Telefon Netflix Oyun Sektörüne Giriş Yaptı: İlk Oyunu Oxenfree II: Lost Signals İle Tanışın!

Netflix Oyun Sektörüne Giriş Yaptı: İlk Oyunu Oxenfree II: Lost Signals İle Tanışın!

Netflix, çıktığı ilk günden beri dizi ve film platformu olarak biliniyordu fakat kendi bünyesinde geliştirdiği ilk oyunu Oxenfree II: Lost Signals’i çıkardı. İşte detaylar! 17-07-2023

Netflix platformu kendi bünyesinde geliştirdiği ilk oyunu Oxenfree II: Lost Signals’i çıkarttı. Netflix, çıktığı ilk günden beri dizi ve film platformu olarak biliniyordu. Ancak oyun sektörünün gelişmesiyle birlikte yeni oyunu için ilk adımını attı. İşte detaylar…

 

Netflix, son dönemde oyun sektörünün yükselişiyle bu alana giriş yaparak abonelerine direkt olarak uygulamayla erişecekleri oyunları sunmaya başladı. İlk olarak mobil cihazlarda desteklenen bu girişim oldukça fazla beğenildi. Ardından süreci hızlandırma kararı alan Netflix, kendi stüdyosunda geliştirmiş olduğu ilk oyun Oxenfree II: Lost Signals oyununu indirmeye açtı.

 

Oxenfree II: Lost Signals’ oyununu indirenler, oyunu eleştirmeye başladı bile. Genel anlamda oyun beğenildi ve Steam incelemelerine bakıldığında ‘’Çok Olumlu’’ kategorisinde sınıflandırıldığı görülüyor. Genel olarak Oxenfree II: Lost Signals, bir devam oyunu olarak ürkütücü bir hava sunuyor. Ancak şimdiden ilgiyi kendine çekmiş durumda.

 

Oxenfree II: Lost Signals Nasıl Bir Oyun?

Oxenfree II: Lost Signals, ürkütücü bir temayla birlikte farklı bir oyun hikayesi sunuyor. Paranormal olayların etrafında geçen bu oyun temelinde macera türündedir. Hatırlanacağı üzere Night School Studio tarafından 2016 senesinde Oxenfree geliştirilmişti ve hatta oyun, dönemin popüler dizisi Stranger Things ile kıyaslanmıştı. Fakat bir şekilde tanınmayan oyun Netflix’e geçtiği zaman daha bilinir hale geldi. Netflix’in oyun geliştirici stüdyosu olan Night School Studio’yu 2021 senesinde satın almıştı. Ardından yeni oyunların bizzat kendi bünyesinde geliştirileceğinin de sinyalini vermişti.

 

Oxenfree II: Lost Signals oyunun konusu ise 2016 yılında piyasaya sürülen ilk oyunun devamı niteliğindedir diyebiliriz. İlk oyun bir adada geçiyordu ve genel odağı portaldı. İkinci oyun ise birkaç sene sonrada geçiyor. Temelde ise çevre araştırmacısı olan Riley adlı ana karakterin yolcuğunda ürkütücü olaylarla karşılaşmasını konu almaktadır.

 

Netflix Yapımı İlk Oyunun Macerası Devam Ediyor!

Oxenfree II: Lost Signals oyunu, orijinal oyundan beş sene sonrasını konu alıyor ve oyun karakteriniz olan Riley’i oynamaya devam diyorsunuz. Riley karakteri ile oyun içerisindeki gizemleri araştırıyor, gizemleri çözerken oyunda ilerleyebiliyorsunuz. Oyuncular Riley karakterini yönlendirerek paranormal olayları araştıracaklar. Bulmacalarla, araştırmalarla ve diyalog seçimleriyle dolu olan bu oyun, oyunculara gidişatı etkileme seçeneği sağlıyor. Oyunda her seçimin sonuçları, oyuncuları farklı yöne sürüklüyor. Bu nedenle şimdiden en sevilen macera oyunları arasında yerini almış durumda.

 

Netflix tarafından geliştirilen Oxenfree II: Lost Signals oyunu, bir önceki oyunun hikâye anlatımını ve atmosferini sürdürüyor. Gerilim, gizem ve korku dolu bir deneyimi hedefleyen oyun içerisinde görsel ve ses tasarımı da oldukça ilgi çekici. Oyunun sistem gereksinimleri de yüksek değil. Intel Core i5 cihazlarda rahatlıkla açılabilir. Sadece 6 GB açılabilir alana ihtiyaç duyuluyor. Bunun dışında PlayStation 4 ve 5 cihazlarında da oyunu satın alabilir ve oynayabilirsiniz.

 

Oxenfree II: Lost Signals Oyunun Fiyatı Ne Oldu?

Steam’de Oxenfree II: Lost Signals ilk çıktığı zaman %25 indirimle 142,5 TL’den satışa sunulmuştu. Güncel olarak ise hala indirimli fiyatını korumaktadır. Netflix aboneleri de hem İOS hem de Android cihazlar üzerinden oyunu oynayabilecekler. Bu yeni oyun PlayStaion 4 ve 5 cihazlarıyla birlikte Nintendo Switch üzerinden oynanabilir. Oyun genel olarak ürkütücü havası ve grafik özellikleriyle önceki oyunun devamı olarak tasarlanmış ve oldukça sevilmiştir. Oyuna baktığımızda ise herhangi bir şekilde temasının bozulmadığı, tıpkı ilk oyun gibi geliştirildiğini görüyoruz. Sonuç olarak Netflix, ilk geliştirdiği oyun olan Oxenfree II: Lost Signals’i piyasaya sürdü ve devamı olacak gibi duruyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/apple-iphone-15-ile-renk-soleni-sunuyor-iste-muhtesem-renk-secenekleri-273 linkinden ulaşabilirsiniz.