Bilgisayar Grafik Tasarım İçin Bilgisayar Önerileri

Grafik Tasarım İçin Bilgisayar Önerileri

Grafik tasarım için bilgisayar arayışında olanların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Doğru seçimi yaparken araştırma yapmak önemlidir. 12-05-2022

Grafik tasarım için bilgisayar arayışında olanların dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan biri grafik kartının iyi olması, işlemcinin kaliteli olması ve hard diskin yeterli seviyede olmasıdır. PC’lerinizin yani bilgisayarlarınızın grafik olarak yoğun olan uygulamaları yormadan işlemesine izin verdiğinden grafik tasarım için oldukça gereklidir. Fakat gerekli olan tek şey bu değildir.

 

Grafik tasarım için bilgisayar ararken listenizde yer vermemeniz gereken bazı şeyler vardır. Çalışmanız için gerekli olan şey; renkleri tam anlamıyla sıfırdan üreten ve uzun saatler boyunca gözlerinizi yormayan ekrana sahip olmaktır. Bu konu bilgisayarlarınızın işlerini olabildikçe hızlı yapmasını sağlayacaktır. Aynı durum yüksek kapasitelere sahip RAM içinde geçerlidir. Ayrıca ince ve hafif bir çantanızın olması gerekir. Böylelikle grafik tasarım için bilgisayar ve diğer araçlarınızı istediğiniz her yere götürebilirsiniz.

 

Şimdi sizlere grafik tasarım için bilgisayar önerileri listesini sunacağız;

 

Macbook Pro (16 inç)

Bugüne kadar Apple tarafından üretilmiş olan en donanımlı Laptop.

 

Teknik Özellikleri Nelerdir?

  • Merkezi işlemcisi; 9. Nesildir. İntel Core i7 – i9
  • Grafik kartı: AMD Radeon Pro 5300M – Radeon Pro 5500M
  • Veri depolama alanı: 16 ile 64 GB’dir.
  • Ekranı: True Tone özelliğine sahip 16 inç retina ekrandır.
  • Depo alanı: 512 ile 8 TR bayt SSD özellikleri barındırmaktadır.

 

Neden Satın Almalısınız?

16 inç dikkat çekici ekran özellikleri ve yeniden geliştirilmiş klavye sistemine sahiptir. Fakat fiyat olarak piyasa ortalamasından biraz daha yüksek fiyata sahiptir.

 

15 inç Macbook Pro piyasadan kalkınca onun yerine 16 inç Macbook Pro geldi. Müzik deneyimini müthiş bir şekilde yaşayacağınız 16 inç Macbook Pro’nuzu yenilenmiş ve sıfır kullanım deneyimi sunma özelliğiyle Easycep’te bulabilirsiniz. Grafik tasarım için bilgisayar arayanların bir numaralı tercihi olabilir. Yaratıcılığı üst düzeyde olan profesyonel grafik tasarımcıların istedikleri mekânda akıllarına gelen fikirleri bu teknolojiyle tasarıma dökmeleri artık hayal değil.

 

Gigabyte Aero 17

Profesyonel grafik tasarımcıların grafik tasarım için bilgisayar ararken profesyonel bir PC’ye sahip olmak istemesi oldukça normal. Kim teknolojinin en donanımlı cihazlarına sahip olmak istemez ki. Gigabyte Aero 17 bu konuda tasarımcıların yeteneklerini teknolojiyle harmanlamalarını sağlıyor.

 

  • Teknik özellikleri nelerdir?
  • İşlemci; 9. Nesil İntel Core i9 ve i7
  • Grafik kartı: AMD Radeon Pro 5300 M – Radeon Pro 5500 M’dir.
  • Depolama alanı 16 ile 64 GB arasında değişmektedir.
  • Ekranı True Tone özelliklerini barındırmakta ve 16 inç Retina ekran özelliğine sahiptir.

 

Gigabyte Aero 17 grafik tasarım için bilgisayar arayan tasarımcıların asla hayır diyemeyecekleri bir sisteme sahiptir. Belki de bu anlamda en yüksek performanslı PC’dir. Oldukça kaliteli bir ekrana sahip olan bu sistem oldukça çeşitli bağlantılar sunmaktadır. Bunların dışında fiyat olarak rakiplerinden daha uygun fiyatlara sahiptir. Mükemmellik konusunda puanı 8 olan bu PC’nin pil ömrü biraz daha uzun olabilirdi. Fakat parasına değecek bir sistem olduğunu söylemeliyiz.

 

MacBook Pro 13 İnç (M1)

Apple’ın bu ürünü yenilenerek kullanıcılarına sunuldu. Grafik tasarım için bilgisayar arayışında olanların alternatif olarak düşünebilecekleri bir sistem.

 

Özellikler

  • İşlemci; 8 çekirdekli olup M1 çip barındırmaktadır.
  • Grafik kartı: tümleşiktir ve 8 çekirdeklidir. GPURAM 8 ile 16 GB birleşik bellekten oluşur.
  • Veri depolama alanı 8 ile 16 GB arasındadır.
  • Ekranı 13,3 inçtir. LED olup arkadan aydınlatma sistemi olan retina ekrandır. 2560 x 1600 ölçülerine sahiptir.
  • Depolama alanı 256 GB ile 2 TRB SSD arasındadır.

