Telefon iPhone Yazılım Güncellemenizi Macbook ile Yapın

iPhone Yazılım Güncellemenizi Macbook ile Yapın

iPhone, iPad veya iPod Touch'ınız donmuş gibi görünüyorsa veya açılmıyorsa iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın. 13-05-2022

Apple, iPhone için oldukça düzenli güncellemeler yayınlar. Her yıl işletim sistemine yapılan en az bir büyük güncellemeye ek olarak, yıl boyunca genellikle hataları düzeltmek ve güvenlik iyileştirmeleri yapmak için birkaç artımlı güncelleme kullanıma sunulur. iPhone güncellemelerini otomatik olarak ayarlamak mümkündür, böylece yeni bir iOS mevcut olduğunda kolayca indirilir.

Ayarlar kısmından "Yazılım Güncelleme" bölümünden iPhone'unuzu son yazılım güncellemesi olan iOS 15.3’e güncelleyebilirsiniz. iPhone'unuz son versiyona güncellenmiyorsa, çok eski olabilir veya yeterli depolama alanı olmayabilir. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın. Bu sayede güncelleme hatası sorununu kolayca halletmenin rahatlığını yaşayın.

iPhone'umu Macbook Üzerinden Güncelleyebilir Miyim?

iOS güncellemesini bilgisayar üzerinden yapmak çok fazla tercih edilmese de kablosuz yöntem ile herhangi bir sorun yaşanması durumunda kesin sonuç verdiği için göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, bulunduğunuz yerde yalnız kablolu internet bağlantısı varsa, iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın ve güncellemeyi kolayca tamamlayın.

Macbook ile güncelleme yönteminde de cihazınızda güncelleme için yeterli depolama alanı olması gerekir. Her güncelleme, farklı bir boyuta sahiptir. Bu yüzden güncelleme öncesi cihazınızdaki depolama alanını kontrol etmeli, yeterince alan olup olmadığından emin olmalısınız. Yeterli alan yoksa dosyalarınızı silmek yerine bulut depolama hizmetlerine yedeklemeyi tercih edebilirsiniz.

iPhone'unuzu Macbook ile Güncelleme Adımları

Otomatik iOS güncellemesi yaparken nadir durumlarda bazı aksaklıklarla karşılaşabilir ve iPhone'unuzun otomatik ya da manuel olarak bir güncelleme yükleyemediğini görebilirsiniz. Bu durumla karşılarsanız, iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın. Bunun için ilk olarak;

  • iPhone'unuzu, bilgisayarınıza takın.
  • PC kullanıyorsanız iTunes'u açın. Mac kullanıyorsanız Finder'ı açın ve kenar çubuğunda telefonunuzun adını tıklayın.
  • Bilgisayarda, bilgisayarın iPhone'unuza erişmesine izin vermek isteyip istemediğinizi soran bir mesaj görürseniz, Devam'ı tıklayın.
  • Aynı şekilde iPhone'unuzda, Güven'e dokunun.
  • iTunes'da, Kitaplık'a ve ardından araç çubuğunun sol tarafındaki iPhone simgesine tıklayın. Finder'da Genel öğesini tıklayın.
  • Güncellemeyi Kontrol Et ' e tıklayın.
  • Mevcut bir güncelleme varsa, İndir ve Güncelle'yi tıklayın.
  • Güncelleme için gereken süre boyunca telefonunuzu bağlı bırakın.

Neden iPhone'umu Bilgisayarımda Güncelleyemiyorum?

Otomatik iOS güncellemesi yaparken sorun yaşıyorsanız, iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın. Ancak Macbook’unuzu kullanarak da iPhone'unuzu güncelleyemiyorsanız, şu düzeltmeleri deneyin:

1.İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Macbook’unuz internete bağlı mı? Çevrimiçi olmadan hiçbir şey indiremeyeceğiniz için bağlantınızın durumunu mutlaka kontrol edin.

