Teknoloji Spor İçin Tercih Edilebilecek Akıllı Saatler

Spor İçin Tercih Edilebilecek Akıllı Saatler

Sizlere koyduğunuz hedeflere ulaşmanız için yardımcı olacak spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri aşağıda derledik. 13-05-2022

Modern yaşam çoğumuzu hareketsiz, sağlıksız ve hatta mutsuz hayat tarzlarına itiyor çoğu zaman. Vücutlarımız en baştan hareketli kalmak için tasarlanmıştır. Hal böyle olunca da, sporu aksatmak üst üste biriken sağlık problemlerinin başlangıcı olabiliyor. Neyse ki modern teknoloji burada artık yardımımıza da koşuyor. Artık akıllı saatler sayesinde spor rutinimizle ilgili pek çok şeyi takip edebiliyoruz. Spor için tercih edilebilecek akıllı saatler şık görünümleri ve pratik kullanımlarının yanı sıra, size spor hedeflerinizin neresinde olduğunuzu da net bir şekilde gösteriyorlar.

 

“Peki şu an en iyi sporcu saatleri hangileri, spor performansı ölçmek için en uygun akıllı saati nasıl seçerim” diye merak ediyorsanız doğru yazıdasınız. Sizlere koyduğunuz hedeflere ulaşmanız için yardımcı olacak spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri aşağıda derledik.

 

Başarı Ölçüldüğü Kadar Değerlidir!

Spor yaparken hedeflere ihtiyaç duyarız. Şu kadar adım, bu kadar kilometre, şu tempoda …gibi metrikleri takip edebilmek isteriz. Bu sayede vücudumuzu yeterince çalıştırdığımızdan, istediğimiz kadar kalori yaktığımız veya kas çalıştırdığımızdan emin olabiliriz. Ancak bu hedefler konusunda nerede olduğumuzu ölçmek her zaman çok da kolay olmayabiliyor.

 

Gerçek şu ki, bir hedef söz konusu olduğunda, ortada başarı olup olmadığını anlayabilmek, daha üst hedefleri daha gerçekçi seçebilmek ancak performansın isabetli biçimde ölçümü ile mümkün. İşte bu noktada vücut temponuz ve hareket hızınızı analiz eden akıllı saatler ihtiyaç duyduğunuz ölçümü sağlayarak yardıma koşuyorlar.

 

Bunu yaparken tarzınız ve şıklığınıza da katkı yapmaları da işin bonusu tabii! Sonuçta her tarza uygun, etkileyici tasarımlara sahip spor için tercih edilebilecek akıllı saatler var. Sadesinden sportifine, klasikten fütüriste çeşit çeşit etkileyici akıllı saatler bulmak mümkün. Diğer yandan saat seçiminize etki edecek bir nokta daha var tabii ki: Android ve Apple uyumluluğu. Günümüzdeki en geçerli bu iki akıllı cihaz platformu aynı şekilde akıllı saat pazarında da rekabet halindeler. Bu bakımdan her ikisine ayrı ayrı göz atmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.

 

İşte hem sportif başarınızı ölçme imkanı sunup hem de pratikliği ve etkileyici tasarımlarıyla sizi keyiflendirecek akıllı saat modelleri:

 

Spor İçin Tercih Edilebilecek Apple Akıllı Saatler

Apple ürünleri elbette ki akıllı saat alanında da etkileyici seçenekler sunuyor. Kullanıcılarının aktif ve sağlıklı bir yaşam bir yaşam tarzı sürdürebilmeleri için gerekli özellikler söz konusu olduğunda Apple Watch ürünleri elbette ki geride kalmıyorlar. Diğer yandan, Apple harici kimi akıllı saatler de, iOS uyumlu uygulamalar ya da Bluetooth bağlantıları ile Apple iPhone ya da iPad ve tablet cihazlarınızla entegre bir şekilde çalışabiliyor. Bu da hem tasarım, hem de fiyat olarak seçeneklerinizi arttırıyor diyebiliriz.

 

Spor İçin Tercih Edilebilecek Android Akıllı Saatler

En yaygın mobile platform olan Android için de kaliteli akıllı saatler olmaması pek hayal edilebilecek bir durum değil. Android uyumlu akıllı saat seçenekleri hem tasarım, hem özellikler, hem de fiyat olarak oldukça çeşitli bir yelpaze. Bizim açımızdan ilginç olan elbette ki spor için sağladıkları özellikler, ve bu konuda da Android uyumlu akıllı saatler kullanıcılarını üzmüyorlar.

 

En İyi Sporcu Akıllı Saatleri Önerilerimiz

 

Apple Watch Series 7

Apple Watch ailesinin en yeni üyesi olan Apple Watch 7, firmadan ve şu ana kadarki Apple Watch ailesinden beklenen kaliteyi geliştirerek sunmayı sürdürüyor. Her ne kadar listedeki çoğu diğer akıllı saat hem iOS hem Android cihazlarda kullanılabiliyorsa da, Apple Watch’tan özellikle de spor için en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız bir iPhone ya da iPad sahibi olmanız gerekecek.

