Telefon iPhone 15 Pro ve Pro Max Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone 15 Pro ve Pro Max Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Apple bu sefer iPhone 15 serisinin ısınma sorunuyla uğraşıyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin ısınma sorunu için İOS 17,1 güncellemesi yapmaya hazırlıyor. 02-10-2023

Apple bu sefer iPhone 15 serisinin ısınma sorunuyla uğraşıyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin ısınma sorunu için İOS 17,1 güncellemesi yapmaya hazırlıyor.

 

Apple iPhone 15 modelleri geçtiğimiz günlerce satışa çıkarılmıştı. Bazı kullanıcılar ise telefon sıcaklığının 28 derece üstünde olduğunu belirtti. Hatta şikayetlerin artmasıyla birlikte Apple’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre aygıtın ilk açılımıyla birlikte sadece birkaç gün ısınma olabileceği söyleniyor. Bunun dışında Apple, bu sorunu yazılım güncellemesi ile gidereceğini belirtti.

 

Genel olarak kullanıcıların yorumlarına bakıldığı zaman cihazın elde tutulmayacak kadar ısındığı söyleniyor. Isınma sorunu sadece iPhone 15 Pro değil, Pro Max cihazlarında da olduğuna dair söylentiler var. iPhone 15 Pro ve Pro Max cihazları bilindiği üzere A17 Pro ile yüksek performans sağlıyor. Fakat bunun olumsuz yanının da aşırı ısınması olduğu belirtiliyor. Hatta kullanıcılar normal kullanımda bile cihazın aşırı ısındığını söylüyor. Bunun dışında şarj sürecindeki ısının da oldukça yüksek olduğu bilgisi de öne çıkan yorumlar arasında.

 

iPhone Isınma Sorunu Nasıl Çözülecek?

Apple, ısınma sorunu için resmi bir açıklama yaptı. Söylediklerine göre ısınma sorunun farkındalar ve yazılım güncellemesi getireceklerini belirtiyorlar. Apple, iPhone cihazlarının beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olan birkaç durum tespit ettiklerini ve İOS 17’de bazı kullanıcıları etkileyen hata bulduklarını belirttiler. Yani ısınma hatası sadece yazılım güncellemesi ile giderilecek. Bir diğer sorun ise üçüncü taraf uygulamalardan kaynaklı olması. Apple bu konuda diğer uygulamalarla birlikte çalıştığını belirtti. Aynı şekilde bu ısınma sorunun titanyum gövde ile alakası olmadığının altını çizdi.

 

Apple, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max cihazlarda yaşanan ısınma sorununu yazılıma bağlayarak yeni bir güncelleme geleceğini söyledi. Bu düzeltme kapsamında cihaz performansında bazı sınırlamalar yapılabilir. Fakat tüm bunlar için bir süre daha beklenmesi gerekiyor.

 

iPhone 15 Pro ve Pro Max Isınma Sorunu Neden Oluyor?

İddialara göre Apple, yüksek ısı sebebinin kesinlikle tasarım hatasının olmadığına vurgu yapıyor. Bazı iddialara göre titanyum çerçeve ile alüminyum alt yapısının eski modellere göre daha iyi ısı dağılımı sağladığını belirtti. Görülen ısıma sorunu ise genellikle Uber, Instagram uygulamaları ve Asphalt 9: Legends oyununda olduğu söyleniyor. Bununla birlikte yeni gönderilecek güncelleme ile telefonun performansı azalmayacak. Bu açıklama oldukça önemli çünkü yeni güncellemeyle birlikte performans düşüklüğü olursa büyük bir tepki çekecek. Aynı zamanda iPhone 15 Pro modellerinde ısınma sorunu daha fazla görünüyor çünkü bu cihazlarda ilk defa A17 işlemcisi kullanılıyor. Ancak iddialara göre işlemcide herhangi bir problem yok.

 

Apple Analisti Ne Dedi?

Apple analisti olan Ming-Chi Kuo’un iddiaları dikkat çekti. Isınma sorunun kaynağı olarak telefon tasarımına atıfta bulundu. Açıklamasına göre Apple, cihazları daha hafif yapabilmek amacıyla termal sistem tasarımını değiştirdi. Bu nedenle yeni titanyum çerçevenin termal verimliliği azalttı. Bu açıklamaya ek olarak Apple’ın iPhone 15’leri geri almayacağını söyledi. Hatta Apple’ın bu ısı sorununu göz önüne alabileceğini söyleyerek zaten beklenen bir durum olduğunu belirtti. Kuo, yazılım güncellemesiyle alakalı olarak işlemci performansına değindi. Eğer Apple işlemci performansını düşürmezse ısınma sorunun devam edeceğini belirtiyor.

 

Genel olarak baktığımız zaman Apple’ın en çok beklenen iPhone 15 serisinin bu tarz bir sorunla karşılaşması oldukça kötü bir durum. Eğer İOS 17.1 güncellemesi ile ısınma sorunu devam ederse tüm Apple satışları olumsuz etkilenebilir.