Telefon Kısa Sürdü: Threads Kullanıcı Sayısı Düşüyor! Avrupa Engeli Getirildi!

Kısa Sürdü: Threads Kullanıcı Sayısı Düşüyor! Avrupa Engeli Getirildi!

Çok kısa bir süre önce Twitter’in alternatifi olarak görülen ve rakip konumuyla çıkış yapan Threads, Avrupa da kullanılamıyor. Yasaklanma ve diğer detaylar içeriğimizde… 18-07-2023

Çok kısa bir süre önce Twitter’in alternatifi olarak görülen ve rakip konumuyla çıkış yapan Threads, Avrupa da kullanılamıyor. Yasaklanma ve diğer detaylar içeriğimizde…

 

Bu hafta itibariyle yeni uygulamanın kullanıcı sayısı oldukça azaldı. %20’lik bir düşüş söz konusu. Son veriler, Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısında ve etkileşiminde hızlı bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Peki o zaman neden ilk günden bu kadar ilgi gördü? Bu konu hakkında en önemli görüşlerden biri hali hazırda kurulu olan Instagram hesabı üzerinden kullanılıyor olması. Diğeri ise Elon Musk’ın satın alma sürecinin sonrasında Twitter içinde yaşanan çalkantılar. Bu nedenler ile Threads için beklenti oldukça büyüktü.

 

%20  Kullanıcı Sayısı Düşüş Oranı!

Yeni uygulamanın kullanıcı sayısına ek olarak uygulama içi zaman geçirme sayısı da azaldı. Verilere göre kullanıcıların Threads’de geçirdikleri süre 20 dakikadan 10 dakikaya geriledi.

 

Gündeme hızlı bir giriş yapan ve popülerlik kazanan Threads, yaşadığı hızlı düşüş ve yasaklanma haberleri ile maalesef dedirtti. Kullanıcı arayüzü ve diğer bazı sebepler ile yeterince tutulmayan uygulamanın kullanıcı sayısı her geçen gün düşüyor. İlk haftada 100 milyondan fazla kayıt alan yeni Twitter, Avrupa Birliği’nin bazı yasal gerekçeleri yüzünden bölgede kullanılamıyor. Tabii yeni çıkış ile uygulamayı merak eden Avrupalılar, Threads’e VPN ile girmeyi başardı. Fakat Meta, VPN bağlantılarını da engelledi.

 

Twitter’ın Rakibi Threads’a VPN Engeli Geldi!

Avrupa da tercih edilen VPN ile erişme seçeneğine de engel geldi. Meta, AB kullanıcılarının VPN kullanarak Threads’e erişimini engellediğini ifade etti. Şirket, Threads’e erişimi engellemek için “daha fazla önlem” aldığını doğruladı. Aynı zamanda Threads’i ilerleyen dönemlerde AB ülkelerinde de kullanılabilir hale getirmeyi umdukları, gelen açıklamak içinde yer alıyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-iyi-meditasyon-uygulamalari-ile-rahatlayin-277 linkinden ulaşabilirsiniz.