Telefon En İyi Meditasyon Uygulamaları ile Rahatlayın

En İyi Meditasyon Uygulamaları ile Rahatlayın

Meditasyon uygulamaları, stresinizi azaltan ve ruhunuzu dinlendiren aktiviteler arasında yer almaktadır. Yazımızda meditasyon uygulamalarından bahsedeceğiz. 18-07-2023

İş ve günlük yaşam rutininde stres hemen hemen herkesin mücadele ettiği sorunlardan biri. Özellikle iş hayatında bir an önce yetişmesi gereken projelerde stres ve kaygı düzeyleriniz artabilir. Stresli durumlarla baş edemediğinizde fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Zihni boşaltmak da verimli çalışabilmek adına çok önemli olduğu için sizi rahatlatacak bazı aktivitelere ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. 

 

Meditasyon uygulamaları, stresi en aza indirgeyerek bedeninizi rahatlatan ve ruhunuzu dinlendiren aktiviteler arasında yer alıyor. Peki EasyCep’in akıllı telefon ve tabletlerinde kusursuzca deneyimleyebileceğiniz en iyi meditasyon uygulamaları hangileri?

 

- Simple Habit

- Headspace

- Meditopia

- Patika

- Anbean

- Stop, Breathe & Think

- Prana Breath

- InnerJoy

- Om Meditasyon

- Crea

 

Simple Habit

iOS ve Android yazılımlarda kolaylıkla kullanabileceğiniz İngilizce meditasyon uygulamalarının başında Simple Habit geliyor. Harvard Üniversitesi Psikoloji bölümü akademisyenlerinin öncülüğünde hazırlanan uygulama; kullanıcıların stresini azaltmayı, odaklanma güçlerini artırmayı amaçlamasının yanı sıra derin uykuya dalmalarını da sağlıyo. Dolayısıyla her gün belirli zamanlarda beş dakikalık dinlenceler yapmanız isteniyor. 

 

Sıraladığımız üç farklı konudan bir tanesini kendi günlük planlarınız doğrultusunda seçebilirsiniz. Üstelik uygulamanın ana sayfasında “zorlu gün”, ”stres” ,”küçük bir ara”, “iyi uyku” gibi seçeneklerden birini tercih ederek hangi alanda yardım almak istediğinizi de belirlemeniz mümkün. 

 

Yardım almak istediğiniz alan ve zamana karar verdikten sonra karşınıza dinlemeniz gereken 5 dakikalık kayıtlar çıkıyor. Bu kayıtlar insan psikolojisine uygun hazırlandığı için sizin başka şeylere odaklanmanızı kolaylaştırıyor. Simple Habit kullanıcılara ilk 7 gün ücretsiz sunulsa da sonraki süreç için Premium üyelik gerçekleştirmeniz şart. 

 

Headspace

Meditasyon uygulamaları kapsamında rağbet gören seçeneklerden bir tanesi de Headspace. Zihni ve ruhu dinlendiren, hayata hem daha mutlu hem de sağlıklı bakmanıza yardımcı olan uygulamaya; günde sadece 10 dakikanızı ayırmanız yeterli. Bu süre zarfında da odaklanma, yaratıcılık, mutluluk gibi farklı durumlara uygun kısa ve etkili çalışma önerileri sunuluyor. Aralarından dilediğinizi seçerek gerçek meditasyon tekniklerini öğrenmeniz son derece kolay.

 

Üstelik uygulama size arkadaşlarınızla beraber istatistiklerinizi takip etme fırsatı verirken, düzenli meditasyon yapmanız durumunda sizi ödüllendiriyor. Unuttuğunuz zamanlarda da hatırlatmalarda bulunuyor. iOS ve Android uyumlu olan Headspace, ücretli uygulamalar içerisinde yer alıyor. 

