Yapay zekâ teknolojisi son dönemde hızla gelişerek hayatımızın içine girmeye başladı. Yazımızda hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamalarını vereceğiz. 13-07-2023
Yapay zekâ teknolojisi son dönemde hızla gelişerek hayatımızın içine girmeye başladı. Özellikle akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla beraber internetin her yerden kullanılır olması sonucunda yapay zekâ uygulamaları, gün geçtikçe popülerleşiyor. Yapay zekâ araçları sayesinde güvenilir bir sonucu hızlı tahmin edip, seçimleri öğrenebileceğiniz gibi sınıflandırmalar yapıp önemli özellikleri belirleyebilirsiniz. Basit bir dille ifade edecek olursak; bu uygulamalar, belirli hedefler için talep edilen sonuçları üreten bir makineye emir verme prensibine dayanıyor.
Yapay zekâ uygulamaları; özel tavsiyelerin yanı sıra içerik sunmada faydalı olan kullanıcı davranışlarını ve beklentilerini hem incelemede hem de belirlemede yardımcı oluyor. Doğru yöntemlerle kullanıldığında da yapay zekâ araçları potansiyel ve mevcut müşteri ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. O halde hayatımızı kolaylaştıran, EasyCep yenilenmiş tablet ve bilgisayarlarında rahatlıkla kullanabileceğiniz en iyi yapay zekâ uygulamalarını yakından inceleyelim.
En iyi yapay zekâ uygulamaları arasında bulunan yazılım örneklerinden bir tanesi Grammarly. 2009 yılından bu yana aktif bir şekilde kullanılan uygulamayla yazdığınız yazılardaki Grammar (dilbilgisi) hatalarını kolaylıkla bulabilir ve onları düzeltebilirsiniz.
Yapay zekâ destekli uygulama, yalnızca İngilizce metinleri tanımlıyor. Grammarly için kullanıcıların çevrimiçi yazma ve iletişim kurma biçimine yeni bir anlayış getiren güçlü bir yazma asistan aracı da diyebiliriz.
Uygulamayı ücretsiz kullanabilirsiniz ancak bu sürüm sadece dil bilgisi, yazım ve noktalama hatalarını düzenleme işlevi görüyor. Premium ödeme planında ise bireysel kullanım mümkün. Dolayısıyla cümlenizin tamamını kontrol edip anlam hatalarını düzenleme imkânı mevcut. Üstelik Grammarly iOS ve Android yazılımlarının ikisinde de kullanılabiliyor.
Google Sheets ve Microsoft Excel benzeri yazılımlarda formül kullananların işini kolaylaştıran yapay zekâ uygulamaları arasında SheetPlus öne çıkıyor. Uygulamanın web sitesi üzerinden formüllerinizi 10 kat daha hızlı yazabilirsiniz. Yalnızca hangi formülü istediğinizi yazmanız yeterli. Size zaman kazandıran SheetPlus, finansal verileri de otomatik olarak analiz etme özelliğine sahip. Ücretsiz olan uygulama, daha fazla özellikten yararlanmak isteyenler için ise Premium üyelik sunuyor. SheetPlus, kendi web sitesi üzerinden kolaylıkla kullanılabiliyor.
Yapay zekâ uygulamaları içerisinde müzik endüstrisini destekleyen yazılımlar da bulunuyor. Soundraw bu noktada telifsiz müzik oluşturmak isteyenler için etkili bir araç. Uygulama ile müziğiniz için uzunluk, tempo, ruh hali, tür ve temayı seçebileceğiniz gibi sadece tek düğmeyi tıklayarak müziğinizi yaratmaya başlayabilirsiniz.
Üstelik müziğinizi kolaylıkla özelleştirebilir ve şarkıyı videonuz aracılığıyla web sitenizde eşleştirebilirsiniz. Soundraw’ı ücretsiz kullanmanız mümkün. Ancak yapay zekâ tarafından oluşturulan şarkıları indirmek ya da para kazanmak adına Premium üyelik yaptırmanız gerekiyor.
EasyCep yenilenmiş tablet ve bilgisayarlarda kullanabileceğiniz en iyi yapay zeka uygulamaları arasında tasarımcılara hitap eden özellikleriyle Hotpot.ai dikkat çekiyor. Araç, hataları ortadan kaldıran, eski fotoğrafları kusursuz resimlere dönüştürerek yepyeni görünmesini sağlayan bir yapay zekâ resim düzelticisi sunuyor.
Ayrıca Hotpot.ai resim renklendiren özelliği ile siyah beyaz fotoğrafları renkli hale getirebilme gücüne sahip. Bu araçla fotoğraflarınızın arka planını kolaylıkla değiştirebileceğiniz gibi photoshop benzeri özellikleri kullanabilirsiniz.
Uygulamada görsellerinizi otomatik olarak düzenleyebilir ve dilediğiniz boyutta kaydedebilirsiniz. Hotpot.ai yapay zeka aracını kendi web sitesi üzerinden kullanmaya başlamamanız için hiçbir sebep yok. Sadece uygulamanın sağladığı tüm avantajlardan yararlanmak için ücretli üyelik oluşturmanız gerekiyor.
