaxy A51, arka kamera çözünürlüğünün 48 MP olmasıyla da tercih sebebi. Üstelik yalnızca 172 gram olan telefon, oldukça hafif.

 

Samsung Galaxy Note 20 

Samsung Galaxy Note 20, hiçbir anı kaydetmeden kaçırmak istemeyenlerin telefonu. Galaxy Note 20, kalemle harika dizaynlar yapabileceğiniz 6.7 inçlik ideal bir ekran boyutuna sahip. 8 GB RAM ve 4300 mAh batarya kapasitesi, cihazı cazip kılan diğer etkenlerden. 

 

Corning Gorilla Glass 5 ekran dayanıklılığıyla ilgi çeken model, 2x 2.73 GHz Mongoose M5 türü bir ana işlemci barındırıyor. Ana işlemcinin yanı sıra iki farklı yardımcı işlemciyle de hız performansını bir hayli katlıyor. Neticede Galaxy Note 20, en iyi Samsung akıllı telefonlar arasında gösteriliyor.

 

Samsung Galaxy S22 Ultra 

Görece düşük başlangıç fiyatlarına ve güçlü donanımsal özelliklere sahip olan Samsung Galaxy S22 Ultra, verilen tüm parayı hak eden bir cihaz. Son zamanların en çok tercih edilen telefonları arasında konumunu koruyan model, 120 Hz ekran yenileme hızıyla dikkat çekici. S Pen ile çizim yapmaya olanak tanıyan bu ekran, tasarımsal açıdan da baş döndürücü.

 

En iyi Samsung akıllı telefonlar söz konusu olduğunda akla gelen modeli ayrıcalıklı kılan nitelikler bununla da sınırlı değil. Cihazın birincil kamerası 108 MP bir sensör genişliğine sahip. Düşük ışıkta bile parlak ve net fotoğraflar çekebileceğiniz bu modelin ekranı da bir o kadar parlak. Özetle, Samsung Galaxy S22 Ultra’nın, Samsung akıllı cep telefonları arasında önemli bir yeri var.

 

Samsung Galaxy Z Fold 4 

2022’nin en çok konuşulan telefonlarından biri var sırada: Samsung Galaxy Z Fold 4. En iyi Samsung akıllı telefonlar sıralamasında bu cihazdan bahsetmemek olmaz. Bu model; 12 GB bellek kapasitesi, Android 12 (S) işletim sistemi barındırması ve süper AMOLED ekran teknolojisine sahip olmasıyla ilgi çekici. 6,2 inç gibi ideal bir ekran boyutu taşıyan model, hızlı şarj olanağı sunmasıyla da ön planda. 

 

Tüm bu niteliklere rağmen cihazın ağırlığı yalnızca 263 gram. Corning Gorilla Glass Victus+ ekran dayanıklılığı standardına uygunluğu ve alüminyum malzemeden imal edilmesiyle de darbelere karşı son derece sağlam.

 

Samsung Galaxy A73 

En iyi Samsung akıllı telefonlar arasında yüksek fiyatlardan sıkılanların kaygılarını giderecek modeller yok değil. Üst segment telefon bütçesi olmayanların imdadına koşan bir cihaz var sırada: Samsung Galaxy A73. Söz konusu model, üst segmente yakın, daha doğrusu orta segmentin en yukarılarında konumlanan bir telefon. 

 

Orta segmentin sınırlarını zorlayan A73, birçok şirketin düşük maliyetli ortalama modellerine bir nevi yanıt niteliğinde. A73; 6.7 inç ekran boyutu, 8 GB RAM kapasitesi, 4000 mAh pil gücü ve 8 çekirdeğe sahip. Arka kamera çözünürlüğü ise 108 MP. Galaxy A73’ten daha düşük bir model düşünürseniz A53 ve A32 modellerine de göz atabilirsiniz.

 

Hangi Samsung Akıllı Telefon Modelini Satın Almalıyım? 

Sadece Samsung markası için değil, hemen her telefon alımı için kullanılabilecek basit bir karar verme yönteminden bahsetmek mümkün. İhtiyaç analizi ve bütçenin buna göre belirlenmesi telefon satın almadan önce atmanız gereken adımlar. 

 

Samsung telefon özelliklerini değerlendirmek hangi modeli alacağınız konusunda oldukça aydınlatıcı olabilir. Telefonu iş amaçlı veya çocuğunuzun kullanması için alacaksanız mütevazı bir modeli tercih edebilirsiniz. Bu durumda çağrı ve SMS gibi temel fonksiyonları karşılamakla yetinen telefonlar ihtiyacınıza yanıt verecektir.

 

Bütçeniz biraz kısıtlı ama fiyat/performans açısından uygun bir cihaz mı bakıyorsunuz? Öyleyse orta segment modelleri inceleyebilirsiniz. Eğer performans, kamera ve ekran başta olmak üzere her açıdan son teknoloji bir cihaz arayışındaysanız yüksek segment telefonlara eğilmelisiniz. Böyle bir durumda, telefonunuzu en iyi Samsung akıllı telefonlar; S, Note ve Flip serilerinin yeni modelleri arasından seçebilirsiniz.

 

Bu açıdan mütevazı bir telefon olarak A10, A13, A21 modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayılan modellerden de daha düşük fiyata A03 ve A04 modellerini temin edebilirsiniz. Fiyat/performans cihazı olarak yeni modeller arasından A53’e bir şans verebilirsiniz. Ondan biraz daha pahalı olup, işlemci soğutma ve performans konusunda bir gömlek üstün olan A73’ü de deneyebilirsiniz. A53 ve A73, orta segmentin en üst sıralarında konumlanır ve üst segmenti zorlar.

 

A serisinden biraz olsun çıkmak isterseniz, M serisi alternatifiniz olabilir. M23 oldukça ucuzdur. M33 biraz daha pahalıdır ama o da makul fiyatlarda seyreder. Samsung telefon özelliklerini kriter olarak alıp bütçe ve diğer koşulları hesaba katarak size en uygun telefonu kolaylıkla bulabilirsiniz. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/beyaz-ekran-sorunu-hakkinda-her-sey-128 linkinden ulaşabilirsiniz.