Telefon Akıllı Telefonlar İçin En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Akıllı Telefonlar İçin En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Fotoğraf çekmek ve onları düzenlemek çoğu insan için bir tutku. Yazımızda akıllı telefonlar için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından bahsedeceğiz. 23-06-2023

Fotoğraf çekmek çoğu insan için bir tutku. Aynı şekilde o fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapmak ve efektler eklemek de anıları daha eğlenceli hale getirmenin yolları arasında yer alıyor. Çeşitli değişiklikler ile onları kusursuz hale getirmek düşündüğünüz kadar zor değil. 

 

Fotoğraf düzenleme uygulamaları, günümüzde çeşitlilikleri ile dikkat çekiyor. Bu uygulamaları öne çıkaran bazı detaylar var. Kolay arayüz ve işlevsel özellikler bu detaylar arasında yer alıyor. O halde fotoğraf düzenleme uygulamaları neler? Yakından inceleyelim. 

 

SnapSeed

Google öncülüğünde geliştirilen ve hem İOS hem Android cihazlarda kullanabileceğiniz Snapseed, profesyonel anlamda tanımlanabilecek mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında öne çıkıyor. Uygulama kapsamında 29 araç ile birlikte filtre sunan yazılım, günümüzün popüler programlarından bir tanesi. Bu uygulama sayesinde edinebileceğiniz araç ve filtreler arasında RAW geliştirme, ince ayar, perspektif, beyaz dengesi, fırça, iyileştirme, lens bulanıklığı, HDR ve ton kontrastı gibi detaylar dikkat çekiyor.

 

Polarr

Android ve iPhone için fotoğraf düzenleme uygulamaları kategorisinde incelenebilecek bir örnek de Polarr. Kendi özel filtrelerinizi yapıp paylaşabileceğiniz ve temel filtrelerle başlayıp pro filtrelerle büyütebileceğiniz Polarr, kullanıcılara pek çok alternatifi bir arada sunuyor. 

 

10 ve daha fazla karıştırma modu ile fotoğraflarınızı toplayabileceğiniz gibi bulutlar, ışık sızıntıları, işaret fişekleri gibi foto gerçekçi efektleri ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda gökyüzü, bina, zemin ve hayvan gibi nesneleri de kullanmak mümkün. Fırça, gradyan ve parlaklık maskeleri de takarak rötuş kaplamalar konusunda pek çok avantaj elde edebilirsiniz. 

 

Üstelik global ayarlamalar da söz konusu olduğundan stilleri yedekleyebilir, toplu halde içe ve dışa aktararak hazır stilleri kullanabilir hale getirebilirsiniz. Uygulama bazında ücretsiz üyelik başlatabilirsiniz. Ancak süreniz dolduğunda abonelik oluşturmanız gerekiyor. 

 

Adobe Photoshop Express

Fotoğraf düzenleme uygulamaları kategorisinde öne çıkan yazılımlardan biri, şüphesiz Adobe Photoshop Express. Adobe’nin popüler yazılımı Photoshop’un ücretsiz sürümü olan Adobe Photoshop Express, fotoğraflarınızı hareket halindeyken düzenlemenize olanak tanıyor. Fotoğraflarınızı sadece birkaç sihirli dokunuşla daha etkileyici kılabileceğiniz gibi otomatik düzeltme ve filtreleri kullanarak görsellerinize bambaşka bir boyut kazandırabilirsiniz. Kırpma, ters çevirme ve kırmızı göz düzeltme gibi fotoğraf düzenlemelerinin yanında parlaklık ve gölge ayarınızı yapmanızı sağlıyor. Photoshop uygulamaları çerçevesinde dikkat çeken bu yazılımı mutlaka telefonunuza indirmelisiniz. 

 

Pixlr Editor

Ücretsiz ve Premium olmak üzere iki ayrı sürümü bulunan fotoğraf düzenleme uygulamaları kapsamında inceleyebileceğimiz bir diğer örnek de Pixlr Editor. Uygulama üzerinden kolay bir şekilde fotoğraflarınız üzerinde düzenleme işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün. Üstelik uygulamaya kayıt olma zorunluluğu da bulunmuyor. 

 

Görselleri hızlıca kırpmanıza ve yeniden boyutlandırmanıza fırsat tanıyan Pixlr Editor, tek dokunuş sayesinde fotoğraflarınızın renginin düzelmesini sağlıyor. Ayrıca kırmızı gözü zahmetsiz şekilde düzeltmenin yanında cildi pürüzsüzleştirme ve diş beyazlatma gibi işlevleri de mevcut. 

 

Lightroom Mobile

Lightroom Mobile, android için fotoğraf düzenleme uygulamaları kategorisinde Google Play üzerinde 100 milyondan fazla indirme ile dikkat çekiyor. Ücretsiz ve ücretli sürümlü uygulamalar arasında rağbet gören uygulama, modern bir arayüze sahip. Düzenleme araçları sayesinde fotoğrafların son derece etkileyici bir görünüme kavuşmasını kolaylaştırıyor. 

 

Işık, pozlama, açık ton, kontrast gibi ayarlamaları fotoğrafı düzenlerken uygulayabilirsiniz. Üstelik uygulamada parlak, yüksek kontrast ve ayrıntı dahil olmak üzere birçok hazır ayar yer alıyor. Lightroom mobile ücretli sürümde çok daha gelişmiş özellikler sunuyor. 

