Telefon Katlanabilir Telefon Özelliğine Sahip Model ve Markalar

Katlanabilir Telefon Özelliğine Sahip Model ve Markalar

Katlanabilir telefonlar, 2000'lerden bu yana hayatımızda olan, menteşe ve esnek ekranları kullanan telefon ailesidir. 12-05-2022

Katlanabilir telefon modelleri ya da akıllı telefonlar, menteşe ve esnek ekranları kullanan telefon ailesidir. Ekranları dikey biçimde katlanan cihazlar oldukça geniş, tablet gibi formlarda katlanmak üzere tasarlanmıştır. Fakat yine de oldukça küçük, katlanmış şekilde kullanılabilir. Ekran katlandığı zaman cihazların arkasına sarılabilmektedir. Royole Flexpai ve Huawei Mate X bunlara en iyi örnektir. Daha büyük, katlanan ekranın iç bölümünde bulunan kitapçık gibi bir tasarım ve kapak kullanıcıların cihazlarını açmadan etkileşimde bulunmalarını sağlamaktadır. Yatay bir şekilde katlanan akıllı telefonlar da, tipik bir şekilde kapaklı bir form faktörü kullanılarak üretildi.

 

Ülkemizde satışa sunulan katlanabilir telefon modelleri ve özellikleri hakkında konuşmadan önce değinmemiz gereken konular var. Akıllı telefonlar dünyasında yeni bir döneme girdiğimizi söylemek mümkündür. Katlanabilir telefon modelleri arasında her gün farklı bir alternatif piyasaya çıkmaktadır. Fiyatlarıyla farklı olduklarını gösteren bu telefon modelleri içerisinden ülkemizde satılan modellerin özellikleriyle fiyatlarını sizler için listeledik.

 

2000’li yıllarda Samsung ve Nokia gibi markalar çok sayıda farklı telefon modeliyle piyasaya giriş yaptı. Bu markalar katlanabilir telefonlar ürettiler. Günümüzde bu markaların geçmişte ürettikleri katlanabilir telefon modelleri evrim geçirdi, desek yanılmayız. Tanıtıma sunulan katlanabilir telefonlar içerisinde bazıları ülkemizde satışa sunulmaktadır.

 

Easycep mağazalarında katlanabilir telefon modellerini bulabilirsiniz. Ayrıca akıllı telefon, orijinal şarj aleti, akıllı saat, tablet, dizüstü bilgisayar gibi birçok üründe mağazalarımızda yer alıyor. Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO ve Huawei gibi markaların 2. El ürünlerini yenilenmiş bir şekilde mağazamızda bulmanız mümkün. Ürünler hakkında bilgi almak ve ürünleri incelemek için https://easycep.com üzerinden telefonları inceleyebilirsiniz.

 

Ülkemizde satışa sunulan katlanabilir telefon modelleri hangileridir?

Bugün için konuşacak olursak, bu sorunun alternatifleri vardır. Fakat dünyadaki akıllı telefon piyasasında çok fazla katlanabilir telefon modeli bulunmaz. Çünkü az sayıda üretilen bu ürünleri yeni bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Sizler için ülkemizde satışa sunulmuş olan bütün katlanabilir telefon modelleriyle alakalı bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda derledik.

 

Ülkemizde Satışa Sunulmuş Katlanabilir Telefon Modelleri

  • Samsung Galaxy Z Fold 2,
  • Samsung Galaxy Z Fip,
  • Huawei Mate

 

Samsung Galaxy Z Fold 2

  • Depolama alanı 256 GB,
  • 12 GB RAM
  • 4500 mAh batarya
  • Fiyat 20 bin TL

 

6,2 inçlik boyuta sahip olan ve tek elle kullanma olanağı sunan Galaxy Z Fold 2 çoklu aktif ekran seçenekleriyle katlanmış durumda iki farklı işlemi iki farklı ekran üzerinden gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. Hassas dokunuşlar ile özel tasarlanan ekranıyla dikkatleri üzerine çeken bu cihaz özel bir şekilde geliştirilen menteşe sistemiyle oldukça farklı açıdan katlayıp kullanma olanağı sunmaktadır.

 

Katlanabilir telefonda sektörün devi olan Samsung Galaxy Fold ve Galaxy Z Flip sonrası yeni telefonu Galaxy Z Fold 2 modelini ülkemizde resmi bir şekilde tanıttı.

 

2019 yılında ilk kez katlanabilir telefonu Galaxy Fold ile tablet ve telefonu tek bir cihazda birleştiren marka sonraları bir telefonu cüzdan boyutunda ürettiği Galaxy Z Flip’i tanıtmıştı. İki telefon da katlanabilir ekranlarla deneyimlerinin büyük bir kısmını bizlere sundular. Fakat teknolojide her geçen gün yeni bir şey gelişiyor. Samsung tablet ve telefon özelliği bulunan yeni katlanabilir telefon Galaxy Z Fold 2 ülkemizde resmi bir şekilde tanıtıldı.

 

Samsung Galaxy Z Flip

  • 13 Bin TL fiyata sahiptir.
  • 256 GB depolama alanı,
  • 8 GB RAM,
  • 3600 mAh batarya,

 

Diğer katlanabilir telefonlara göre daha uygun fiyatlı olan Samsung Galaxy Z Flip oldukça minimal bir tasarıma sahiptir. Küçük bir cep aynısını anımsatan bu cihaz küçük boyutlara sahip olan kullanıcıların zevkine hitap etmektedir. Teknik özellikler bakımından Samsung’un diğer katlanabilir cihazlarından farklı olmayan Galaxy Z Flip katlandığında iki küçük ama farklı işlemler yapabilecek ekran sunmaktadır.

