Telefon iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max Karşılaştırılması

iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max Karşılaştırılması

Kullanıcıların azımsanmayacak bir kesimi iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max karşılaştırması yapıyor çünkü iki telefon arasında kalıyor. 22-09-2022

Kullanıcıların azımsanmayacak bir kesimi iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max karşılaştırması yapıyor çünkü iki telefon arasında kalıyor. Kullanıcılar, hangi modelin kendisine uygun olduğu konusunda bir tür kafa karışıklığı yaşıyor. iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max karşılaştırması yaparken dikkat etmeniz gereken en temel fark boyut.

11 Pro serinin en küçük modeliyken 11 Pro Max aynı serinin ebat olarak en büyüğü. Gelgelelim birtakım donanımsal, tasarımsal ve işlemsel farklılıklar da söz konusu. Bu yazıda iki model arasındaki farklılıkları ele alıp ayrıntılı ve aydınlatıcı bir karşılaştırma yapıyoruz. İşte tüm detaylarıyla iPhone 11 ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması.

iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max Teknik Özellikler Yorumlarımız

İkinci el akıllı telefon alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli hususların başında batarya gücü ve kapasitesi gelir. iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması gerçekleştirirken de önemli bir parametreyi, yani batarya gücünü incelemek gerekir. iPhone 11 Pro modeli, XS versiyona göre 4 kat daha uzun bir pil ömrü sunmasıyla dikkat çekiyor. iPhone 11 Pro Max ise iPhone XS Max’e nazaran 5 saate kadar varan uzunlukta bir pil ömrü vadediyor.

iPhone 11 Pro Max, Pro 11’den, özellikle daha geniş kapasiteli batarya ve daha büyük boyut ve ağırlıkla ayrılır. İki model de her biri 12 MP olan ve kare şekle sahip olan lenslere sahiptir.

iPhone 11 Pro Max, Türkiye’de 2018 yılında piyasaya sürüldü. Model, iPhone 11 XS Max’in tasarım ve kozmetiğine bir hayli benziyor. Yuvarlatılmış köşelerin yanı sıra ön yüzeyi ve arka yüzü kaplayan cam tabakalar, iki cihaza da yoğun şıklık katıyor. Ayrıca kenarları sarmalayan paslanmaz çelikten çizgiler de söz konusu akıllı cep telefonu modellerine estetik bir dokunuşta bulunuyor.

458 PPI yoğunluğu ile iki cihaz da son derece canlı, parlak ve net görüntüler sunuyor. iPhone 11 Pro, önceki modeline göre %20 kadar daha yüksek CPU performansı gösteriyor. iPhone 11 Pro modelinin yapısında 2 performans çekirdeğine ek olarak 4 tane verimlilik çekirdeği daha yer alıyor. iPhone 11 Pro Max ise 2 adet yüksek frekanslı işlemler için, 4 tane de verimlilik olmak üzere toplamda dört çekirdek bulunduruyor. yaparken iki cihazın da 64, 256 ve 512 GB’lık farklı dahili depolama seçenekleri sunduğunu bilmekte fayda var.

Temel Özellikler

iPhone 11 Pro; 71,4 mm genişliğe, 144 mm uzunluğa, 8,1 mm derinliğe ve 188 gram ağırlığa sahip. Totalde bu modelin ebatı 5.8 inç. 11 Pro Max ise daha büyük ebatıyla göze çarpıyor. 11 Pro Max; 77,8 mm genişliğe, 158 mm uzunluğa, 8,1 mm derinliğe ve 226 gram ağırlığa sahip. Ebatı ise 6.5 inç. Her iki cihaz 4 GB RAM kapasitesiyle ön planda. Yüksek çözünürlük ve 12 MP ultra geniş ve telefoto altyapılı kameralar, iki cihazda da var olan nitelikler. iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması yaparken aşağıdaki tablodan faydalanabilirsiniz.

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

EKRAN BOYUTU

5.8 inç

6.5 inç

ÇİP

A13 Bionic

A13 Bionic

BATARYA KAPASİTESİ

3046 mAh

3969 mAh

RAM

4 GB

4 GB

ÇÖZÜNÜRLÜK

2436 x 1125 (458 PPI yoğunluk)

2688 x 1242 (458 PPI yoğunluk)

ÖN KAMERA

12 MP

ToF 3D 12 MP

ARKA KAMERA

Üçlü 12 MP Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralar

Üçlü 12 MP Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralar

AĞIRLIK

188 gr.

226 gr.

Ekran Özellikleri

iPhone 11 Pro ve Pro Max modelleri, Super Retina XDR ekran özelliği taşıyor. Bu özellik, piksel yoğunluğunun önceki sürümlere göre daha fazla olduğu bir donanım. OLED ekran da tüm bu görsel şöleni süsleyen bir etken. Boyut olaraksa Pro Max, yalnızca Pro modele göre 1,3 inç daha büyük. iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması konusunda göz önüne alınması gereken diğer bir özellik de çözünürlük. iPhone 11 Pro, 2436 x 1125 ekran çözünürlüğüne sahipken, 11 Pro Max ise 2688 x 1242 çözünürlük barındırıyor.

