Telefon İşte Karşınızda TikTok Music! Peki Hangi Ülkeler Kullanabiliyor?

İşte Karşınızda TikTok Music! Peki Hangi Ülkeler Kullanabiliyor?

Elde ettiği büyük bir online kitle ile yoluna devam eden TikTok, şimdi TikTok Music ile karşınızda! Peki yeni gelişme ile ilgili detaylar neler? 20-07-2023

Şüphesiz son yılların her yaş grubunda popüler sosyal medya platformu içerisinde TikTok büyük bir yere sahip. Fakat uygulama buna karşılık hiç durmadan yenilikler ile kullanıcı kitlesini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Music yeniliği ile ilgili çalışmalar başlattığını belirten şirket, denemeleri yapmaya başladı bile. İşte detaylar…

 

TikTok Music Beta Kullanıma Sunulan Ülkeler

ByteDance yani TikTok’un ana şirketi, TikTok Music ismi ile kullanım sağlanılabilmesi için marka başvurularında bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl yapılan ticari marka başvurusunun sonrasında bu yıl Temmuz ayının başından itibaren Brezilya ve Endonezya’da deneme çalışmaları aktif edildi. Bu deneme ve testlerin ardından ByteDance, Avustralya - Meksika ve Singapur’da da TikTok Music için Beta sürümünü yayınladı.

 

TikTok Music Türkiye’ye Gelecek mi?

Şimdilik Türkiye üzerinde kullanıma açılıp açılmayacağı bilinmiyor. Fakat şirket TikTok’u sunduğu her ülkede TikTok Music uygulamasını da sunacak gibi görünüyor. Ek olarak bu yeni geliştirmenin ücretli olacağı bilgisini de verelim. Yani platformun ücretli ek bir katmanı şeklinde düşünebilirsiniz. Beta deneme sürümü bittikten sonra Meksika’da 6,86 dolar Avustralya’da aylık 8,16 dolar, ve Singapur’da 7,48 dolar olacak.

 

Yeni Bir Musically mi Olacak?

Uygulama şu an piyasada bulunan birçok müzik uygulaması ile benzer niteliklere sahip. Kişilerin müzik satın alabilmeleri ve çalabilmeleri dışında paylaşma ve indirme detayları da söz konusu. Tabii tüm bunların dışında TikTok Music’in ücretli ve ücretsiz standartları da bulunabilir. Muhtemelen ücretsiz versiyon reklam gösterimleri sağlayacak. Günümüzde birçok kişi TikTok’ta video çekilen müzikler için araştırmalar yapıyor.

 

Yeni uygulama ile platformdaki popüler şarkıları bulabilmekte pratik hale gelecek. Şirket şu an beta aşamasında olan yeniliğin geleceğinden oldukça umutlu. Müzik tutkunları için oldukça etkili olacağı düşünülüyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/iddialar-dogru-mu-apple-gpt-sohbet-botu-mu-gelistiriliyor-280 linkinden ulaşabilirsiniz.