Telefon Kişisel Gelişim Uygulamaları ile Farkındalığınızı Yükseltin

Kişisel Gelişim Uygulamaları ile Farkındalığınızı Yükseltin

Günümüzde kişisel gelişim uygulamaları hayatımızın bir parçası olmuştur. Yazımızda farkındalığınızı yükseltmeniz için kişisel gelişim uygulamaları önereceğiz. 21-08-2023

Son yıllarda en çok duyduğumuz kavramlardan bir tanesi kişisel gelişim. Kişi kendi öz yolculuğuna çıkmak, kendini daha iyi keşfetmek ve kendini bulmak adına kişisel gelişime ağırlık verebilir. Aynı şekilde bu alanda kitaplar okumak ya da filmler izlemek de kişisel gelişim yolculuğunun bir parçasını oluşturuyor. Fakat günümüzde kişisel gelişim uygulamaları akıllı telefonlarımıza kadar inmiş durumda. Sadece tek tıkla kendi farkındalığımız adına bir şeyler yapmamız mümkün. Bu uygulamalar günlük yapmamız gereken işlerde bize hatırlatıcı görevi görmesi ve hayatımızı düzene sokması sebebiyle önem taşıyor. Üstelik pek çok yönden hayatımızı kolaylaştırıyor. Peki, EasyCep’in akıllı telefon ve tablet modellerini sorunsuzca deneyimleyebileceğiniz kişisel gelişim uygulamaları nelerdir? Gelin bunlara birlikte bakalım!

 

Day One Journal 

Unutmamalıyız ki günlük tutmak da kişisel gelişim yolculuğunun parçalarından bir tanesi. Kişi, düşündüklerini ve hissettiklerini yazıya dökebildiği sürece rahatlar, böylece öz farkındalığının gelişmesini sağlar. Day One Journal’de anı defteri veya günlük olarak değerlendirebileceğiniz kişisel gelişim uygulamaları arasında yerini alıyor. Bu uygulama sayesinde gün içerisinde yaşadığınız olayları yazabilir, en önemli anları görüntüleri ile beraber kaydedebilir, isterseniz de sadece not tutabilirsiniz. Üstelik Day One Journal yalnızca yazı ile sınırlı kalmayarak fotoğraf ekleme özelliğine de sahip. Uygulamanın görünümü ise adeta bir ajandayı andırıyor. Sayfalar arasında dilediğiniz gibi gezinebildiğiniz bu ajanda aradığınızı kolay bulmanız için hashtag özelliğini de barındırıyor. Day One Journal sınırsız giriş özelliği sunmakla birlikte ücretsizdir. iOS ve Android cihazlarla da uyumludur. 

 

Habifity

Yeni alışkanlıklar oluşturup bunları devamlı hale getirmenize destek niteliğinde bir rehber arıyorsanız Habifity tam da size göre türden bir kişisel gelişim uygulaması. Yaşamınızı kolaylıkla takip etmenize katkıda bulunan ve daha düzenli bir yaşamın kapılarını aralayan uygulama EasyCep’in hem akıllı telefonlarında hem de tabletlerinde kullanıcılarını bekliyor. Habifity alışkanlıklarınızı sabah, öğle, akşam gibi günün zamanına göre grupluyor. Kontrolleri sağlamak ve değişiklikleri düzenlemek ise tamamen size kalmış durumda. Genel itibariyle alışkanlık hatırlatma uygulaması olarak çalışan Habifity, daha fazla su içmek, spora gitmek, ders çalışmak, kitap okumak gibi aktiviteler yapıp bunlara periyodik olarak devam etmenizi kolaylaştırıyor. iOS ve Android cihazlarda kullanılabilen uygulamanın temel planı ücretsizdir. Karanlık Mod ve sınırsız görev oluşturma gibi Premium özellikler için abonelik oluşturmanız şarttır. 

 

Yoga Studio 

Kişisel gelişim mobil uygulamaları arasında kullanıcıların en çok hoşuna gidecek seçeneklerden bir tanesi Yoga Studio. Ev rahatlığında yoga yapabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm bilgileri ve eğitim videolarını size sağlayan bu uygulamada toplamda 65’den fazla yoga dersi mevcut. Yoga Studio uygulamasında kendinize oluşturabileceğiniz planlar sayesinde videolara kaldığınız yerden devam etmeniz mümkün. Aynı zamanda kendi egzersiz planınızı da belirleyebilirsiniz. Ücretli abonelik gerektiren Yoga Studio’yu App Store ya da Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

 

