Telefon İkinci El Samsung Telefon Almak ve Avantajları

İkinci El Samsung Telefon Almak ve Avantajları

Hem fiyatı uygun hem de gelişmiş özelliklere sahip bir ikinci el Samsung telefon almak istiyorsanız dikkatli olmanız gereken bazı noktalar var. 11-05-2022

Özellikle evlerimizden çalışmaya başladığımız bu dönemde bilgisayarımız, tabletlerimiz ve cep telefonlarımız adeta bizim bir parçamız oldular. Tüm toplantılarımızı, sosyal ilişkilerimizi hatta derslerimizi üzerinden yürüttüğümüz cep telefonları bizi hayata bağlayan en önemli faktör haline geldi. Bu nedenle ihtiyaçlarımızı tam olarak karşılayacak, daha gelişmiş cep telefonu modellerine yöneldik. Ancak üstün özelliklere sahip cihazların ateş pahası olması nedeniyle gözlerimiz ikinci el cep telefonu piyasasına çevrildi. Hem bütün gereksinimlerinize uygun hem de fiyatı bütçenizi çok sarsmayacak bir Android cihaza sahip olmak istiyorsanız sizin için çözüm ikinci el Samsung telefon almak olacaktır. Siz de sadık bir Samsung kullanıcısıysanız ve Android’den vazgeçemiyorsanız istediğiniz kalitede bir cihaz almanız için size bazı önerilerimiz olacak.

 

Hem fiyatı uygun hem de gelişmiş özelliklere sahip bir ikinci el Samsung telefon almak istiyorsanız dikkatli olmanız gereken bazı noktalar var. Aksi takdirde maddi ve manevi olarak daha büyük yıkımlar yaşayabilirsiniz. Öncelikle cihazın güvenli bir yerden alınması ve sistemden gerekli kontrollerinin yapılması gerekiyor. Bu şekilde ikinci el cep telefonunun elinize güvenli yollardan geldiğini ve bir sorun çıktığı takdirde kimlerle irtibat kurmanız gerektiğini bilirsiniz. Aynı zamanda fiziksel hasar kontrolü de yaparak cihazın daha önce büyük bir tamirden geçip geçmediğini anlayabilirsiniz. Bu sayede size verilen bilgiyle cep telefonunda gerçekte olan özellikleri karşılaştırabilir ve alışveriş sonunda hayal kırıklığına uğramazsınız.

 

İkinci El Samsung Telefon Almak Konusunda Güvenilir Kanalları Tercih Edin

İkinci el Samsung telefon almak konusunda şüphesiz en önemli unsur alışveriş yaptığımız kanalın güvenilir olması. Bunun için hiçbir aracı olmadan, direkt kişilerden ikinci el cep telefonu almamanız öneriliyor. Tanıdığınız firmaları, mağazaları ve internet sitelerini tercih etmeniz gerekiyor. Bu sayede size verilen bilgiyle telefonun özelliklerinin örtüşüp örtüşmediğini anlayabilirsiniz.

 

Gelen cihazdan memnun kalmadığınız durumda da kimlerle muhatap olmanız gerektiğini bilirsiniz. İkinci el telefon almak için sisteme yüklenen cihazların uzmanlar tarafından kontrol edildiği ve size fiziksel yapısı sıfırlanarak gönderildiği internet sitelerini tercih etmeniz öneriliyor. Güvenilir olmayan yerden aldığınız ikinci el cihazlar size aktarılandan farklı hasarlara sahip olabilir ve kâr edeyim derken büyük maddi zarara uğrayabilirsiniz. Bunun için kaliteli ve güvenliğinden emin olduğunuz aracı firmalar ve internet sitelerinden ikinci el telefon almalısınız.

 

Faturalı Olanı Seçin

İkinci el cep telefonu alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da cihazın faturasının olması. Güvenilir bir aracıyla yola çıkmış olabilirsiniz ama sizden kaynaklanan bir problem olduğunda ve cihazı tamire götürdüğünüzde ya da yetkili servisten yardım almanız gerektiğinde fatura numarasına sahip olmanız gereklidir. Bu fatura numarası sizin cihazın tek sahibi olduğunuzu gösterir. Aynı zamanda aldığınız ikinci el cep telefonunun faturasının olması cihazı aldığınız yere ya da kişiye de güveninizin tazelenmesini sağlar. Bu sayede telefonun elinize güvenli yollardan geldiğini ve sahibinden aldığınızı bilirsiniz. İkinci el Samsung telefon almak konusunda içinizi en çok rahatlatacak faktör cihazın faturasının olması olacaktır.

 

İkinci El Samsung Telefon Almak Konusunda IMEI Kaydını Kontrol Edin

Bir cep telefonunun yasal yollarla ülkeye giriş yaptığını anlayabilmeniz için cihazın IMEI kaydının bulunması gerekir. Bu kaydın bulunup bulunmadığını e-devlet sitesinden kolayca kontrol edebilirsiniz. Eğer cep telefonunun kaydını sistemde bulamadıysanız muhtemelen ülkeye kaçak bir şekilde sokulmuştur.