 

Samsung geçtiğimiz günlerde bu ürünün 5G modelini duyurdu. Cihaz, Snapdragon 865+ işlemciyle daha yüksek performans vadediyor. Mistik bronz renk alternatifiyle orijinal modelden ayrılmaya başlıyor.

 

Samsung Galaxy S20 modelleriyle aynı lansman üzerinden kullanıcıların beğenisine sunulan Galaxy Z Flip katlanabilir akıllı telefonlara yeni bir bakış açısı sundu. Katlanabilir tablete benzeyen Galaxy Fold’un aksine ince ve uzun yapısıyla gerçek bir akıllı telefon modeli gibi duran Galaxy Z Flip, modern ve ileri düzey donanımlara rağmen 5G desteği bulunmuyor.

 

Huawei Mate XS

  • Depolama alanı 512 GB
  • 8 GB RAM
  • 4500 mAh Batarya
  • Fiyat 30 bin TL

 

Katlanabilir telefonlar arasındaki yarışta yer alan bu telefon ülkemizde satışa sunulan cihazlardan biridir. Diğer katlanabilir telefon modellerine göre oldukça yüksek bir fiyata sahip olan bu cihaz açık bir şekilde tablet görüntüsü sergiliyor. Cihazı satın aldığınızda Huawei dünyasının birçok farklı avantajından yararlanabilirsiniz. Mate XS depolama alanı konusunda şoke edici bir büyüklüğe sahip.

 

Birçok uzman ve kullanıcı bu telefonları almaya sıcak bakmıyor. Bunun sebebi ise bu telefonların yeni teknolojilerle üretilmiş olmasıdır. Daha doğru bir şekilde anlatmak gerekirse, bu telefonların farklı bir geçiş sistemi için kullanıldığı düşüncesi var.

 

Bu telefonları aldığınızda birçok sorunla karşılaşabileceğinizi anlatanlar var. Bu teknolojinin tam olarak oturmadığı ve deneysel olduğunu savunanlarda var. Önümüzdeki yıllarda daha farklı sistemlerde telefonlar üretilebilir. Fakat kullanıcıya sunulan bu telefonlar çok fazla ilgi çekmiyor.

 

Katlanabilir telefon almanın mantıksız olduğunu belirten kişilerin bir diğer almama sebebi ise yüksek fiyatlı olmalarından kaynaklanıyor. Neredeyse arabayla aynı fiyata sahip diyenler bile var. Zaten bu telefonlar, özel tasarımlara sahip olduğundan toplumun belli kesimlerine hitap etmektedir. Yüksek seviye bir telefonun 2 katı fiyata henüz oturmamış bir teknolojiyi almak birçok kişiye mantıksız geldiği için bu telefonlar yeteri kadar talep görmüyor.

 

Katlanabilir telefonların ucuzlaması durumunda almak isteyen birçok kişi olacaktır. Fakat şu an için bu telefonların ucuzlaması gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat amiral gemisi akıllı cihazların sahip olduğu fiyatlara düşmesi bekleniyor. Yeni bir teknoloji olduğundan sınırlı sayıda üretilen bu telefon modelleri yüksek fiyatlara sahip. Fakat kullanıcılardan yeterli ilgiyi görürse üretim kapasiteleri artabilir ve böylece fiyatlarda düşüşler yaşanabilir.

 

Fiyat konusunda net bir şey söylemek mümkün olmadığı gibi bu telefonların yaygınlaşacağı konusunda da yine net bir şey söyleyemiyoruz. Fakat şeffaf ekran TOLED gibi birçok teknolojinin kısa süre içinde son kullanıcıya kadar geleceğini düşünürsek, katlanabilir telefonlar da bir aralar Nokia tarafından tasarlanmış, günümüzde komik gördüğümüz modeller gibi hızlı bir şekilde tercih edilip, tarihin tozlu sayfalarına karışabilir.

 

Birçok uzman katlanabilir telefonların tabletin yerini alacağını söylüyor. Günümüzde birçok kişi ilerleyen dönemlerde katlanabilir telefon modellerini hem telefon hem de tablet olarak kullanmaya başlayacak. Telefon alıp tablet üzerinde yapılan işlemleri bu cihazlar üzerinde gerçekleştirmeye başlayacaklar.

 

Fakat burada fiyatın yüksek olması sorun haline geliyor. Katlanabilir telefonların yanında standart tabletlerin fiyatları oldukça uygun. Yeni bir tablet almak, birçok kişiye katlanabilir telefon almaktan daha mantıklı geliyor. Fakat hem tablet, hem de akıllı telefon almak isteyen kişiler, ikisini bir arada kullanmak istedikleri zaman katlanabilir telefon modellerini tercih edebilirler.

 

Easycep sitesinde katlanabilir telefon ve birçok marka yenilenmiş telefon modellerini bulabilirsiniz. Ayrıca  ikinci el telefon, ikinci el akıllı saat, ikinci el bilgisayar, tablet gibi birçok üründe sitemizde yer alıyor. Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO ve Huawei gibi markaların 2. El ürünlerini yenilenmiş bir şekilde mağazamızda bulmanız mümkün. Easycep ayrıcalıklarından yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefon-guncellemesi-nasil-yapilir-71 linkinden ulaşabilirsiniz.