Bilgisayar Neden Yenilenmiş Bilgisayar Tercih Etmelisiniz?

Neden Yenilenmiş Bilgisayar Tercih Etmelisiniz?

Yenilenmiş ürünler, doğayı kirleten elektronik atık sorununun önlenmesine de büyük katkıda bulunuyor. Peki, genel hatlarıyla yenilenmiş bilgisayar nedir ve kullanıcılar neden yenilenmiş bilgisayar almalıdır? 13-05-2022

Baş döndürücü bir hızda ilerleyen teknolojiye uyum sağlamanın yolu, en güncel bilgisayarları kullanmaktan geçiyor. Yeni cihazları almak için yeteri kadar bütçe ayırabilen kullanıcılar, gereksinimlerine yanıt veren ürünleri satın almayı tercih ediyor. Kısıtlı bütçeye sahip olanlar ise aynı bilgisayarların ya da daha düşük modellerin, doğrudan kendi sahibi tarafından satışa çıkarılan ikinci el sürümlerini araştırıp satın almaya gayret ediyor. Ancak gözlerden kaçan üçüncü bir seçenek daha mevcut: Alanında uzman şirketler tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan yenilenmiş bir bilgisayar almak.

 

İkinci el bilgisayar satın almak, dünya çapında giderek daha fazla ilgi görmeye başlayan teknoloji alışveriş trendlerinden biri. Bu cihazlar hem bütçe dostu hem de ikinci el alışverişlerinde yaşanabilen kötü sürprizlerle karşılaşmanızı engelleyen bir dizi testten geçiyor. Hatta yenilenmiş ürünler, doğayı kirleten elektronik atık sorununun önlenmesine de büyük katkıda bulunuyor. Peki, genel hatlarıyla yenilenmiş bilgisayar nedir ve kullanıcılar neden yenilenmiş bilgisayar almalıdır?

 

Yenilenmiş Bilgisayar Nedir? Yenilenmiş Bilgisayar Alınır Mı?

Alanında uzman şirketlerce teknik ve kozmetik testlere tabi tutulup varsa sorunları giderilen ve sıfır versiyonundan çok daha uygun fiyat aralıklarında satışa çıkarılan bilgisayarlar, yenilenmiş bilgisayar olarak adlandırılıyor. Satışa sunulan bu ürünler şirket tarafından gerekli temizlik ve bakım işlemleri yapılarak sıfır üründen farksız hâle getirilirken kozmetik açıdan da belirli kategorilere ayrılıyor. Mükemmel kategorisine giren modellerde herhangi bir kozmetik sorun bulunmazken, çok iyi durumdaki bilgisayarlar ise belli belirsiz birkaç kılcal çizik içerebiliyor. Tüm bunların yanında cihazların performans, kullanım deneyimi, yazılımı ve benzeri konularda hiçbir problemi bulunmuyor.

 

Yenilenmiş laptop alımı, ikinci el bir laptop satın almaya göre fiyat açısından avantajlı olurken, hâlihazırda satın alınabilecek ürünler genellikle üst segment modeller oluyor. Bireysel kullanım amacıyla satın alınmış ve bir üst modeli çıktığı için kullanılmayan laptoplar, yenilenmek üzere şirketlere sunulabiliyor. Bazen de kurs ve etkinliklerde değerlendirilmek üzere aynı bilgisayar modelinden onlarca sayıda satın alan kurumlar, ilgili kurs ve etkinlikler tamamlandığı ve bir daha kullanılmayacakları için yenilenmek üzere ilgili şirketlere iletiyor. Bunun sonucunda son kullanıcıların, bütçelerini zorlamadan satın alabilecekleri birçok cihaz alternatifi ortaya çıkıyor.

 

Bu noktada akıllara gelen “Yenilenmiş bilgisayar alınır mı?” sorusunun yanıtlanması gerekiyor. Yenilenmiş bilgisayar satın almak; cihazın teknik anlamda bir problemi bulunmadığı, kozmetik yönden de satış öncesi bilgilendirme yoluyla bilgisayarın durumu öğrenilebildiği için oldukça mantıklı bir alışveriş seçeneği olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanında alanında uzman cihaz yenileme şirketlerinin cihaz garantisi ve ürün iade garantileri sunması, yenilenmiş laptop alımını cazip kılan unsurlar arasında yer alıyor.

 

Yenilenmiş Laptop Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Almak istenilen bilgisayarın sıfır sürümüne yüksek meblağ ödemek istemeyen kullanıcılar, alternatif satın alım yollarına başvurabiliyor. Bu süreçte kullanıcıların beklentilerini en çok karşılayacak olan alternatif, yenilenmiş bilgisayar satın almak oluyor. İkinci el ürün satış platformlarının özellikle internette yaygınlaşması, bilgisayar çeşitliliğini de beraberinde getiriyor. Ancak kullanıcılar satış sürecinde yaşamadıkları sorunları, bilgisayarları çalıştırdıkları andan itibaren tecrübe edebiliyor.

 

Kozmetik açıdan bir sorunu görünmeyen ancak iç aksamında birtakım problemler bulunan ikinci el ürünlerin iadesi de genellikle mümkün olmuyor. Bunun neticesinde kullanıcılar, ikinci el laptop tamir ve bakım masrafları nedeniyle maddi açıdan zarara uğrayabiliyor. Yenilenmiş bilgisayar satın almak ise yetkinlikleri kanıtlanmış şirketlerin, onlarca teste tabi tutarak yeni sahipleriyle buluşturmaya hazırladıkları ürünleri almak manasına geliyor.