2.İşletim Sistemi ve iTunes'u Güncelleyin

iOS güncellemelerini yüklemek için bilgisayarınızın işletim sisteminin ve iTunes'un en son sürümüne ihtiyacınız vardır. macOS'u, Windows'u ve iTunes'u nasıl güncelleyeceğinizi öğrenin, ardından tekrar deneyin.

3.iPhone Uyumluluğunu Kontrol Edin

iPhone'unuz, yüklemeye çalıştığınız iOS sürümüyle uyumlu olmadığından güncelleme işlemi başarısız olabilir. Uyumlu modellerin listesini kontrol edin.

4.Bilgisayar Ayarlarını Kontrol Edin

Macbook’unuzdaki bazı ayarlar yüzünden güncellemenin indirilmesi veya yüklenmesi engellenebilir.  Bunlar, tarih ve saat olabilir. Apple, yazılım güncellemelerinin bunları yüklemeden önce yasal olduğunu, aynı zamanda tarih ve saat ayarlarının bunun bir parçası olduğunu doğrular. Ayrıca güvenlik duvarı gibi Apple sunucularına bağlantıyı engelleyebilecek güvenlik yazılımlarının var olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

İphone'unuzu Otomatik Olarak Nasıl Güncellersiniz?

Eğer otomatik güncelleme konusunda sorun yaşıyorsanız iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın. Ancak iPhone güncellemelerini yönetmenin en kolay (ve en güvenli) yolunun, cihazınızın bunu gerçekleştirmesine izin vermek olduğunu unutmayın. iPhone'unuzun otomatik olarak güncellenmeye hazır olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın:

  • İlk olarak ayarlar uygulamasını açın ve arasından Genel sekmesine dokunun.
  • "Genel"e gidin. Genel sayfasında, Yazılım Güncelleme öğesine dokunun.
  • "Yazılım Güncellemesi"ni seçin.
  • Yazılım Güncelleme sayfasında, Otomatik Güncellemeler öğesine dokunun.
  • iPhone'un her şeyi otomatik olarak yapmasına izin vermek için hem iOS Güncellemelerini İndirin hem de iOS Güncellemelerini Yükle düğmelerinin , sağa kaydırarak yeşile çevirin ve açık olduğundan emin olun.
  • Düğmeleri yeşile çevirmek için kaydırın. Her iki düğme de açıldığında, iPhone'unuz güncelleme dosyalarını telefona indirecek ve ardından telefonunuz şarj olurken ve kilitliyken gece boyunca otomatik olarak yükleyecektir.

iPhone Otomatik Olarak Neden Güncellenmez?

iPhone, iPad ya da iPod Touch'ınızı kablosuz olarak güncelleyememenizin sebebi şunlardan biri olabilir:

  • Aygıtınızda yeterli saklama alanı olmaması
  • Güncellemeyi indirme işleminin uzun sürmesi
  • Güncelleme sunucusuna erişilememesi
  • Güncellemenin tamamlanmaması

Güncellemeyi indirmek ve yüklemek için yeterli alan bulunmuyorsa, aygıtınızdaki yazılım yer açmaya çalışacaktır. Sadece yeniden indirilebilecek uygulama ve veriler kaldırılır; size ait veriler kaldırılmaz ya da başka bir yere taşınmaz. Aygıtınızda hala yeteri kadar alan açılmazsa, iPhone’unuzu güncellemek için iPhone yazılım güncelleminizi Macbook ile yapın.

İPhone’nunuzu bilgisayarınıza bağlamada sorun yaşıyorsanız, kullanmadığınız içerikleri ve uygulamaları kaldırarak güncelleme için yer açabilirsiniz.