 

İyi bir performans sunan bu cihazın oldukça uzun bir pil ömrü bulunmaktadır. Tüm İOS uygulamalarını çalıştırma özelliğine sahiptir. Bağlantı noktalarında biraz noksanlık olsa bile grafik tasarım için bilgisayar arayan grafik tasarım uzmanları için oldukça ideal bir sistem ve önerdiğimiz cihazlardandır. Easycep aracılığıyla istediğiniz modelde grafik tasarım için bilgisayar modelini firmamızdan bulabilirsiniz. İkinci el olup yenilenmiş cihazlarımızla sıfır kullanım deneyimini yaşamaya ne dersiniz?

 

DELL XPS 13

Günümüz şartlarında en iyi PC sistemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Grafik tasarım için bilgisayar denince akla gelebilecek belki de en iyi sisteme sahiptir.

 

Özellikleri

  • İşlemcisi 10. Nesil İntel Core i5 ve i7’dir.
  • Ekran kartı; İntel Iris Plus’tır.
  • Veri depolama alanı 8 ile 16 GB arasındadır.
  • Ekran FHD 13,3- 4K HD’dir.
  • Depolama alanı ise 256 GB ile 2 TB SSD

 

Mükemmel bir pil ömrüne sahip olan bu sistem oldukça kaliteli tasarımlar meydana getirebileceğiniz bir kullanım deneyimi sunuyor. Piyasa ortalamasının biraz üzerinde olmasına karşın parasını hak eden bir cihazdır. DELL XPS 13 son yılların en iyi PC listesinde yer alıyor. Ayrıca grafik tasarım için bilgisayar arayan tasarımcılar için bir numara ve en çok önerdiğimiz sistemlerin başında gelmektedir.

 

DELL markasının amiral gemisi olan bu cihaz. Kaliteli görüntüsü ve hafif bir tasarıma sahiptir. Modern bileşenlere sahip olan bu sistem 10. Nesil i5 ya da i7 işlemcilerle sizleri adeta büyüleyecek. Easycep müşterilerine benzersiz bir şekilde grafik tasarım için bilgisayar modellerini sunuyor. Birbirinden farklı bilgisayar modellerini görmek için sitemizi inceleyebilirsiniz.

 

Grafik Tasarım İçin Bilgisayar: MacBook Air

Apple ürünleri içerisinde grafik tasarım için bilgisayar arıyorsanız, fiyat performans anlamında en iyi sistemlerden birine denk geldiniz demektir. Macbook Air, yaratıcı tasarımlar ortaya çıkaran ve fikirlerini tasarım sayfalarına yansıtabilen tasarımcıların fiyat anlamında bir numaralı tercihi olabilir.

 

Özellikler

  • İşlemcisi 8 çekirdekli M1 Çip,
  • Grafik kartı tümleşik 7 çekirdekli ve 8 çekirdeklidir.
  • Veri depolama alanı 8 ile 16 GB arasında birleşik bellektir.
  • Ekranı 13,3 inç ve retina ekrandır.
  • Deposu 256 GB ile 2 TB SSD’dir.

 

Oldukça hızlı ve duyarlı bir sisteme sahiptir. Kullanımda sessiz olup, pil ömrü uzundur. ARM tabanlı Apple M1 Çipinden ötürü oldukça başarılı bir sistemdir. 4K video düzenleme ve izleme konusunda oldukça kaliteli bir performansa sahiptir. Pil ömrü oldukça uzundur. Hafif ve ince yapısıyla oldukça etkileyicidir. Tek şarj etmeyle 11 saate kadar çalışabilir. Piyasadaki rakiplerine göre oldukça uygun fiyatlara satışa sunulmaktadır. Grafik tasarım için bilgisayar arayışında olup, bütçeniz kısıtlıysa bu cihaz alabileceğiniz en uygun fiyatlı yüksek performans bilgisayarıdır.

 

Acer ConceptD 7

Yaratıcı tasarımcıların grafik tasarım için bilgisayar hayalini süsleyen Acer ConceptD 7 oldukça kaliteli bir sisteme sahiptir. Birçok teknik özelliği bulunan bu sistem tam anlamıyla bir iş istasyonudur. Tasarımcıların hayalini süsleyen bir sistem olan Acer ConceptD7 oldukça yüksek performansla çalışabilir.

 

Özellikler

  • İşlemci 9. Nesil Intel Core i7
  • Grafik kartı NVIDIA Geforce RTX 2060 – 2080
  • Veri deposu 16 ile 32 GB’dir.
  • Ekranı 15,6’’ 4K ultra HD 16:9 IPS
  • Depolama alanı 1 TRB

 

İyi bir bağlantı noktası aralığı sunan bu sistem grafik tasarım için bilgisayara arayışında olanlar için kaçırılmaması gereken bir sistemdir. MacBook Pro kadar ince ve hafif olmasa da oldukça kaliteli bir sisteme ve tasarım çalışması için yeterli donanıma sahip olan sistemlerdir.

 

Easycep ikinci el yenilenmiş bilgisayar, tablet ve ikinci el telefon satışı yapmaktadır. Aradığınız kaliteli ve uygun fiyatlı 2. el yenilenmiş sıfır kullanım deneyimi sunan bilgisayar fiyatlarını easycep.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Bu yazımızda sizlere grafik tasarım için bilgisayar önerileri konusundan bahsettik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/mac-vs-windows-farklari-80 linkinden ulaşabilirsiniz.