 

Özellikle laptop modellerinde görülebilen fan arızası, termal macun kuruması nedeni ile işlemcinin zarar görecek sıcaklıklarda çalışması, ekran arızaları ve ölü pikseller, USB-HDMI port temassızlıkları, mekanik diskin bad sector arızasına sahip olması gibi hususlar, şirketlerdeki uzman ekipler tarafından tespit edilip gerekirse parça değişimi yoluyla tamamen ortadan kaldırılıyor. Böylece yenilenmiş bilgisayar satın almak isteyen teknoloji meraklıları, hayallerindeki laptop modellerini gönül rahatlığıyla satın alabiliyor. Dahası, yenilenmiş olarak alınan cihazlar, teknik açıdan aynı modelin kutusu açılmamış versiyonuyla tamamen aynı performansı ve çalışma verimliliğini sunuyor.

 

İşin bir de çevresel boyutu bulunuyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde elektronik atık miktarı, yıllık 800 bin tona ulaşıyor ve araştırmalara göre dünya çapında elektronik atık oranı 50 milyon tonu aşıyor. Aralarında cep telefonu, laptop ve masaüstü bilgisayar gibi ürünlerin de yer aldığı bu atıklar doğaya çok fazla zarar veriyor. Özellikle taşınabilir bilgisayar ve akıllı cep telefonlarında kullanılan Li-Ion ya da Li-Po bataryalar, toprağa karışması binlerce yıl sürebilecek sert plastik parçalar, ekolojik dengeyi olumsuz yönde etkileyen belli başlı bileşenler olarak değerlendiriliyor.

 

Başarısız bir ikinci el satışı ve sonrasında cihazların kullanılamaz hâle gelmesiyle eskici tezgâhına düşmesi, zaten nefes almakta zorlanan doğanın yeni zorluklarla tanışmasına ortam hazırlıyor. Kullanıcıların yenilenmiş laptop alımı yapmalarının bir diğer avantajı da doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamalarıdır. Çünkü yenilenmiş bilgisayar döngüsüne giren bir cihaz, üretiminden sonra uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanılabiliyor.

 

Küresel pandemi nedeniyle uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşması, buna bağlı olarak kullanıcıların laptop aracılığıyla çalışmayı sürdürmesi sonucu artan talebe üreticilerin yetişememesi, sıfır bilgisayar fiyatlarının artmasına neden oluyor. Buna bir de ABD ve Uzak Doğu merkezli çip krizinin patlak vermesi eklenince, üretici tarafında da maliyetler artıyor ve laptop fiyatları beklenenden çok daha yüksek fiyatlara çıkıyor.

 

Mümkün olan en makul fiyat aralıklarında yüksek performanslı bir laptop almak ise giderek zorlaşıyor. İşte tam bu noktada kullanıcıların imdadına yenilenmiş bilgisayar modelleri yetişiyor. Genel itibarıyla yeni nesil donanım bileşenlerini beraberinde getiren ve güncel ihtiyaçlara rahatlıkla yanıt verebilen bu ürünler, yenilenmiş bilgisayar satın almak konusunda kararsız kalan teknoloji tutkunlarını ve profesyonelleri memnun ediyor.

 

Yenilenmiş Bilgisayar Alanında En Yetkili İsim: EasyCep

Türkiye’deki kullanıcıların yenilenmiş bilgisayar ve akıllı cihaz gereksinimlerini doğrultusunda, kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyetini ön planda tutarak faaliyetlerini sürdüren EasyCep, yenilenmiş bilgisayar satın almak isteyenler için en doğru adres oluyor. Peki, neden EasyCep'ten yenilenmiş bilgisayar edinmelisiniz?

 

Öncelikle EasyCep, cihaz yenileme ve satma işlemi gerçekleştiren şirketlerden sahip olduğu belgelerle ayrılıyor. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Yenileme Yetki Belgesi” ile kullanıcılara güven veren EasyCep, bunun yanında Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen “Hizmet Yeterlilik Belgesi-TSE-HYB” ile cihaz yenileme noktasındaki yetkinliğini ispat ediyor.

 

Profesyonel bir ekiple yola çıkan ve kataloğundaki laptop modellerini yeni sahipleri ile buluşturmadan önce sayısız teknik testten geçiren, cihazların kasa, kapak ve ekranlarındaki kozmetik hususları dikkatle inceleyen, bunun sonucunda bilgisayarları fonksiyonel ve kozmetik durumlarına göre sınıflandırarak satışa çıkaran EasyCep, kullanıcı memnuniyeti temelli yaklaşımından satış sonrası destek noktasında da vazgeçmiyor. Kullanıcıların beğenisine sunduğu yenilenmiş laptop modellerine 12 ay garanti veren EasyCep, 14 gün iade garantisiyle cihazı satın almaktan vazgeçen ya da ilgili cihazı iade etmek isteyenleri de memnun ediyor. Ayrıca içerisinde yer alan yenilenmiş telefon gibi birçok cihazı sizlere sıfır kalitesinde sunuyor.

 

Eğer siz de etkin şekilde kullanabileceğiniz, yüksek performanslı bir bilgisayar almayı planlıyor ve bu doğrultuda bütçenizi yormayacak çözümler arıyorsanız, EasyCep’teki laptop modellerini inceleyebilir, yenilenmiş laptop alımı yaparak en az masrafla en iyi bilgisayar modeline sahip olabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/spor-icin-tercih-edilebilecek-akilli-saatler-83 linkinden ulaşabilirsiniz.