Telefon iOS 17 Güncellemesi Almayacak iPhone Modelleri Açıklandı!

iOS 17 Güncellemesi Almayacak iPhone Modelleri Açıklandı!

Teknoloji devi olan Apple, iOS 17 güncellemesi yapılacak iPhone modellerini paylaştı. Ayrıca güncelleme almayan modelleri de belirledi. İşte detaylar... 22-08-2023

iOS 17, yenilikleri ve beklenen özellikleriyle tüm kullanıcılara yepyeni bir deneyim sağlamaya hazırlanıyor. Apple firması, iPhone 15 tanıtımı ve geliştirici konferansında duyurmuş olduğu cihaz özellikleri ile iPhone kullanıcılarının merakını artırdı. Özellikle performans iyileştirmeleri, değişiklikler ve güvenlik güncellemeleri tarzı değişiklikler İOS 17 ile beraber kullanıcı karşısına çıkabilir. Apple, düzenlemiş olduğu etkinlik sonrasında İOS 17 güncellemesini alacak modelleri paylaştı. Paylaşılan listelere göre İOS 17 güncellemesi almayan iPhone modelleri belirlendi.

 

Geçmiş dönemde iOS 16 güncellemesi ardından canlı güncellemeler, mesajları düzenlemek veya geri almak, kilit ekranı özelliği, toplu fotoğrafları işleme tarzı birçok güncelleme gelmişti. Ancak iOS 17, yepyeni birçok özelliği içerisinde barındırıyor. Özellikle yazılım sorunlarının giderilmesiyle ince ayarların yapılması için hazırlanıyordu ve sonunda Eylül ayı için onay verildi.

 

Hangi iPhone Cihazları Güncelleme Almayacak?

Apple firması, birçok yeni ürünüyle beraber iOS 17 güncellemesini bir etkinlikle duyurdu. Yeni olan tüm iPhone modelleri, iOS 17 güncellemesini alabilecek. Fakat eski iPhone modelleri için bazı soru işaretleri bulunuyordu. Etkinlikte yapılan açıklamalarla beraber güncelleme alacak iPhone modellerinin hangileri olacağı kesinleşti. İşte güncelleme almayacak iPhone modelleri:

 

  • - iPhone X
  • - iPhone 6
  • - iPhone 6s
  • - iPhone 7
  • - iPhone 8
  • - iPhone 8 Plus
  • - iPhone X

 

Belirtilen bu modeller güncelleme almayacak. Apple’ın bu ve diğer eski modeller için desteği sonlandırmış olması beklenen bir durum diyebiliriz. Bununla beraber güncelleme alacak birçok cihaz modeli mevcut. Aynı zamanda yeni iPhone 15 cihazlarında iOS 17 yüklü bir şekilde gelecek.

 

iOS 17 Hangi iPhone Cihazlarına Gelecek?

iOS 17 işletim sistemi yeni sürümünün hangi iPhone cihazları için geleceği merak ediliyor. Çünkü iPhone kullanıcıları, en güncel işletim sistemine sahip olarak cihaz kullanılabilirliğini artırmak istiyor. Bunun için yeni güncellemeye sahip olacak iPhone modellerinin neredeyse hepsi belirlendi. Ancak belirtilen modeller için henüz net bir açıklama yok. Teknoloji devi olan Apple, yeni işletim sistemine sahip alacak cihazların genellikle yeni cihazlar olacağını söylemişti.

 

iOS 17, Eylül ayında satışa sunulacak iPhone 15 serisiyle birlikte birçok cihaza gelecek. Güncelleme alacak cihazlar, iPhone 11, 12, 13, 14, SE 2023 ve 2022 serisi ile iPhone XS, XS Max ve son olarak XR serisine geleceği biliniyor. Bu aşamada iOS 17, iPhone 8 ve X cihazları için desek vermeyecek. Fakat Apple firması, iPhone cihazlar için 5 ila 6 sene boyunca işletim sistemlerini güncelliyor. 2017 senesiyle tanıtılan modelin yaklaşık 5 seneyi doldurduğunu göz önünde bulundurursak bu telefonlar için iOS 17 güncellemesi almaması şaşırtıcı değil.

 

iOS 17 ile Beraber Gelecek Yeni Özellikler Ne Olacak?

İiS 17 güncellemesi, yepyeni birçok özelliğiyle beklentileri karşılıyor. Aynı zamanda iPhone 15 cihazlarında doğrudan iOS 17 yüklü bir şekilde çıkacaktır. Bu nedenle yeni cihazlarda ekstra bir işlem yapmaya gerek yok.

 

iOS 17 ile beraber gelecek yeni özellikler belirlendi. Gelen bazı özellikler şu şekildedir diyebiliriz:

 

  • - iPhone cihazları baş ucu saati olarak kullanmak.
  • - iPhone cihazları arasında kişi bilgilerini paylaşmak.
  • - Yeni günlük tutma uygulaması olan Journal özelliği.
  • - Mesajlar kısmında check-in yapmak ve sticker kullanmak.
  • - Geliştirilen otomatik tamamlamak.
  • - FaceTime üzerinde mesaj eklemek.
  • - Kilit ekranın kısmında yeni kişi görünümü.
  • - Çevrimdışı harita özelliği.
  • - Her Siri dışında sadece Siri komutu kullanmak.
  • - Bul öğe paylaşımı yapmak.
  • - Sesli mesajı yazıya dökebilmek.

 

iOS 17 tanıtımıyla beraber iPhone kullanıcıları, iPhone 15 ve iOS 17 güncellemesinin ne zaman geleceğini merak etmeye başladı. Apple firması, iOS 17 çıkış tarihi konusunda henüz net bir tarih söylemedi. Fakat güncellemeler Eylül ayının ilk haftaları ile kullanıma sunulması bekleniyor. Bunun dışında iOS 17 developer beta sürümünde kullanıma sunuldu. Apple firması, geliştirici hesabı olan kullanıcılar için yeni işletim sistemlerini deneyimleme imkânı sağlıyor. Halka açık olan beta sürümü için henüz net bir tarih belirlenmedi.

 

Sonuç olarak Eylül ayıyla satışı planlanan iPhone 15 cihazları ile beraber iOS 15 güncellemesi birçok iPhone kullanıcısı için beklenen önemli bir gelişme. Yakın bir zamanda satışa sunulan yeni modellerle birlikte yeni güncellemeler, iPhone kullanıcıları açısından önemli bir avantaj olacaktır.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/ogrencilere-vergisiz-otv-siz-telefon-ve-bilgisayar-firsati-kimler-yararlanabilir-326 linkinden ulaşabilirsiniz.