Bilgisayar Neden Macbook Tercih Etmelisiniz?

Neden Macbook Tercih Etmelisiniz?

Macbook sıklıkla tercih edilen kullanışlı bir üründür. Neden Macbook tercih etmelisiniz konusunu düşünmek önemli olabilir. 12-05-2022

Macbook sıklıkla tercih edilen kullanışlı bir üründür. Farklı amaçlar için kullanıma uygun her yaştan kullanıcının ilgisini çeken Macbook özellikle hafifliği nedeniyle tercih ediliyor. Ekran kalitesi ve boyutu nedeniyle de grafik tasarımcıların dikkatini çeken Macbook modelleri hakkında bilgi sahibi olmak için okumaya devam edebilirsiniz!

 

Apple M1, 13 inç MacBook Pro oldukça hızlı ve güçlü bir modeldir. 2.8 GHz'e kadar CPU performansı ile grafik performansı 5 kata kadar fazladır. 11 kata kadar daha hızlı kullanım için gelişmiş bir motora sahiptir. Yaklaşık 20 saate kadar pil ömrü şimdiye kadarki en uzun Mac modelidir. Yepyeni bir seviyeye taşınan en popüler profesyonel not defteriniz haline gelir. Apple M1 sistemi (Soc), CPU', GPU, g/Ç'yi ve çok daha fazlasını tek bir küçük çip üzerine entegre ediyor. İnanılmaz performans, özel teknolojiler ve  güç verimliliği ile  M1, Mac için sadece bir sonraki adım değil, tamamen farklı bir seviyeye ulaştırıyor. M1'deki 8 çekirdekli GPU,  gelişmiş grafik performansına sahip bir Mac işlemcisidir. 

 

Neden Macbook Tercih Etmelisiniz? Bu sorunun birçok cevabı var. Macbook avaM1 çipinin potansiyelini ortaya çıkarmak için geliştirilen macOS Big Sur, Mac'i büyük performans avantajları ve çok daha fazlasıyla dönüştürüyor. Uygulamalar için güçlü güncellemeler sunuyor. Minimal ve hafif yeni tasarımı ile ilgiyi üzerine toplayan Macbook, gizlilik özellikleri ile kullanıcıya büyük bir avantaj sağlıyor.

 

Macbook, fotoğrafları çevirmekten Safari'ye göz atmaya kadar günlük görevleri daha hızlı gerçekleştirir. Sık kullandığınız uygulamaların hepsi ihtiyaç duyduğu güce erişebilir. Parlak retina ekranıyla görüntüler inanılmaz düzeyde ayrıntı ve gerçekçilik kazanıyor. Bu sayede grafik tasarım uygulamalarını yüksek çözünürlükte kullanabilirsiniz. Metin oldukça keskin ve net görünür. Parlak LED, arka aydınlatma, koyu siyahlar ve parlak beyazlar sunar. P3'ün geniş rengi daha canlı yeşil ve kırmızı renk getiriyor.

 

Her MacBook Pro'da True Tone teknolojisi bulunur, böylece beyaz dengesi daha doğal bir görüntüleme deneyimi için çevrenizdeki ışığın renk sıcaklığına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlanır. M1 sayesinde FaceTime HD kamera artık en yeni görüntü sinyal işlemciden tam olarak yararlanabiliyor.

 

Tüm Avantajları ile Macbook

Video konferanslarda görüntü kalitesini artırıyor ve hem gölgelerde hem de güneşte istediğiniz kareyi çekmenizi sağlıyor. İster toplantı düzenliyor olun, ister podcast yayınlıyor olun, ister arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kuruyor olun, yeni stüdyo kalitesinde mikrofonlar herkesin sizi yüksek sesle ve net bir şekilde duymasını sağlayacaktır. Klavye, her şeyi daha hızlı ve daha verimli bir şekilde yapmanızı sağlar. Klavyede rafine bir makas mekanizması kullanıldığı için duyarlı, konforlu ve sessiz bir yazma deneyimi sunar. Dokunmatik bar, zaman ve tuş vuruşlarını kaydetme komutları sağlar.

 

Touch ID, güvenli girişler ve satın alımlar için hızlı ve kolay kimlik doğrulaması sağlar. Sensöre bir dokunuş anında Mac'inizin kilidini açar ve bir dokunuş onu kilitler. Parolanızı yeniden girmek zorunda kalmadan film kiralamak, uygulama satın almak, kilitli belgeler veya sistem ayarları gibi şeylere erişmek için parmak izinizi kullanın. Apple'ın çip üzerindeki ilk sistemi olan M1 yongası, dört Yüksek Verimli çekirdeğe ve dört yüksek performanslı çekirdeğe sahip 8 çekirdekli bir CPU'nun yanı sıra 8 çekirdeğe kadar entegre bir GPU'ya sahiptir.

 

Daha Hızlı Macbook Deneyimi

MacBook Air'in CPU'SU önceki nesil modelden 3,5 kat daha hızlı, GPU ise 5 kat daha hızlıdır. Makine öğrenimi iş yükleri 9 kata kadar daha hızlıdır, bu nedenle MacBook Air yüz tanıma ve nesne algılama gibi ML tabanlı özelliklerde daha hızlıdır. M1 modeli, yeni bir depolama denetleyicisi sayesinde SSD performansı 2 kata kadar daha hızlıdır ve MacBook Air 2 TB'a kadar depolama alanıyla yapılandırılabilir. RAM 16GB'DA maksimuma çıkar ve performans ve verimlilik iyileştirmeleri getiren birleşik bir bellek mimarisi için doğrudan M1 yongasına entegre edilmiştir.