Batarya Özellikleri

iPhone 11 Pro, 18 saate kadar video oynatma ve 11 saate kadar çevrimiçi video izleme olanağı sunan bir pil gücü barındırıyor. Pilin lityum iyon pil oluşu da önemli bir artı. 65 saate dek ses çalma imkanı sağlayan pil gücü, aynı zamanda hızlı şarj olanağı da taşıyor. Pil, 18 W veya üstü bir adaptörle ortalama yarım saatte %50’ye kadar şarj dolumuna izin veriyor. Batarya, şarj aygıtları aracılığıyla kablosuz bir şekilde şarj edilebiliyor. Ayrıca söz konusu telefonu USB ile bilgisayara bağlayarak ya da güç adaptörü vasıtasıyla şarj etmek de mümkün.

iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması yaparken batarya konusunda bir fikir vermesi açısından video oynatma sürelerini belirtebiliriz. iPhone 11 Pro, 18 saate kadar video oynatma, 11 saate kadar da online video izleme süresiyle öne çıkıyor. iPhone 11 Pro Max ise 20 saate kadar video oynatma ve 12 saate varan çevrim içi video izleme süresiyle dikkat çekiyor. 11 Pro modeli 65 saate kadar, 11 Pro Max modeliyse 80 saate kadar ses çalma özelliğine sahip bir ürün bataryası bulunduruyor. Bu bataryalar kablosuz şarj edilebiliyor. Aynı şekilde yerleşik lityum iyon pilden üretilen batarya, kutu içinde telefonla birlikte gelen 18 W adaptör ile şarj ediliyor. Alternatif olarak Qi aygıtlarıyla kablosuz şekilde ya da USB aracılığıyla bilgisayar üzerinden şarj dolumu gerçekleştirilebiliyor.

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro modeline göre video oynatma konusunda 2 saat daha fazla süreye sahip. Bu süre çevrimiçi video seyrederken 1 saate düşüyor.

Kamera Özellikleri

iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması esnasında geçerli bir diğer dinamik de hiç şüphesiz ön ve arka kamera donanımları. iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max modelinin telefon donanımları ve özellikleri birbirine çok benziyor. İki cihaz da telefoto altyapısı, HDR görüntü, portre modu ve live photos gibi özelliklerle yüksek kalitede fotoğraflar çekmeye olanak tanıyor. Cihaz, ekstra geniş açı ve panorama özellikleriyle tüm çevreyi kadraja dahil eden bir kamera deneyimi sunuyor. Kırmızı göz düzeltme ve otomatik görüntü stabilizasyonuyla da istenmeyen bulanıklık ve göz parlaması durumları elimine ediliyor. Ayrıca Dolby Vision donanımı da yüksek görsel kaliteye sahip videoları oynatabilmenize zemin hazırlıyor.

iPhone 11 Pro ile 11 Pro Max’in kameralarında fotoğraflara konum bilgisi ekleme, seri çekim ve 10 kata kadar varan dijital ve işitsel zoom özelliği yer alıyor. Sinematik video stabilizasyonu, Animoji ve Memoji ile video görüntülerinizi süsleyen cihaz, zengin bir kamera deneyimi vadediyor.

Donanım

Her iki telefon da A13 bionic çip ve yapay zeka öğrenmesini kurgulayan üçüncü nesil Neural Engine beyne sahip. Siri asistanı ve Face ID sensörü de 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinde aktif. İki cihazda da 4 GB RAM kapasitesi var.

Tasarım

iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max karşılaştırması yapıyorsanız iki model de uzay grisi, gece yeşili, gümüş ve altın gibi çarpıcı renk seçenekleriyle temin edilebildiğini not düşmüş olalım. Her iki model, parmak izine karşı dayanıklı oluşu ve yağ tutmayan kaplamasıyla da kaliteli tasarım farkını ortaya koyuyor. Mat cam arka yüzey ve parlak olmasının yanı sıra paslanmaz çelik şerit içeriyor. 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinin her ikisi de IP68 sertifikası onaylı. Bu demek oluyor ki söz konusu modeller, su geçirmez özelliğe sahip. Dolayısıyla gündelik hayatta yaşanabilecek sıvı dökülmesi gibi kazalara karşı epey dayanıklı.

Ağ Bağlantı Özellikleri

iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinde paylaşım için Bluetooth 5.0 ve internet için Wireless bağlantı teknolojisi yer alıyor. Ayrıca iki ürün de yerleşik GPS/GNSS, dijital pusula ve iBeacon özellikleriyle de dikkat çekiyor.

İşletim Sistemi

iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max karşılaştırması yaparken bilmeniz gereken bir diğer özellik her ikisinin de sürümler için iOS 13 işletim sistemini kullandığı. iOS 13 performans iyileştirmeleri, Apple Arcade servisi, fotoğraf optimizasyonu, yeni kamera denetimleri ve daha birçok farklı özellikle gelmişti. Ayrıca eski sürümlerde görülen eksiklikler ortadan kaldırılmıştı.

Diğer Özellikler

Gerek iPhone 11 Pro gerekse 11 Pro Max, çift SIM (nano ve eSIM), VoiceOver, stereo kayıt, FaceTime ve Cellular gibi diğer özellikleri de içeriyor. Barometre, ivmeölçer, yakınlık sensörü, üç eksenli jiroskop, ortam ışığı sensörü, Face ID gibi sensörler cihaza dahil.

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/teshir-telefon-alinir-mi-teshir-telefon-alternatifleri-115 linkinden ulaşabilirsiniz.