Elevate 

Elevate, kişisel gelişim app kategorisinde beyninizi güçlendirmenizi sağlıyor. Konuşma ve hafıza becerilerinizi, kelime dağarcığınızın yanı sıra zihinsel matematiği de geliştirmek üzerine tasarlanmıştır. Uygulama aynı zamanda sonuçları en üst düzeye çıkarmak adına zaman içinde ayarlanan kişiselleştirilmiş bir öğrenme programı da sunuyor. Elevate ile antrenman yaptıkça üretkenliğinizi, kazanma gücünüzü ve özgüveni yükselten bilişsel becerileri güçlendirme fırsatı yakalayabilirsiniz. iOS ve Android uyumlu olan uygulamayı aylık abonelik oluşturarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

 

Insight Timer 

Kişisel gelişim uygulamaları içerisinde sayısız rehberli meditasyon egzersizi sunan Insight Time dikkat çekiyor. Bulunduğunuz her bölgeden egzersiz yapmanızı sağlayan uygulamada ilerlemenizi takip edebilmeniz adına istatistikler ve kilometre taşları da mevcut. Aynı zamanda Insight Timer Apple Sağlık uygulamasıyla da entegre çalıştığı için derin uyku, anksiyete ile başa çıkma, stresi azaltma, odaklanma ve konsantrasyon gibi daha fazlasını içeren popüler konuları barındırıyor. Insight Timer’ı EasyCep’in yenilenmiş akıllı telefon ve tabletleri üzerinden Play Store ya da App Store’dan indirerek denemeye başlayabilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsizdir. 

 

Streaks

En iyi kişisel gelişim uygulamaları arasında inceleyebileceğimiz seçeneklerden biri de Streaks. Uygulama sizlere günlük yapacağınız işlerin tarih ve saatini girme fırsatı tanıyor. Sonrasında belirlediğiniz zamanlarda size bildirim geliyor. İşler yapılmış olarak işaretlendiğinde de elinizdeki ölçüm çubuğu doluyor. O güne dair tüm işler bittiğinde çubuğunuz sıfırlanarak diğer güne geçiyor. Bu sayede bir görsel üstünde işlerinizin ne kadarının bittiğini görme şansınız oluyor. Üreticisi tarafından iyi bir alışkanlık takibi uygulaması olarak nitelendirilen uygulama, yapmanız gerekenlere yardımcı olarak size belli bir iş yapma alışkanlığı kazandırıyor. Streaks’in ücretsiz sürümü kullanılabilir durumda olsa da, yalnızca 5 göreve izin vermesi dolayısıyla daha çok görev için tam sürümü satın almanızı tavsiye edebiliriz. Uygulama aynı zamanda iOS ve Android cihazlarla da uyumludur. 

 

Quit Genius

Kişisel gelişim uygulamaları dediğinizde sigara, alkol ve tütün gibi problemleri olan kişiler için de çözümler mevcut. İngiltere merkezli Quit Genius tam da bu amaca hizmet ediyor. 3 doktor tarafından kurulan Quit Genius, kullanıcılarına günde 5 dakikalık bilişsel davranış terapisi sunuyor. Girişimin sağladığı hizmetlerden yararlananlar arasında sigarayı bırakma oranının bir hayli yüksek olduğunu söylemek mümkün. Aynı şekilde sigara kullanımını azaltma oranı da üst seviyelerde yer alıyor. Sesli seanslar, animasyonlu videoların yanı sıra etkileşimli egzersizler gibi farklı türdeki içeriklerden oluşan girişimde, alkol, stres ve motivasyonla ilgili de terapiler de var. iOS ve Android cihazlarda kullanılabilen uygulamanın ücretsiz sürümü olmasına karşın sınırsız içeriğe ulaşmak adına Premium üye olmak şarttır.

 

Calm 

Calm, farkındalıktan harekete kadar pek çok şeyi teşvik etmesinin yanı sıra çeşitli teklifler içeren çok yönlü meditasyon, uyku ve rahatlama uygulaması olarak öne çıkıyor. Kişisel gelişim uygulamaları kategorisinde sıklıkla tercih edilen platfromda sakinleştirici meditasyonlardan hikayelere, müzikten ses manzaralarına kadar pek çok alternatif kullanıcılarını bekliyor. Calm, tam anlamıyla stres, kaygı gibi sıkıntılarla mücadele eden, gevşemeyi ve refahı arttırmak için nefesin gücüne nasıl girileceğini öğrenmek isteyenlere göre. iOS ve Android yazılımlarında uyumlu olan uygulama yedi günlük deneme sürümü sonrası yıllık abonelik gerektiriyor. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/ucretsiz-sesli-kitap-uygulamalari-ile-yeni-bir-deneyim-321 linkinden ulaşabilirsiniz.