Telefon iPhone’lar Özellikle Geceleri Kendi Kendine Kapanıyor! Sorun Neden Kaynaklı?

iPhone’lar Özellikle Geceleri Kendi Kendine Kapanıyor! Sorun Neden Kaynaklı?

Apple’ın yaptığı İOS 17 güncellemesi sonrasında yeni bir sorun çıktı. Bazı iPhone cihazların kendi kendine kapandığı ve bunun özellikle gece saatlerinde olduğu tespit edildi. İşte detaylar... 13-10-2023

Apple’ın yaptığı İOS 17 güncellemesi sonrasında yeni bir sorun çıktı. Bazı iPhone cihazların kendi kendine kapandığı ve bunun özellikle gece saatlerinde olduğu tespit edildi. Birçok modelde karşılaşılan bu hatanın İOS 17’den kaynaklı olduğu düşünülüyor.

 

Apple, yeni bir problemle karşı karşıya kaldı. iPhone kullanıcıları, İOS 17 sürümüyle bazı sorunlar yaşadıklarını bildirdiler. Bazı iPhone kullanıcılarının bildirdiği kadarıyla cihazlar, güncelleme yapıldıktan sonrasında geceleri kapandığını ve bir süre kapalı kaldıktan sonra kendiliğinden açıldığını belirttiler. Sabah uyanan kullanıcılar telefonlarına şifre girmelerini gerektiğini belirtiyor. Yani cihazın gece tekrardan başlatıldığı veya kapandığının bir göstergesi olduğu denilebilir. Apple henüz bu konuda bir açıklama yapmadı ve sorunun kaynağı da tam olarak bilinmiyor.

 

iPhone Şikayetleri Katlanarak Artıyor!

iPhone kullanıcıları, cihaz sorunlarıyla alakalı hem sosyal medya platformlarında hem de Apple destek formunda şikayetlerini paylaşıyorlar. Hatta bir kullanıcı iki ayrı kurduğu alarmın çalmadığını söyledi. Bunun ardından birkaç kullanıcı yine benzer problemler yaşadıklarını belirtti. Sorunun ise iPhone’un geceleri kapanmasıyla bağlantılı olabileceğini belirttiler. Bunun üzerine batarya kullanımı inceleyen kullanıcılar, sadece birkaç saat içerisinde batarya tüketiminin tamamen sıfıra düştüğünü ve cihazın kapandığını tespit ettiler.

 

Aniden görülen kapanma sorunu öncesinde iPhone 15 cihazlarında ısınma sorunu gündeme gelmişti. Apple, bu konuda İOS 17 güncellemesi yapacağını belirtti ve kısa süre içerisinde yeni güncellemeyi sundu. Ancak beklenildiği gibi İOS 17 güncellemesi, ısınma sorununu çözerken telefonun ani kapanması sorununu meydana getirdi. Üstelik telefonların aniden kapanması, sadece iPhone 15 cihazlarında değil, birçok modelde görülüyor. Apple, bu konuda başarılı bir adım atamamış diyebiliriz.

 

Problem İOS 17 Kaynaklı Olabilir mi?

Kendi kendine kapanan iPhone cihazlarının herhangi bir sebep yokken batarya kullanımını sıfıra düşürdüğü söyleniyor. Yaşanan bu sorunun tam olarak nedeni bilinmiyor ancak İOS 17 ile alakalı olabileceği düşünülüyor. Çünkü kullanıcı raporlarına göre iPhone 15 Pro Max cihazından iPhone 13 mini modeline kadar tüm modellerden şikayetler geliyor. Tüm bu cihazların ortak özelliği ise İOS 17 cihazının beta ve kararlı sürümünü kullanıyor olmaları denilebilir. Fakat tüm iPhone cihazları bu durumdan aynı oranda etkilenmiyor. Bazı iPhone sahipleri, sadece birkaç dakika bu problemi yaşarken bazıları birkaç saatlik bir kapanma yaşadıklarını belirtiyor.

 

iPhone’un Kapanıp Açıldığı Nasıl Anlaşılır?

Sizler de bir iPhone kullanıcısıysanız ve cihazınızın kendi kendine kapandığından şüpheleniyorsanız cihazınızın pil ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Bu tarz bir sorunun ne zaman ortaya çıkacağı net olarak tahmin edilemiyor. Sorun yaşayan kullanıcılar, cihazın batarya kısmından son 24 saat boyunca şarj durumuna bakabilir. Böylece ne kadar süre kesinti yaşadıklarını öğrenebilirler. Genel olarak bu sorun sadece iPhone 15 modelleriyle sınırlı değil. Yapılan yorumlara göe İOS 17 güncellemesi yapan tüm cihazlarda sorun tespiti var gibi görünüyor.

 

Şu an resmi İOS sürümü olan İOS 17.0.3 dışında beta kullanıcılar için aktif olan sürüm İOS 17.1 olarak güncel halde. Sizlerde İOS 17 güncellemesine göre cihazınızda bu tarz bir problem olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sorun için Apple’dan bir açıklama gelmedi. Apple’ın sunacağı yeni güncelleme ile bu sorunu çözmesi bekleniyor.