Tablet iPadlerin Öne Çıkan Özellikleri: En İyi iPad Hangisi?

iPadlerin Öne Çıkan Özellikleri: En İyi iPad Hangisi?

iPadler, son yıllarda pek çok özellikleri sayesinde rağbet görüyor. Yazımızda iPadlerin öne Ççıkan özellikleri: en iyi iPad hangisi anlatacağız. 23-06-2023

iPadler, son yıllarda pek çok özellikleri sayesinde rağbet görüyor. Çok yönlü aygıt olmaları dolayısıyla daima göreve hazır diyebiliriz. Tüm iş ve eğlence alanlarında bu araçları kullanmak mümkün. Her yıl yenilenen modelleriyle öne çıkan iPadler, son derece işlevsel olmanın yanında birçok avantaja da sahip. Tüm gün süren pil ömürleri sayesinde bu modellerde Apple Pencil ve iPadOS ile çizim ya da not tutma imkânınız var. 

 

Akıllı telefonlarda hemen hemen her istediğimizi yapabiliyor olsak da web görünümü hâlâ önemini koruyor. Dolayısıyla iPad modelleri telefonlara kıyasla daha büyük ekran sunuyor. Telefon üstünden web sitesi ziyaretleri oldukça yorucu olabilirken, iPad ile web sitelerinde gezinmek, makale okumak ya da sosyal medyayı takip etmek daha kolay diyebiliriz. 

 

iPad, özellikleri sayesinde bilgisayarınızı yanınıza almadan internetteki tüm işlerinizi yapmanıza olanak tanıyor. Bilgisayar üzerinden açılan Adobe Photoshop ya da Microsoft Office gibi güçlü uygulamaları, yenilenmiş iPad’leriniz ile kolayca çalıştırabilirsiniz. Modeller arasında da iPad karşılaştırma yöntemleri mevcut. O halde en iyi iPad’in hangisi olduğunu ve modellerine göre değişen özelliklerini sırayla incelemeye ne dersiniz? 

 

iPad Modellerini Karşılaştırın

iPad Pro ve iPad Air modelleri son dönemde rağbet görmekte. Her ikisi de kendine göre özellikleri ile öne çıkan modeller. Sadece modeller arasında nesil farkı olabilmekte. O halde iPad Pro ve iPad Air’i nesillerine göre ele alalım. En iyi iPad hangisi? Yakından görelim. 

 

iPad Pro

iPad Pro; Apple Inc. tarafından tasarlanarak pazarlanan ve ilk defa Kasım 2015’de kullanıma sunulan iPad tablet serisinin bir parçasıdır. Hem iOS hem de iPadOS işletim sistemlerine sahiptirler. 12.9 inçlik iPad Pro, 9 Eylül 2015 tarihinde ilan edildi ve 11 Kasım 2015’de de piyasadaki yerini aldı. Bu ürün, daha önceki modellerden ve LPDDR RAM’i özellikli iki iPad’den daha büyüktür. 12.9 inçlik tableti, 31 Mart 2016’da yayınlanan daha küçük 9.7 inçlik versiyonu izledi. iPad Pro, iPad Air 2’ye kıyasla daha hızlı bir CPU ile birlikte kamera sunuyor. 

 

iPad Pro 4. Nesil

Serinin en iyi modellerinden biri olan iPad Pro, 4.nesil üstün performansı ile birlikte son derece gelişmiş ekranlara sahip. Süper hızlı kablosuz bağlantı özelliği ile ileri seviye Apple Pencil becerileri, bu nesilde de mevcut. Ayrıca iPad Pro 4. nesil de hem 12.9 hem de 11 inç ekran mevcut. 

 

12.9 inç ekran model, HDR fotoğraflar ve videolar gibi yüksek parlaklığa sahip içerikleri düzenlemek adına benzersiz bir deneyim sunuyor. 11 inç ekranda ise telefon deneyiminin yüksek hassasiyet ile gerçekleşmesini ve kusursuz görünmesini sağlayan göz alıcı bir tasarım kullanıcıları bekliyor. 

 

12.9 inç ekran, bünyesinde 1600 nit parlaklık ve ortam ışığına uyum sağlayan True Tone özelliği var. Ayrıca P3 geniş renk yelpazesi, ProMotion uyarlanabilir 120 Hz yenileme hızı ve 1.000.000 :1 kontrast oranını da unutmamak gerek. 

 

iPad Pro 5. Nesil 

En iyi iPad modelleri arasındaki iPad Pro 5. nesil, çok fonksiyonlu özellikleri sayesinde rağbet görüyor. Gümüş ve uzay grisi renklerinde satışa sunulan modelin 128, 256, 512 GB ve 1 TB, 2 TB hafıza alternatifleri mevcut. 

 

Bunun yanında beş mikrofon, dört hoparlör, ses yükseltme ve azaltma özellikleri ve manyetik konnektörü de bahsetmekte fayda var. Bunun yanında liquid retina XDR ekran, ProMotion teknolojisi, True Tone ekran ve yansıma önleyici kaplama da dikkat çeken özellikler arasında. 