 

Live Collage 

Fotoğraf edit uygulamaları içerisinde fotoğraflarınızda kolajlar oluşturmanıza imkân tanıyan Live Collage, 100 milyondan fazla indirme almış durumda. Sadece birkaç saniyede kolaj oluşturabilir ve bunları çerçeve veya filtrelerle süsleyebilirsiniz. İçerisinde yer alan araçlar ile fotoğraflarınızda değişik düzenlemeler gerçekleştirmeniz mümkün. Uygulamada birçok yazı tipi kullanıcıları bekliyor. Live Collage ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki ayrı sürüme sahip. 

 

Photo Lab

Resimlerinize anında photoshop uygulayabileceğiniz fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir tanesi de Photo Lab. Kusursuz efektlere sahip bu araç sayesinde fotoğraflarınızı 3D çizgi karakterlere dönüştürebilirsiniz. Hem Android hem de iOS cihazlarda bu aracı kullanmak son derece kolay. 

 

Uygulama sayfasına girdiğiniz anda efektlerin karşınıza geliyor. Birbirinden farklı efektleri barındıran uygulama, basit yapısı ve işlevselliği ile öne çıkıyor. Fotoğraflarınızı bir sanat eseri haline getiren uygulama, Android mağazasında 5 üzerinden 4.6 puana sahip. Kullanıcılardan tam not alan Photo Lab, ücretsiz olarak edinebileceğiniz bir yazılım. Daha fazla seçenek ve özellikten yararlanmak için sürümünüzü yükseltebilirsiniz. 

 

PicsArt

Dünya genelinde popüler fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında kendine yer edinen PicsArt, Google Play Store üstünde 500 milyondan fazla indirme ile dikkat çekiyor. Son derece şık kolaj şablonlarının bulunduğu uygulamada etkileyici filtreler ve efektler mevcut. Arka plandaki nesneleri kaldırmanıza olanak tanıyan uygulamada sayısız yazı tipi bulunuyor. 

 

Başarılı arayüzü ile öne çıkan PicsArt’ta saç renginizi de değiştirmeniz mümkün. Makyaj çıkartmaları ile uygulama üstünde dijital makyaj yapabilirsiniz. Bunun yanında uygulamadaki yapay zeka destekli akıllı seçim aracı, arka planı bulanıklaştırmanızı sağlıyor. Üstelik PicsArt içerisindeki çıkartmaları beğenmediğinizde kendi çıkartmalarınızı da yapabilirsiniz. PicsArt’ın ücretsiz ve Premium olmak üzere iki tane sürümü bulunuyor. 

 

Facetune 2

Gelişmiş düzenleme programlarının araçları bir araya getirilerek oluşturulan uygulamalar kapsamında Facetune’yi inceleyebiliriz. İsminden de anlayabileceğimiz üzere program yüz rötuşunu hedefliyor. Makyajı taklit eden alternatiflerle göz farı, allık, kirpik ekleyebilir ve kaşları değiştirebilirsiniz. 

 

Ayrıca saçları da yine Facetune 2 sayesinde değiştirmeniz mümkün. Üstelik diş beyazlatmanın dışında yüz, burun ve kaşlarınızı da hızlıca biçimlendirebilirsiniz. Son olarak uygulamanın ücretli abonelik içerdiğini de belirtmekte fayda var. 

 

Afterlight

Fotoğraf düzenleme uygulamaları çerçevesinde inceleyebileceğiniz seçeneklerden bir tanesi de Afterlight. 59 adet filtreyi bünyesinde barındıran uygulamada, kullanıcılara pek çok özellik sunuluyor. Instagram fotoğraflarınızda kullanabileceğiniz 79 adet ayarlanabilir renk ile beraber kırpma ve döndürme araçlarını da unutmamak gerek. Ücretsiz deneme sürümü sonrası uygulama kapsamında abonelik satın alabilirsiniz. 

 

VSCO 

Milyonlarca indirme alan fotoğraf edit uygulamaları arasında öne çıkan VSCO, dünya çapında son derece büyük bir kitleye sahip. Uygulamada bulunan düzenleme araçları ile fotoğrafınızın görünümünü etkileyici hale getirmeniz çok kolay. Modern kullanıcı arayüzlü uygulama üstünden düzenlediğiniz fotoğrafları VCSO topluluğuyla da paylaşabilirsiniz. 

 

VSCO, önceden belirlenmiş filtreleri, araçları kullanarak kullanıcının uygulamada fotoğraf çekmesine ve düzenlemesine olanak tanıyor. VSCO 7 günlük ücretsiz denemeden sonra aylık abonelik paketleri sunuyor. EasyCep kalitesiyle ulaşabileceğiniz akıllı telefon ve tabletlerde VSCO ile etkileyici fotoğraf düzenlemeleri yapabilirsiniz.

 

Foodie 

Mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları kategorisinde inceleyeceğimiz son başlık Foodie. İsminden de anlayabileceğimiz gibi sadece yemek fotoğraflarına odaklanan bir uygulama. Siz de yaptığınız yemeklerin fotoğrafını çekip Instagram gibi sosyal medya mecralarında paylaşmayı seviyorsanız Foodie tam da beklentinizi karşılayacak düzeyde bir uygulama. 

 

30’dan fazla canlı filtre sunan Foodie, akıllı kılavuz özelliği ile kadrajı doğru kullanmanızı mümkün hale getiriyor. Ayrıca uygulamanın ücretsiz olduğunu da eklemekte fayda var. Siz de EasyCep bünyesindeki telefon ve tablet alternatiflerinden birini seçtikten sonra Foodie’nin sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/bayrama-ozel-akilli-saatlerde-200-tl-indirim-firsati-241 linkinden ulaşabilirsiniz.