Yapay zekâ uygulamaları içerisinde canlı bir insan gibi sizinle sohbet edecek robotlar da mevcut. Open AI tarafından geliştirilen Chat GPT de bu yazılımlardan biri. İnsan benzeri metinler üretebilmek için derin öğrenmeyi kullanan Chat GPT, her şeyi bilen öğretmen misali sorduğunuz pek çok soruya cevaplar verebiliyor. Dolayısıyla Google’a alternatif olarak gösterilmesi de kaçınılmaz.
Yapay zeka tabanlı uygulamayı ücretsiz bir şekilde kullanmanız mümkün. Uygulamayı kullanmaya başlarken akıllı telefon ya da tabletinizden Chat GPT’nin openai uzantılı web sitesine giderek üyelik oluşturmanız yeterli. Daha sonra uygulamayı karşınıza çıkacak sohbet ekranından açabilirsiniz.
Fikirleri görsele dönüştüren yapay zeka uygulamaları kapsamında, başarılı ressam Salvador Dali’den ilham alan Dall-E; pek çok kullanıcı tarafından rağbet görüyor. Uygulama sayesinde insanlar zihinlerindeki düşünceleri yazıya aktarıp, tasarıma dönüştürebiliyor. Üstelik Dall-E, yapay zekanın en başarılı örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Görüntü ve metin parametrelerini kullanarak yazdığınız cümleler üstünden kolayca görseller oluşturabilirsiniz. Dall-E aynı zamanda az kullanılan renkleri, farklı renk tonlarıyla karıştırılmış şekilde görüyor. Örneğin; uygulamadan pembe renkte elbise çizmesi komutu verdiğinizde, Fransız gül rengi ya da thulian pembeye yakın tonları kullanıyor. Android uyumlu olan Dall-E, play store üzerinden de kolayca indirilebiliyor. Uygulamanın ücretsiz ve Premium olmak üzere iki farklı üyeliği mevcut.
Birden fazla özellikle, otomatikleştirerek ilgi çekici konuşmalar oluşturabilen konuşma robotu ChatSonic; en iyi yapay zeka uygulamaları kategorisinde değerlendiriliyor. Sorulara yanıt ve çözüm bulmak için kullanılan uygulama, Google’a erişerek gerçek zamanlı olarak güncel yanıtlar alma yeteneğine sahip.
ChatSonic’i ücretsiz kullanmak son derece kolay. Fakat Premium sürümün size sağlayacağı kelime sayısı sınırsız olacaktır. Bunun yanı sıra iOS ve Android uyumlu olan uygulamayı her iki platformdan da rahatlıkla indirmeniz mümkün.
Görüntü ve videoları sadece birkaç tıklama ile kırpabileceğiniz bir uygulama arayışındaysanız Cutout Pro, beklentinizi karşılayacak düzeyde. Görsel ihtiyaçlar için sıklıkla başvurulan yazılım; arka planı kaldırma, fotoğrafı daha da geliştirmenin yanı sıra istenmeyen nesne ve kişileri yok etme özelliği ile de öne çıkıyor.
Cutout.Pro sayesinde web sitesine yüklenen bütün resimleri tercihinize göre özeleştirebilirsiniz. Üstelik Android uyumlu olan uygulama, Play Store üzerinden de indirilebiliyor. Dolayısıyla uygulamayı bilgisayar ve tabletlerin dışında EasyCep’in yenilenmiş akıllı telefonlarından da kolaylıkla kullanabilirsiniz. Cutout Pro ücretsiz bir yazılım olmasına karşın, uygulama kapsamında satın alımlar sunuyor.
Yapay zeka uygulamaları dediğinizde yaratıcılığınızı görsellere dönüştürebileceğiniz bir yazılım olan Midjourney de karşınıza çıkacak alternatiflerden biri. Metin açıklamalarından görüntüler üreten program, bir araştırma laboratuvarı görevi görüyor. Arkasında yatan teknolojinin ise Stable Diffusion’a dayandığına inanılıyor.
Günümüzde bu programa sadece Discord botu aracılığı ile erişilebiliyor. Kullanıcılar bota mesaj göndererek ya da botu üçüncü taraf bir sunucuya davet ederek istemleri kullanıp resimler oluşturabiliyor. Ağırlıklı olarak ücretli kullanım sunan Midjourney, sadece 25 görüntü için ücretsiz deneme sürümüne sahip. Ayrıca hem Android hem de iOS uyumlu olan uygulama, App ve Play Store üzerinden kolayca indirilebiliyor.
Bing AI, günümüzdeki en iyi AI sohbet robotları arasında öne çıkıyor. Dolayısıyla yapay zeka uygulamaları kategorisinde içerik anlamında sunacağı çok şey mevcut. Uygulama, kullanıcılara içerik oluşturmayı daha verimli ve kolay hale getiren bir dizi özellik sağlıyor.
Uygulama, kullanıcıların e-posta yazımından tatiller için seyahat programı oluşturmasına ve iş görüşmelerine hazırlanmasına kadar imdadına yetişiyor. Ayrıca Bing AI’nin tüm kaynaklarına atıfta bulunması sebebiyle referans verdiği içeriklere kolayca erişmeniz mümkün. iOS ve Android uyumlu olan bu ücretsiz uygulamayı her iki platformdan da indirebilirsiniz.
Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/steam-turkiye-de-en-cok-satan-oyunlarin-listesini-yayinladi-267 linkinden ulaşabilirsiniz.