 

iPad Air 

En iyi iPad modelleri deyince akla gelen bir örnek de şüphesiz iPad Air. Apple Inc. tarafından tasarlanan ve yeni nesil iOS cihazlara göre uyarlanan iPad Air’in kasa materyali ise alüminyum. Donanımsal anlamda da önceki modellerden farklı olarak ilk kez 64-bit işlemci ve Apple M7 hareket işlemcisi kullanılmış. 

 

iPad Air 4. Nesil 

iPad Air 4. nesil; gümüş, uzay grisi, yeşil, gök mavisi ve roze altın renklerinde satışa sunulmuş. Smart connector, çift mikrofon, liquid retina ekran, karma kızılötesi filtresi, arka aydınlatma sensörü, beş bileşenli lens özellikleri ile öne çıkıyor. Aynı zamanda FaceTime sesli ve görüntülü arama özelliklerini de unutmamak gerek. 

 

iPad Air 5. Nesil 

En iyi iPad modelleri arasında son yıllarda sıklıkla tercih edilen bir örnek de iPad Air 5. nesil. Yıldız ışığı, uzay grisi, mor, pembe ve mavi renkleri ile dikkat çeken model; tam lamine ekran, yansıma önleyici kaplama, 500 nit parlaklık, video kodlama motoru, focus pixels özelliğine sahip otomatik netleme ile öne çıkıyor. 

 

iPad Mini 

Apple Inc. tarafından tasarlanan iOS işletim sistemli iPad mini modeller, 23 Ekim 2012 tarihinde tanıtılmıştır. iPad’den daha küçük boyutlu ve ekranlı tasarıma sahip olan miniler, yeni nesil iOS cihazlara göre uyarlanmış. iPad 2 ile aynı donanım özellikleri barındırmakla birlikte 7.9 inç ekranla piyasaya sürülmüştür. 

 

iPad Mini 4. Nesil 

iPad Mini 4. nesil, en iyi iPad çeşitleri kategorisinde değerlendiriliyor. Altın, gümüş ve uzay grisi renkleri ile piyasaya sürülen modelin yüz algılama, otomatik görüntü stabilizasyonu, beş bileşenli mercek, 8 MP kamera ve dokunarak netleme özellikleri dikkat çekiyor. Ayrıca saniyede 120 kare ağır çekim video kaydı, video görüntü stabilizasyonu ve 3 kat video yakınlaştırma eklentilerini de belirtmekte fayda var. 

 

iPad Mini 5. Nesil 

iPad Mini 5. nesil modellerde inç başına 326 piksel yoğunlukta 2048x1536 çözünürlük oranı bulunuyor. Aynı zamanda bu modeller 64 ve 128 GB hafıza kapasiteleriyle satışa sunuluyor. iPad Mini 5.nesil, geniş renk yelpazeli ekranıyla öne çıkıyor. Ayrıca 500 nit parlaklık, parmak izine dayanıklı yağ tutmayan kaplama, Apple Pencil 1. nesil desteği ve 8 megapiksel kamera özelliklerini de belirtmek gerek. 

 

iPad Mini 6. Nesil 

En iyi iPad çeşitleri kapsamında değerlendirebileceğimiz bir seri de iPad Mini 6. nesil. Uzay grisi, pembe, mor ve yıldız ışığı renklerinde satışa sunulan modeller; ses yüksekliği düğmeleri, ön-arka kamera, SIM tepsisi, gelişmiş kırmızı göz düzeltme, akıllı HDR 3, focus pixels otomatik netleme özellikleriyle dikkat çekiyor.

 

Sizin İçin En İyi iPad Hangisi? 

Yukarıda hem iPad Pro hem de iPad Air’in farklı nesillerdeki modellerini inceledik. En iyi iPad modelinin hangisi olduğunu kullanıcı ihtiyaçları bazında belirlemek mümkün. Ekran genişliğini ön planda tutanların kesinlikle iPad Pro tercih etmesi daha avantajlı çünkü iPad Air 10,9 inç ekrana sahipken, iPad Pro 11 inç ya da 12,9 inç ekran seçeneği ile öne çıkıyor. Özellikle iPad Pro 5. nesil çok fonksiyonlu özellikleri sayesinde son dönemde kullanıcıların ilgisini çekiyor. 

 

iPad Air de bir kullanıcının aradığı tüm özellikleri barındırıyor ancak daha üst düzey ve gelişmiş iPad özellikleri için kesinlikle iPad Pro serisi tercih edilebilir. Siz de Apple ürünlerine öncelik veriyorsanız EasyCep en doğru adres! Kategorilerimizde sizlere sunulan yenilenmiş iPad çeşitleri, yeni kullanıcılarına kavuşmayı bekliyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/akilli-telefonlar-icin-en-iyi-fotograf-duzenleme-uygulamalari-242 linkinden ulaşabilirsiniz.