Telefon İddialar Doğru Mu? Apple GPT Sohbet Botu Mu Geliştiriliyor?

İddialar Doğru Mu? Apple GPT Sohbet Botu Mu Geliştiriliyor?

Apple GPT sohbet botu iddiaları teknoloji dünyasını heyecanlandırıyor. Yoksa Apple, Chat GPT’ye rakip olarak Apple GPT mi geliştiriyor? İşte detaylar… 20-07-2023

Yeni modeller ve sanal gerçeklik gözlüklerinin dışında yeniliklerden bir süredir elini çeken Apple hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Bloomberg'ten Mark Gurman'ın belirttiğine göre Apple,  ChatGPT ile rekabet edebilecek bir sohbet botunu şu anda test ediyor. Tabii şimdilik kullanıcılar tarafından erişime açılıp açılmayacağı net değil, ancak bu yeni modelin Apple mühendisleri tarafından "Apple GPT" olarak adlandırıldığı söyleniyor.

 

Günümüzde OpenAI birçok kişinin vazgeçilmez rutini halini aldı. Dolayısı ile uygulamaya rakip olarak yeni bir sohbet robotu geliştirme konusunda Apple’nin yepyeni adımlar atması heyecanla bekleniyor.

 

Henüz Net Değil: Ancak “Apple GPT” Olarak Adlandırılabilir!

Bloomberg yazarı Mark Gurman tarafından paylaşılan rapora göre ChatGPT, Bard, Bing gibi rakiplerle mücadele etme potansiyeline sahip bir yazılım olacak. Öyle ki henüz herkesin kullanımına açılmaması ile birlikte Apple’ın şirket içinde botu kullandığı iddiaları da mevcut.

 

Tabii bu geliştirme Apple’ın farklı kaynaklarını daha kullanıcı dostu hale getirmek için de yararlı olacaktır. Apple Music veya Apple TV+’a entegre edilecek bot, kişilerin uygulamalardaki olumlu deneyimini artırabilir.

 

Chat GPT Rakibi Apple GPT İçin İlk İpuçları!

Şirketin yapay zeka ile ilgili şimdiye kadar hamlesiz kalması ve hatta çalışanların Chat GPT kullanımı yasaklanması iddialarının ardından sohbet botu geliştirme yorumları zaten bulunuyordu. Hali hazırda da CEO Tim Cook, şirketin yapay zekâyı yakından değerlendirdiğini ifade etmişti.

 

Şimdilik sohbet botu Apple GPT ile ilgili net bir bilgi paylaşılmış değil. Gelişmeleri beraber takip ediyor olacağız...

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/instagram-fotograflara-nesne-silme-ozelligi-fotograftan-nesne-silme-nasil-yapilir-279 linkinden ulaşabilirsiniz.