Telefon iPhone 15 Pro Renk Seçeneklerinde Gold Olmayacak! İşte 5 Yeni Renk Seçeneği

iPhone 15 Pro Renk Seçeneklerinde Gold Olmayacak! İşte 5 Yeni Renk Seçeneği

Yeni çıkan habere göre iPhone 15 Pro seçeneklerinde en sevilen Gold renk seçeneği olmayacak. İşte iPhone 15'in renk seçenekleri ve diğer detaylar! 25-08-2023

Apple, Eylül ayı ile birlikte iPhone 15 serisini tanıtmaya başlıyor. Yeni seri hem donanım hem de tasarım açısından birçok yeni özellikleri barındırıyor. Yeni çıkan habere göre iPhone 15 Pro seçeneklerinde en sevilen Gold renk seçeneği olmayacak.

 

Teknoloji devi Apple, Eylül ayı itibariyle iPhone 15 serisini tanıtacak ve yeni serisinde iPhone 15, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus ve aynı zamanda iPhone 15 Pro modellerini barındıracak. Apple, yeni bu serisiyle birlikte önceki cihazlara göre yepyeni özellikleri sunuyor. Özellikle telefonların titanyum tasarımlı olması ve yeni birçok renk seçeneklerini barındırması gibi haberler oldukça dikkat çekiyor. Hatta iPhone serilerinin olmazsa olmazı olan Gold renk seçeneği tamamen kalkıyor. Apple, verilen bu karar ile birlikte daha önce görülmeyen renk seçeneklerini yeni cihazlarında barındıracağını söyledi.

 

iPhone 15 Serisinde Altın Rengi Kalkacak

iPhone 15, yepyeni özellikleriyle geliyor. Seride altın rengi olmazken üst segment cihazlarda koyu mavi, bordo gibi farklı renk tercihleri olacak. Hatta firmanın geleneksel anlamda İlkbahar ayında çıkaracağı özel iPhone 15 rengi ise bordo olarak belirlendi. Ancak seride bulunan klasik modeller olan yani iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için aynı durum söz konusu değil. Bunun nedeni ise Apple, tüm klasik modelleri için önceki serilerde kullandığı paslanmaz çelik kullanıyor. Bu sebeple çeşitli renk seçenekleri arasından titanyum grisi olacak diyebiliriz.

 

Apple’ın çıkaracağı iPhone 15 klasik modelleri için yeşil, siyah, pembe, mavi ve sarı renk seçeneklerinden bahsediliyor. Hatta bu serinin tamamında USB-C ve Dinamik Ada bağlantı noktası, cihazlar üzerinde yer alacak. Daha birçok farklı özellikle birlikte cihaz sağlamlığı artırılmış diyebiliriz.

 

iPhone 15 Pro Renk Seçenekleri Neler?

iPhone 15 Pro ve Max modellerinde titanyum çerçeve ile beraber yeni renk seçenekleri gündeme geliyor. Yeni telefon modellerinin renk isimleri, koyu mavi, titanyum grisi, uzay siyahı, gümüş gri olacak. Daha öncesinde özel bir kırmızı renk olacağı söylenen bu telefonlarda, tasarım anlamında pek fazla yenilik yok. Ancak birkaç farklı telefon rengi, diğer telefonlara kıyasla daha fazla göz alıcı olacak diyebiliriz.

 

Apple şirketinin çıkaracağı iPhone 15 modellerinde az denenmiş olan açık yeşil renk tercihi de olacak. iPhone 15 ve Plus yeşil rengi, iPhone 11 ve 12 serisinde yer alan yeşil rengine yakın olması bekleniyor. Bu cihazlarda bulunan yeşil rengini nane yeşili olarak tanımlamak mümkün. Fakat bu renk seçeneği, iPhone 13 ve 14 serisinde görülmemişti.

 

Apple Neden Gold Rengini Kaldırıyor?

Apple, Gold rengi ile birlikte diğer telefonlara göre önemli bir avantaj sağlıyordu. Ancak yeni dönemde artık Gold rengi olmayacak diyebiliriz. Normal şartlarda Gold renk tercihi, birçok tüketici tarafından tercih ediliyor ve beğeniliyor. Hatta Apple Çin pazarına bakarsak, en popüler renk seçeneğinin Gold olduğunu söyleyebiliriz. Fakat yapılan son iddialarda artık Gold renginin kullanılmayacağı söylendi. Apple firmasının neden bu şekilde bir karar aldığı konusunda net bir bilgi yok.

 

Genel olarak özetlersek, Apple firması Eylül ayı ile çıkartacağı iPhone 15 serisiyle yeni bir yöntem deniyor. Özellikle farklı renkler oldukça fazla ilgi çekecek diyebiliriz. Her ne kadar Gold rengi yeni iPhone 15 serisi içerisinde olmasa da önceki serilere kıyasla daha farklı renk tercihleri mevcut olacak. Hatta yeni kullanılan titanyum malzemesiyle beraber heyecanlı bekleyişi karşılayacak telefon modellerinden birisi olacak denilebilir.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-iyi-fitness-uygulamalari-ile-saglikli-kalin-330 linkinden ulaşabilirsiniz.