Telefon iPhone Telefon Satarken Yapılması Gerekenler

iPhone Telefon Satarken Yapılması Gerekenler

iPhone telefon satarken zarara uğramamak için güvenilir satış kanalları kullanmalı ve telefonun içindeki tüm bilgileri sıfırlamalısınız. 11-05-2022

Dolar kurunun gittikçe artan seyri sonucunda ithal ettiğimiz ürün fiyatları eskisine göre oldukça yükseldi. İş ve sosyal iletişimimizin çoğunu bilgisayar, telefon, tablet üzerinden yürüttüğümüz bu dönemde elektronik cihazların bizim için önemi oldukça arttı. Daha kaliteli ve hızlı işlem yapabilmek için gelişmiş cihazlara ihtiyaç duyuyoruz. Her gün bir üst modeli çıkan özellikle iPhone cep telefonlarının fiyatı ateş pahası olduğundan çeşitli alternatif yöntemler aramaya başladık. Bunların en başında da ikinci el telefon alım ve satım geliyor. Ancak bunu yaparken zararlı çıkmamak için oldukça dikkatli olunması gerekiyor. iPhone telefon satarken hem daha gelişmiş sağlam bir cihaza sahip olabilmek hem de elden çıkaracağınız telefonunuzu en uygun fiyata satabilmek için bazı noktalar önceden planlanmalıdır.

 

İkinci el iPhone telefon satarken de alırken de en önemli faktör güvenliktir. Bu alışverişi bir alıcıyla yapıyorsanız ya da aracı bir internet sitesi kullanıyorsanız bunun ne kadar güvenli olduğunu tespit etmeniz gereklidir. Yoksa kârlı bir alışveriş yapmayı beklerken bu size daha büyük maliyetler getirebilir. Öncelikle telefonunuzu satmadan önce bilgileri yedeklemeli cihazın içinde hiçbir bilginizin kalmadığından emin olmalısınız.

 

Bu şekilde hem veri kaybına uğramamış olursunuz hem de karşı tarafın bilgilerinizi kötü amaçlarla kullanma riskini ortadan kaldırmış olursunuz. iPhone telefonunuzdaki hesabınızı mutlaka kapatın ve sim kartı çıkardığınızdan emin olun. Böylece alıcı taraf cihaza kendi hesabını kurarak o andan sonraki tüm sorumluluğu üzerine almış olur.

 

Güvenilir Satış Kanalları Kullanma

Özellikle ikinci el telefon alımı ya da satışı yaparken kullandığınız kanalların güvenilir olmasına özen gösterin. Bağlantınızın olmadığı kişiler ya da kalitesinden emin olmadığınız internet siteleri alışveriş sonrası başınızı ağrıtabilir. Verilerinizi yedekleyip iPhone üzerindeki tüm hesapları kaldırmak kişisel güvenliğiniz için oldukça önemlidir. Ancak bunun sonrasında ürününüzün sizin elinizden çıktığı gibi alıcıya ulaşması ve ödemenin size eksiksiz ulaşması için güvenilir aracılarla çalışmalısınız.

 

iPhone Telefon Satarken Verileri Yedekleme

iPhone telefon satarken ilk olarak yapmanız gereken şey cihazın içindeki fotoğraf, müzik, belge gibi her türlü bilgiyi yedeklemektir. Bu sayede hiçbir veri kaybı yaşamadan bilgilerinizi saklayabilirsiniz. Daha sonra yeni cep telefonunuza bu bilgileri olduğu gibi zahmetsizce yükleyebilir ve elden çıkardığınız telefonda veri bırakmadığınızdan emin olursunuz. Bu yedeklemeyi iTunes ya da iCloud ile yapabilirsiniz. iCloud ile yapmak için öncelikle bir wifi ağına bağlanın ve Ayarlar sekmesine dokunun. Açılan ekranda isminizi seçin. Daha sonra iCloud sekmesine dokunun ve iCloud Yedekleme seçeneğini bulun. Son olarak iCloud Yedekleme sekmesine tıklayarak yedekleme işlemini başlatabilirsiniz.

 

iPhone telefonunuzu bilgisayara yedeklemek için ise iTunes uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle iPhone telefonunuzu bilgisayara bağlamanız gereklidir. Bu işlem sonucunda iTunes sayfası ekranda kendiliğinden açılacaktır. Sol tarafta diğer cihazlar arasından kendi iPhone telefonunuza tıklayın. Daha sonra bu sekme üzerinde sağ tıklayın ve Yedekle seçeneğini bulun.

 

Buna tıkladığınızda yedekleme işleminiz başlayacaktır. Daha sonra yeni bir iPhone telefon aldığınızda iCloud ya da iTunes’dan yedekleme sekmesine gelerek oraya kaydettiğiniz tüm bilgileri yeni cihazınıza aktarabilirsiniz. iOS teknolojisi sayesinde iTunes ya da iCloud’u kullanarak kolaylıkla iPhone cihazınızdaki verileri yedekleyebilir ve yeni cep telefonunuza rahatlıkla aktarabilirsiniz.

 

iPhone’umu Bul Seçeneğini Kapatma

Hem kendi güvenliğiniz hem de telefonu alacak olan kişinin cihazı kullanmaya başlayabilmesi için iPhone’umu Bul seçeneğini kapatmanız gereklidir. Bunun için önce Ayarlar sekmesinden adınızı bulun. Daha sonra iCloud’u seçerek iPhone’umu Bul’a dokunun.