 

Easycep üzerinden yenilenmiş akıllı saat, ikinci el iPhone, ikinci el Samsung telefon gibi birçok ürüne uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

 

iPhone’unuzdaki Aktivite uygulamasında tüm fitness aktivitelerinizi ve durumunuzu takip edebiliyorsunuz.  Uygulamadaki trends bölümü sayesinde uzun vadedeki gidişatınızı takip edebilir, hedeflerinizle karşılaştırabilirsiniz. Burada dakika olarak egzersiz sürenizden yürüyüş hızınıza, oradan da aktif kalori miktarınıza detaylı bilgiler ve zaman içindeki değişimlerini görüntüleme şansınız var. Hatta düşüş sergileyen bir trendiniz varsa uygulama size kondisyonunuzu geri kazanmanız için koçluk dahi öneriyor.

 

Spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında ilk sıralarda yer alan Apple Watch’un artısı olan bir diğer özelliği kanınızdaki oksijen miktarını ölçebiliyor olması. Nike Run uygulaması ile de birlikte çalışabildiğini belirtmekte yarar var.

 

Fitbit Ionic

Keskin, köşeli hatlarıyla çarpıcı bir tasarım sergileyen Fitbit Ionic, bu tasarımı farklı karakterlere büründürebilen çok farklı renk seçeneklerine de sahip. Cihaz kendine has özel bir işletim sistemiyle çalışmakta, ancak hem iOS hem de Android cihazlara bağlanıp bildirim alabiliyor. Cihaz 50 metreye kadar suya dayanabiliyor ve yüzme takibi desteğine sahip. Bu bakımdan yüzücüler için oldukça cazip bir seçenek. Bunun yanında kalp atış hızı, GPS ve benzeri artık standart sayılabilecek spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında yerini alıyor.

 

Garmin Forerunner 245

Bir diğer spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında yer alan Garmin Forerunner 245, uçaklar dahil çeşitli alanlarda kullanılan GPS navigasyon cihazlarından tanınan Garmin ismini aynı derecede sağlam ve işlevsel akıllı saatlerde de görmek artık mümkün. Forerunner 245 koşu, bisiklet, yüzme, kürek çekme, eliptik gibi çeşitli sportif aktivitelerin takibini mümkün kılıyor. Üstelik bu aktiviteleri otomatik olarak izleme özelliğine de sahip.

 

Cihaz fitness performansınızı, koşu parkurunuzu vb. izlemenin yanı sıra sunduğu istatistik ve analizlerle oldukça cezbedici.

 

Fitbit Alta HR

Alta HR, modern, bileklik tarzı tasarımıyla daha büyük saat görünümlü seçeneklerden ayrılıyor. Küçük görünümü sizi aldatmasın, Fitbit Alta HR spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında güçlü bir yere sahip. Aktif olduğunuz zamanı, harcadığınız kaloriyi, kalp ritminizi, adım sayısı ve kat ettiğiniz mesafeyi ölçen cihaz size özel kardiyo önerileri sunabiliyor.

 

Huawei GT2 Diana Rose

Huawei GT2 adeta bileğinizde taşıdığınız bir kişisel eğitmen demek yanlış olmaz. İç ve dış mekanlardaki aktiviteniz, stres seviyeniz, kalp atışlarınız vb. bilgileri izleyebilmenin yanı sıra sesli olarak rehberlik sağlayan eğitici programlar da sunabilmekte. Koşu gibi alışılagelmiş egzersiz modlarına ek olarak tırmanma, tenis, kürek çekme, hatta golf gibi pek çok diğer branşı da kapsayan 100 seçeneğe sahip olan GT2 tüm sportif ihtiyaçlarınıza cevap vermeye hazır.

 

Diana Rose modeli ise özel olarak serinin daha ciddi ve şık tasarımlı bir modeli oluşuyla alışılagelmiş spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında yer alıyor. Huawei watch seçeneklerimize easycep üzerinden ulaşmanız mümkün.

 

Fitbit Versa 3

Fitbit’in Versa serisi, Apple Watch’u anımsatan bir tasarıma sahip, ancak özellikle Versa 3 modelinde daha yuvarlak ve yumuşak hatlarıyla öne çıkıyor. Cihaz nabzınızı her an izlemeye devam ettiği için, dileğiniz zaman nabız değerinizi öğrenmeniz ve izlemeniz mümkün. Koşu, yüzme, bisiklet gibi nispeten alışık olduğumuz aktivitelerin yanı sıra, yoga gibi dallarda da aktivite izleme imkanı sağlayan cihaz aynı zamanda 50 metreye kadar da su geçirmeme özelliğine sahip. Bu özellikleri ile de spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında yer alır.

 

Suunto 3 Fitness Black

Suunto 3 Fitness size kişisel durumuza göre uygun bir fitness programı sunmasıyla dikkat çeken bir cihaz. Şık ve modern bir tasarımla da dikkat çeken Suunto 3, gün içerisinde dinlenme süreniz ve stres seviyeniz gibi verileri takip ediyor ve bunlardan yola çıkarak sizin için uygun olan antrenman ve dinlenme sürelerini hesaplıyor.

 

Spor için tercih edilebilecek akıllı saat önerileri arasında yer alan bu cihaz sayesinde koşu parkurunuzu, mesafenizi ve hızınızı izlemeniz mümkün. 30 metreye kadar su geçirmeyen cihaz, sunduğu fitness programlarını izlemeniz halinde, size hedefe ulaştığınızda bunu bildiriyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/iphone-13-ve-iphone-12-karsilastirmasi-82 linkinden ulaşabilirsiniz.