 

Meditopia

Meditopia, milyonlarca kullanıcının meditasyon yapmak ve rahatlamayı öğrenmek adına tercih ettiği uygulamalar arasında öne çıkıyor. Türkçe meditasyon uygulamaları kategorisinde pek çok kullanıcıdan tam not almayı başaran Meditopia, 10 dakikalık gibi bir sürede stres ve kaygıdan arınma fırsatı sunuyor. 

 

9 farklı dilde kullanabileceğiniz uygulamanın amacı; beklentiler, ilişkiler, beden algısı, yalnızlık, kabullenme ve yetersizlik duygusu gibi yaşamın içerisindeki deneyimleri tümüyle ele almak. Ayrıca zihinsel dayanıklılık ve içsel barışıklığa kavuşabilmek için ihtiyaç duyabileceğiniz araçlara ulaşabileceğiniz bir ortam yaratmak. Meditopia 7 günlük ücretsiz kullanım imkânı veriyor. Daha sonraki süreçte uygulamayı kullanmaya devam etmek için ise ücretli üyelik oluşturmanız gerekiyor. 

 

Patika

Türkçe meditasyon uygulamaları arasında öne çıkan Patika, farklı bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Zihni sakinleştirmek ve güçlendirmek üzerine meditasyon odaklı hazırlanan uygulamanın içinde son derece etkili programlar bulunuyor. Güne başlarken veya günü bitirirken, evde, tatilde ofiste, yolda, sporda kullanabileceğiniz programlar, sürekli olarak güncelleniyor. 

 

Ayrıca profil sayfanızda meditasyon günlüğünüzü tutabileceğiniz gibi istatistiklerinizi takip edip kazandığınız rozetleri de görebilirsiniz. Ücretsiz meditasyon uygulamaları arasında dikkat çeken uygulamayı bir süre sonra satın aldığınızda daha fazla özelliğe erişebilir, çevrim içi/çevrim dışı kullanabilme imkanından yararlanabilirsiniz

 

Anbean

Dünya çapındaki mindfulness eğitmenlerini Türkiye ile tanıştıran Anbean, Mindfulness Institue uzmanlarını ekibine dahil ediyor. Üstelik her biri alanında uzman psikolog, klinik psikolog ve akredite mindfulness eğitmenleri tarafından yaşamınıza zindelik, hem farkındalık hem de sağlık getirmeyi amaçlıyor. 

 

iOS ve Android uyumlu olan uygulama, EasyCep’in yenilenmiş telefon ve tabletlerine kolaylıkla indirilebiliyor. Anbean, 7 gün boyunca ücretsiz kullanım imkânı sunan ancak daha sonraki süreç için ücret talep eden uygulamalar arasında yer alıyor. 

 

Stop, Breathe & Think

Stop, Breathe & Think; anksiyete bozuklukları, insan ilişkilerini daha iyi hale getirme, odaklanmayı güçlendirme ve uyku bozukluklarını ortadan kaldırma gibi birçok konuyu ele alıyor. Bu uygulama içerisinde yaklaşık 40’ı aşkın ücretsiz, 80’den fazla da Premium egzersiz mevcut. Stop, Breathe & Think, İngilizce uygulamalar kapsamında dünya çapında sayısız kullanıcı tarafından rağbet görüyor. 

 

Prana Breath

Nefes jimnastiğini kolaylaştıran meditasyon uygulamaları arasında yer alan bir seçenek de Prana Breath. Uygulama içerisinde zihin temizliğinden rahatlamaya, sakinleşmeden odaklanmaya, uyumlanmadan stres önlemeye, açlık bastırmadan sigaraya bırakmaya kadar pek çok kategori kullanıcılarını bekliyor. Tüm bu egzersizlerin nefes alıp verme süreleri de değişiklik gösteriyor.