 

Bu şekilde bu fonksiyonu kapatmış olursunuz. Bu işlemi yapabilmek için Apple ID ve parolayı doğru bir şekilde girmeniz gereklidir. Ayrıca iPhone’umu Bul işlevini bilgisayar kullanarak da kapatabilirsiniz. Farklı bir cihazdan bu sekmeye gelerek ya da iCloud.com sitesine girerek iPhone cep telefonunuzu bulun ve Sil seçeneğine dokunun. Silinme işlemi gerçekleştikten sonra da Hesaptan Kaldır sekmesine tıkayın. iPhone telefon satarken iPhone’umu Bul fonksiyonunu kapatmak hem satıcı hem de alıcı için oldukça önemlidir.

 

iCloud ve iTunes’tan Çıkış Yapma

İphone telefon satarken iCloud ve iTunes’tan çıkış yapmak oldukça önemlidir. iPhone sahiplerinin güvenliğini korumak ve cihaz yanlış ellere geçtiğinde kullanılmasını engellemek amacıyla bir iPhone üzerindeki iCloud hesabı kapatılmadan yenisini kurulamaz.

 

Bu nedenle telefonu alan kişinin telefona kendi hesabını bağlayabilmesi için iCloud, iTunes ve Apple Store’dan çıkış yapılması gereklidir. Bunu yapabilmek için iOS 10.3 ve daha sonra çıkan sürümlerde Ayarlar sekmesine girerek adınızı seçin. Daha sonra aşağıdaki Çıkış Yap sekmesine dokunun ve Apple ID şifrenizi girin. Son olarak da Kapat’ı seçin. iOS 10.2 ve daha önceki sürümlerde ise Ayarlar sekmesine girin. Burada iCloud’u seçerek Çıkış Yap sekmesine dokunun. Ardından bir kez daha Çıkış Yap sekmesine dokunun ve Aygıttan Sil’i seçin. İstenen Apple ID şifrenizi girin. Daha sonra Ayarlar sekmesine dokunarak iTunes ve App Store’u seçin. Son olarak da yine Apple ID şifrenizi girerek Çıkış Yap diyebilirsiniz.

 

iPhone Telefon Satarken iMessage Kapatma

iPhone telefon satarken cihazla olan tüm bağları koparmak için iMessage işlevini kapatmanız gereklidir. Bunun için öncelikle Ayarlar sekmesine girin ve Mesajlar’ı seçin. Son olarak iMessage işlevini kapatın. Bu işlemden sonra iMessage servisleriyle olan bağlantınız tamamen kesilir.

 

Cihazı Sıfırlama

Verilerinizi yedekledikten sonra sıra iPhone telefonu tamamen silmeye geldi. Bunu yapabilmek için Ayarlar sekmesine girin, sırasıyla Genel ve Sıfırla seçeneklerine dokunun. Ardından Tüm İçerik ve Ayarları Sil’i seçin. Eğer bir parolanız varsa bu aşamada onu girmeniz gereklidir.

 

Daha sonra bu cihazdaki tüm veri ve ayarları gerçekten silmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. iPhone’u Sil sekmesini seçerek telefonu sıfırlama işlemini başlatabilirsiniz. Bu işlemin süresi telefonunuzun doluluk oranına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Ayrıca bağlı olduğunuz online hesaplardan da çıkış yapmanız gereklidir. Bu sayede hem kendi güvenliğinizi hem de cihazı alacak kişinin rahat kullanımını sağlamış olursunuz.

 

iPhone Telefon Satarken Apple Watch Eşlemesini Kaldırma

Daha sonradan bir sorun yaşamamak için telefonunuzu satmadan önce eğer varsa Apple Watch eşlemesini kaldırmayı unutmayın. Bunun için iPhone cep telefonunuzda Watch uygulamasını açın. En üstte bulunan kendi saatinizi seçin. Daha sonra aşağıda bulunan Apple Watch Eşlemesini Kaldır seçeneğine dokunarak eşleme kaldırma işlemini başlatabilirsiniz. Bu onayla için Apple ID şifrenizi girmeniz gerekebilir. iPhone telefon satarken alıcıya tekrar ulaşmak zorunda kalmamak için Apple Watch Eşlemesini önceden kaldırmanız size oldukça kolaylık sağlayacaktır.

 

iPhone Cihazınızı Tüm Bu İşlemleri Yapmadan Sattıysanız Ne Yapabilirsiniz?

iPhone telefon satarken verilerinizi silmediyseniz ya da hesaplarınızı kapatmadıysanız bunu çözmenin birkaç yolu var. iPhone cihazın yeni sahibinden tüm bilgileri silmesini isteyebilirsiniz. Telefonda iCloud’u ve iPhone’umu Bul’u kullanıyorsanız başka bir cihazdan iCloud.com adresine veya Bul uygulamasına girin, cihazı seçin ve silin. Bu işlem gerçekleştiğinde Hesaptan Sil’i tıklayın. Eğer bunları da yapamıyorsanız Apple ID şifrenizi değiştirin.

 

Bunun sonucunda sattığınız cihazdaki verileriniz silinmez ama telefonu alan kişi bu bilgilere erişemez. iPhone cep telefonunuzda Apple Pay kullanıyorsanız bu hesaba bağlı kartları yine iCloud.com adresine girerek silebilirsiniz. Bunun için Hesap Ayarları’na tıklayın. iPhone cihazınızı bulun. Apple Pay sekmesinin yanındaki Sil seçeneğine tıklayabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza easycep.com/blog/ikinci-el-samsung-telefon-almak-ve-avantajlari-30 linkinden ulaşabilirsiniz.