 

Cihazın sistemde geçici bir kaydı bulunuyorsa da alışveriş yaptığınız kişiden belgeleri isteyin. Kişi veya kurum bu belgelere sahip değilse yine cihaz yasadışı yollarla ülkeye giriş yapmıştır. Böyle bir cihazı da en fazla 6 ay boyunca kullanabilirsiniz, daha sonra cep telefonu otomatik olarak kullanıma kapanacaktır. Eğer aldığınız cihazın IMEI kaydı sistemde başka bir cihaza ait görünüyorsa ortada bir IMEI klonlama vakası var demektir. Yani almak üzere olduğunuz cihaz çalınmış ya da farklı bir dolandırıcılık olayına maruz kalmış olabilir. Bu nedenle ikinci el Samsung cep telefonu almak konusunda çok dikkatli olmalısınız.

 

Ekran ve Ekran Dokunmatiğini Test Edin

Alacağınız ikinci el cep telefonunun yazılımsal problemlerine kolayca çözüm bulabilirsiniz ancak bazı geri dönüşü olmayan donanımsal sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşıp büyük masrafların altına girmemek için ikinci el cep telefonu elinize ulaştığı anda onu detaylı bir şekilde incelemeniz gereklidir. Bakacağınız ilk yerler cihazın kasası ve ekranı olacaktır. Yüzeydeki bu iki alanda da çatlak hatta çizik olmamasına dikkat etmelisiniz çünkü küçük bir çatlak zaman içinde derinleşerek daha büyük problemlere sebep olabilir.

 

Bu kontrollerle cep telefonunun daha önce bir tamirat geçirip geçirmediğini de anlayabilirsiniz. Cep telefonlarının tuşları azaldıkça ekran ve ekran dokunmatiği oldukça önem kazandı. Bu nedenle bu kısımları mümkün olduğu kadar dikkatli incelemeniz gereklidir. Bunun için ekranın her köşesindeki bütün sekmelere dokunun ve menüler arasında geçişler yapın. Bu sayede ikinci el cep telefonunun dokunmatiğini ve algı hızını test etmiş olursunuz. İkinci el Samsung telefon almak konusunda ve bunu uzun yıllar boyunca kullanabilme açısından ekran ve dokunmatik sistem kontrolünü ayrıntılı bir şekilde yapmanız gereklidir.

 

İkinci El Samsung Telefon Almak Konusunda Kamera ve Mikrofonu Kontrol Edin

İkinci el cep telefonu konusunda en sık kullanacağınız ve bu nedenle cihazın kullanım süresini belirleyecek olan kamera ve mikrofon özelliklerini dikkatle incelemelisiniz. İkinci el Samsung telefon almak konusunda kamera ve mikrofon kontrolü yapmak büyük önem taşır. Öncelikle telefona bir ses kaydı yaparak ya da hattınızı takıp bir arkadaşınızla konuşarak mikrofonun kalitesini test edebilirsiniz. Ses net bir şekilde karşı tarafa ulaşıyor mu ya da cızırtılar var mı sorularına bu şekilde cevap bulabilirsiniz. Kamera kalitesi artık telefon markası seçimimizde bile oldukça önem taşıyor.

 

Bu nedenle ikinci el cep telefonunu elinize aldığınızda kamerasını açıp birkaç video ve fotoğraf çekmelisiniz. Bu şekilde lenste bir problem olup olmadığını rahatça anlayabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğrafı yakınlaştırarak ekranda ölü piksel ya da sensörde bir problem olup olmadığını da test edebilirsiniz. Farklı modlarda ya da flaş açık şekilde fotoğraflar çekin çünkü flaşta bir problem olması cihazın büyük bir hasar alıp almadığı konusunda da size önemli bir ipucu verebilir.

 

Kutu İçeriğine Bakın ve Cihazı Kullanın

İkinci el cep telefonu alabileceğiniz kaliteli ve güvenli internet sitelerinde aldığınız cihaz özel kutu içinde ve aksesuarlarıyla birlikte gelir. Şarj aletinin ve kulaklığın orijinal ve sıfır olduğundan emin olun. Kulaklığın kullanılmış olması sağlığınızı olumsuz açıdan etkileyebilir. Aynı zamanda orijinal olmayan aksesuarlar da cihazın kullanım ömrünü azaltabilir.

 

Özellikle orijinal olmayan şarj cihazı cep telefonunuzun bataryasına zarar verip pil ömrünü azaltabilir. Böyle bir durumda yeni bir batarya almak için ekstra bir masrafa girmiş olursunuz. Cihazın batarya ömrünü öğrenmek içinse ikinci el cep telefonunu bir süre kullanmanız gerekiyor. Ayrıca Android telefonlar için yükleyip kullanabileceğiniz performans testlerinden birini indirip çeşitli kontroller yapabilirsiniz. İkinci el Samsung telefon almak konusunda en çok dikkat etmeniz gereken sistemlerden biri de wifi. Bunu da cihazı açıp kullanarak kontrol edebilirsiniz. Kablosuz internet bağlantısı olan bir yerde ya da Android cihazlara uygun bazı uygulamaları indirerek wifi performansını test edebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/5-adimda-iphone-bellek-temizligi-29 linkinden ulaşabilirsiniz.