 

Aynı zamanda uygulama, yaptığınız egzersizleri kayıt altına almanıza da izin veriyor. Deneyim bölümünde ne kadar ilerlediğinizi ya da beklemede kaldığınızı görebilirsiniz. Bunun yanı sıra uygulamada sağlık testleri, motivasyon cümleleri, 4-7-8 gibi önemli nefes teknikleri ve birbirinden güzel ses seçenekleri bulunuyor. Ücretsiz kullanabilirsiniz Prana Breath’i reklamsız izlemek için aylık üyelik oluşturmanız gerekiyor. 

 

InnerJoy

Tamamen kişiye özel kişiselleştirilmiş meditasyon deneyimi sunan InnerJoy, en iyi yapay zeka uygulamaları arasında. Özel meditasyon programları ile verimli keşiflere yolculuk yaptıran uygulama yapay zeka destekli olduğundan son derece etkin bir kullanım sunuyor. 

 

InnerJoy’da dikkat eksikliği, stres, yorgunluk, uyku problemleri, odaklanma gibi sayısız konuda 700’den fazla rahatlatıcı nefes egzersizi ve farkındalık bulunuyor. Uygulama; hem öz farkındalık hem de bedensel hislerinize dair farkındalık kazanmanız gibi temel konulara yönelik nefes egzersizleri sunuyor. iOS ve Android uyumlu bir uygulama olan InnerJoy’un hem ücretsiz kullanım seçeneği hem de Premium sürümü mevcut. 

 

Om Meditasyon 

Türkçe meditasyon uygulamaları arasında kullanıcılardan tam not alan alternatiflerden biri de Om Meditasyon. “Dikkatini verdiğin yerde meditasyon olur” cümlesinden ilham alan uygulama, dikkatinizi hayatınıza çevirmeniz yönünde size rehberlik ediyor. Uygulamanın size sunduğu programlar; nefes, meditasyon ve yoga alanındaki uzman öğretmenler tarafından üretilip seslendiriliyor. 

 

Ayrıca Om Meditasyon; yeni başlayan kişiler, hamileler ve öğrenciler için de özel içerikler sunuyor. Uygulama kapsamında her rehberli meditasyona yönelik arka plan sesleri seçebilme imkânınız mevcut. Üstelik uygulamadaki bazı meditasyonlar ücretsiz sunulmakla birlikte her gün değişiyor. 

 

Meditasyonu hayatına düzenli olarak eklemek isteyen herkes seanslar için günlük hatırlatıcı oluşturabilmekte. Bunun yanında üyeliği satın aldığınızda da dilediğiniz seansı indirip çevrimdışı kullanmanız son derece kolay. Fakat uygulama sadece İOS cihazları için uyumlu. 

 

Crea

İç huzurla beraber dengeli bir zihne kavuşmak için ücretsiz meditasyonlar sunan Crea, sık tercih edilen meditasyon uygulamaları içerisinde yer alıyor. Stresle daha kolay başa çıkmayı, uyku düzeni kazanmayı, hayata karşı olumlu bir duruşa sahip olmayı ve iş verimliliğini arttırmayı hedefliyor. Uygulamada yer alan meditasyon seanslarını ise farkındalık eğitimcisi Selmin Erk’in sesinden dinliyorsunuz. 

 

Türkçe meditasyon uygulamaları kategorisinde bulunan Crea’nın diğer programlardan farkı; olumlamalar sekmesinde zihin, sağlık, aile, aşk ve hamilelik benzeri konularda size hitap eden 20 tane olumlama cümlesi seçme imkanı tanıması. Cümlelerinizi seçtikten sonra da Crea ekibine olumlama formu göndermeniz yeterli. 3-5 günde sadece size özel kişisel meditasyon seansı yaratılıyor. Tamamen ücretsiz sunulan uygulamada sadece kişisel meditasyon için ücret ödemeniz gerekiyor. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/arac-ici-telefon-tutucu-tavsiyeleri-miknatisli-mi-vantuzlu-mu-276 linki üzerinden ulaşabilirsiniz.