 

MacBook Air'deki pil ömrü önemli ölçüde iyileştirilerek 15 saate kadar web'de gezinme ve 18 saate kadar video oynatma olanağı sunuyor. MacBook Air'deki değişikliklerin çoğu harici değil dahili özelliktedir. MacBook Air'de önemli bir tasarım güncellemesi yok ve ince çerçeveli 13 inç Retina ekrana ve büyük bir Force Touch trackpad'e sahip diğer modeller gibi konik, kama şeklinde bir alüminyum gövdeye sahiptir. MacBook Air, uzay grisi, gümüş ve altın renkleri mevcuttur ve Macbook M1 geri dönüşüm ile üretilmiştir.

 

Diğer Cihazlarla Sorunsuz Uyum

Macbook, iPhone ve iPad tablet ile kusursuz bir uyum ile çalışma sağlar. Bu nedenle her yerde sorunsuz çalışmanıza yardımcı olur. Macbook 13 inçlik ekran, önceki nesil modelle aynı olan 2560x1600 çözünürlüğe sahiptir, yeni olan, daha canlı ve gerçek renkler için P3 geniş renk desteği bulunur. Daha doğal bir görüntüleme deneyimi için ekranın beyaz dengesini ortam aydınlatması ile eşleştirmek için gerçek ton sunar ve 400 Nit'e kadar parlaklığını da destekler.

 

Apple'ın M1 MacBook Air'i, önceki modeldeki kamerayla aynı olan 720p FaceTime HD kameraya sahip ancak Apple, M1'in daha iyi gürültü azaltma, daha iyi dinamik aralık ve diğer özelliklerle görüntü kalitesini artırmıştır. Önceki modelde olduğu gibi, M1 MacBook Air, önceki kelebek mekanizmasından daha güvenilir olan zarif bir makas mekanizmasına sahip sihirli bir klavyeye sahiptir ve sabit bir tuş hissi için 1 mm'ye kadar tuş hareketi sunar. 13 inç MacBook Pro'nun önceki modelle neredeyse aynı olduğu ve MacBook Air'e çok benzer boyutlara sahiptir. İkinci el Macbook Air bilgisayar kategorisine easycep üzerinden ulaşabilirsiniz

 

Apple Macbook, hızlı entegre olan grafikleri kişisel bilgisayara getiriyor. Video analizine, ses tanımaya, görüntü işlemeye ve daha fazlasına izleme hızı ve otomasyon getirir. Müzik ve grafik uygulamalarında kaliteli sonuçlar ve keyifli bir deneyim sunar.Bir çift dikey hoparlör, klavyenin kenarlarını aşağıda dev bir Force Touch trackpad ile çevreliyor. Temel estetik fark, her iki dizüstü bilgisayarın da uzay grisi ve gümüş renginde olmasına rağmen, yalnızca MacBook Air'in altın renginde mevcut olmasıdır.

 

Apple Pay ile çevrimiçi alışveriş yaptığınızda Touch ID, kart bilgilerinizi paylaşmadan gönderim ve fatura bilgilerinizi otomatik olarak doldurur. Thunderbolt / USB 4 Ultra yüksek bant genişliği ultra çok yönlülüğü karşılar. Thunderbolt, tek bir bağlantı noktası üzerinden veri aktarımı, şarj etme ve video çıkışı sağlar ve MacBook Pro'da bunlardan ikisi bulunur. Yeni bir MacBook satın almak için araştırma yapıyorsanız Easycep üzerinden ikinci el Macbook modellerini inceleyip güvenle satın alabilirsiniz.

 

Güvenli Alışverişle Macbook Sahibi Olun

MacBook Pro ve MacBook Air'in farklılık gösterdiği yer işlev tuşlardır. Verimliliği artırmak için tasarlanan, kullandığınız uygulamaya bağlı olarak değişir ve eski moda işlev kısayolları da dahil olmak üzere kalıcı kısayol tuşlarıyla özelleştirilebilir. Burada birkaç şey işaret etmek vardır.

 

Giriş seviyesi 13 inç MacBook Pro işlemcileri daha yüksek saat hızlarına ve iki kat daha fazla çekirdeğe sahip olsa da, MacBook Air ile kıyaslandığında daha hızlı değildir. MacBook Air, Pro'yu tek çekirdekli görevlerde, Pro ise Air'i çok çekirdekli görevlerde geride bırakıyor. Özetle, iki ürün arasında bir performans farkı fark edilecek derecede değildir.

 

MacOS Big Sur, gelişmiş masaüstü işletim sistemini yeni bir güç seviyesine yükseltiyor. Yeni bir tasarım ile dolu dolu bir Mac deneyimi sağlar. Şimdiye kadarki en büyük Safari güncellemesinin keyfini çıkarın. Haritalar ve mesajlar için yeni özellikler keşfedin. Ve gizliliğiniz konusunda daha fazla şeffaflık elde edin. Modelleri Easycep üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/okula-donus-hediyesi-telefon-ve-bilgisayar-onerileri-74 linkinden ulaşabilirsiniz.