Bunun için;

  • Ayarlar > Genel > [Aygıt adı] Saklama Alanı sekmesine gidin.
  • İçerik ve uygulamaların kullandığı alan ile ilgili daha fazla bilgi edinin.

iPhone Otomatik Olarak Güncellenmiyorsa Ne Yapılmalı?

iOS güncellemesi yaparken zaman zaman bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu durumda endişe etmemelisiniz. Karşılaştığınız hataları çeşitli yöntemlerle ortadan kaldırabilir, güncellemeyi otomatik olarak tamamlayabilirsiniz.

Yine de hala iPhone güncellemenizi otomatik veya manuel olarak gerçekleştiremiyorsanız, iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın.

İndirme İşlemi Uzun Sürüyorsa:

Aygıtınızı güncellemek için internet bağlantısı gereklidir. Güncellemeyi indirme işleminin süresi ise güncellemenin boyutuna ve internet bağlantınızın hızına bağlı olarak farklılık gösterir. Güncelleme indirilirken, cihazınızı normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Güncelleme yüklenmeye hazır olduğunda iPhone’nunuz bunu size bildirir. İndirme işlemini hızlandırmak için başka içerik indirmeyin  ve bir Wi-Fi ağı kullanın. Yazılım güncellemesini otomatik şekilde yapamadığınızda iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın.

Güncelleme Sunucusuna Erişemiyorsanız veya Güncellemeyi Doğrulayamıyorsanız:

Aygıtınızı güncellemeyi denediğinizde şu iletilerden birini görebilirsiniz:

  • "Güncelleme Denetlenemiyor. Yazılım güncelleme olup olmadığı denetlenirken bir hata oluştu."
  • "Güncelleme Yüklenemedi. [Yazılım] güncelleme bir ağ bağlantısı gerektiriyor."

Aygıtınızı, aynı ağı kullanarak yeniden güncellemeyi deneyin. Bu iletilerden birini görmeye devam ederseniz, başka bir ağ kullanarak güncelleme yapmayı deneyin ya da iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın. Birden fazla ağ kullanarak güncellemeyi denediğiniz halde bu sorunla karşılaşmaya devam ederseniz güncellemeyi kaldırın. iOS ve iPadOS güncellemeleri hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışın.

Güncelleme Tamamlanmıyorsa:

Güncelleme yüklenirken, ilerleme çubuğu yavaş hareket ediyor gibi görünebilir. Güncelleme işleminin ne kadar süreceğini belirleyen, güncellemenin boyutu ve aygıtınızdaki dosya sayısıdır.

Güncellemeyi kablosuz olarak yapıyorsanız, telefonunuzu bir güç kaynağına bağlı tutun. Pili biterse telefonu bir güç kaynağına bağlayıp açın ve ardından güncelleme ya da geri yükleme işleminin tamamlanmasını bekleyin.

iPhone, iPad veya iPod Touch'ınız donmuş gibi görünüyorsa veya açılmıyorsa iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın.

Her Yolu Denemenize Rağmen Hata Almaya Devam Ediyorsanız:

iOS’un son sürümünü hala yükleyemiyorsanız, güncellemeyi yeniden indirmeyi deneyin:

  • Ayarlar > Genel > [Aygıt adı] >Saklama Alanı sekmesine gidin.
  • Uygulama listesi üzerinden güncellemeyi bulun.
  • Güncellemeye ve ardından Güncellemeyi Sil sekmesine dokunun.
  • Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye giderek, en son iOS güncellemesini indirin.

Güncellemeyi uygulama listesinde göremiyorsanız ya da bu sorunla tekrar karşılaşırsanız, iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapın.

Easycep.com üzerinden avantajlı fiyat ve kaliteli ürün garantisi ile sahip olabileceğiniz iPhone ve Macbook’unuzu kullanarak, son çıkan iOS güncellemesini kolayca indirebilirsiniz.

Bu yazımızda iPhone yazılım güncellemenizi Macbook ile yapma hakkında size bilgi verdik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefonlarda-kablosuz-sarj-ozelligi-nedir-98 linkinden ulaşabilirsiniz.