Bilgisayar En Uzun Pil Ömrüne Sahip Bilgisayarlar Hangileri?

En Uzun Pil Ömrüne Sahip Bilgisayarlar Hangileri?

En uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar bile pil sağlığını koruma açısından sorunlar yaşayabilmektedir. Bilgisayarınızın pil ömrünü uzatmak için önerileri derledik.  13-05-2022

En uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar dendiği zaman akla gelen markaların başında Apple yer almaktadır. Apple markası güvenilir ve sağlam gibi pek çok farklı olumlu kelimeyi çağrıştırdığı gibi pil ömrü konusunda da kullanıcıların güvenini kazanmış durumda. Apple markasının ürettiği MacBook Pro serisinin pil ömrü bunu destekleyen en güçlü örneklerden biridir.

 

Macbook Pro ürün ailesine ait, farklı ekran boyutuna sahip birçok model üretilmiştir. Model çeşitliliği kullanıcıların bu ürün ailesini tercih etme ihtimalini arttırmıştır. Şarjı uzun giden bilgisayarlar arasına ismini yazdıran MacBook Pro serisi kullanıcılar tarafından pil ömrü konusunda yüksek notlar almıştır. Güvenilir, sağlam ve oldukça şık tasarıma sahip MacBook Pro modelleri günümüzde en çok tercih edilen bilgisayarlar olarak görülmektedir.

 

Apple markasının ürettiği şık tasarıma ve pek çok farklı ekran boyutuna sahip MacBook Pro bilgisayarlar, özel piller ile donatıldığı için kullanıcıların güvenini kazanmıştır. Macbook Pro 13 inç ekran boyutuna sahip model, tam sarj ile internet üzerinden gezinirken 17 saat, video izlerken ise 20 saate kullanım sunuyor. Bu süre diğer Macbook Pro modellerine göre en uzun pil kullanım süresi olarak görülmektedir.

 

Uzun pil ömrüne sahip ve pil kullanım süresi yüksek olan MacBook Pro modelleri Easycep farklı ile sizlere sunulmaktadır. Oldukça temiz kullanılmış ve çok iyi durumda olan Macbook ve ikinci el telefonları Easycep üzerinden satın alarak güvenilir alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. Yüzlerce farklı model telefon ve bilgisayar arasından dilediğinizi satın almak için https://easycep.com/ internet sitemizi ziyaret ederek indirimli ve uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

Bilgisayarlarda Pil Ömrü Nasıl Ölçülür?

Bu yazımızda sizlere kullandığımız notebook ve laptopların pil ömrünün ne kadar sürdüğünü ve pil sağlığının yüzde kaç olduğunu nasıl anlayacağınızı anlatacağız. İster Android ister iPhone olsun, pilin sağlığını ve ömrünü görüntüleyebilen bazı yazılım ve uygulamalar var. Dizüstü ve notebook bilgisayarlarda pil durumunu gösteren hiçbir uygulama yoktur. Ancak size göstereceğimiz yöntemle pil sağlığı ve kullanım ömrü yüzdesini öğrenebilirsiniz. Şarjı uzun süre giden bilgisayarlarda bile bazı pil ömrü problemleri yaşanmaktadır. Yazımızda yer alan adımları uygulayarak pil ömrünü görebilir ve analiz edebilirsiniz.

 

Eğer bir mac cihaz kullanıyorsanız bilgisayarınızın pil durumunu hızlıca öğrenebilirsiniz. Yapmanız gerekenler sırasıyla şöyledir.

 

  • macOs Big Sur ya da daha sonraki versiyonları kullanıyorsanız Apple menüsü > Sistem Tercihleri'ni seçin, Pil'e tıklayın, kenar çubuğundan Pil'i seçin ve Pil Sağlığı'na tıklayın.
  • Eğer macOS Catalina ya da daha önceki sürümlere sahipseniz Option tuşuna basılı tutun ve pil durumu menüsünü görmek için menü çubuğunda bulunan pil simgesine tıklayın.

 

Buraya kadar geldikten sonra göreceğiniz kısımda pilinizin durumu ile ilgili kısa uyarı mesajını görürsünüz. Uyarı mesajında “Normal” yazıyorsa piliniz düzgün şekilde çalışıyor demektir. Eğer durum göstergesindeki mesajda “Kısa Sürede Değiştirin”, “Şimdi Değiştirin”, “Pili Kontrol Ettirin” ya da “Servis Önerilir” yazıyorsa pilin sarj tutma kapasitesi, cihazın yeni alındığı zamana kıyasla azalmış demektir. Bu mesajlardan herhangi birinin görülmesi, pilin düzgün çalışmadığı ve değiştirilmesi gerektiği anlamına da gelebilir.

 

En uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar günümüzde üretiliyor olsalar bile batarya değişimi büyük önem taşımaktadır. Bu durumu etkileyen bir diğer faktör ise kişilerin bilgisayar kullanımlarıdır. Eğer ikinci el temiz bir şekilde kullanılmış ve güvenilir bir bilgisayar ya da telefon almak istiyorsanız Easycep sitemizi ziyaret ederek güvenilir alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Bilgisayarlarda Pil Sağlığı Nasıl Olmalı?

Şarjı uzun süre giden bilgisayarlar günümüzde üretiliyor olsalar bile pil sağlığı konusu hemen her bilgisayar için bir kırmızı alarm olarak görülebilmektedir. Pil sağlığının iyi olması bir bilgisayar için oldukça önem arz eden bir konudur. En iyi pil ömrüne sahip bilgisayarlarda bile bazı zamanlar batarya problemleri görülmektedir. Bilgisayarların pil sağlığını yukarıda yer alan yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz. Yukarıda yer alan adımları tamamladıktan sonra pil sağlık durumu raporuna bakarak markanızın normal değerlerini karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede pilinizin durumunu ve ömrünü görebilirsiniz. 

 

Sağlıklı bir bilgisayar pilinde ani şarj boşalmaları, tam dolmama gibi problemler gündeme gelmemektedir. Ancak ömrü kısalmış ve şişlik gibi problemler ile yüz yüze kalmış bataryalar bu tip sorunların oluşmasına sebep olmaktadır. Sağlıklı bir bilgisayar pili bilgisayarın verimini büyük ölçüde artırmakta ve pil ile ilgili oluşabilecek sorunların önüne geçmektedir. Her ne kadar batarya şişme durumları kronik sıkıntılar olarak görünseler de kullanıcı kaynaklı sorunlardan da batarya sıkıntıları oluşabilmektedir. Eğer siz de güvenilir ikinci el laptop ve notebook arıyorsanız https://easycep.com/ internet adresimize girerek dilediğiniz ürüne uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

 

Bilgisayar Pil Sağlığını Korumak İçin Neler Yapılmalı?

Dizüstü bilgisayarlar bugün her birimiz için teknik ihtiyaçlar listesinin başında yer alıyor. Bu sadık yardımcılar, taşınabilirliklerinin kolay olması nedeniyle çeşitli ortamlarda tercih edilmektedir ve en önemli sorunlarından biri de pilin hızla bitmesidir. En uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar bile pil sağlığını koruma açısından sorunlar yaşayabilmektedir. Dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü uzatmak için bazı önemli önerileri sizin için derledik. 

 

Dizüstü bilgisayarı sürekli şarj olurken kullanmak, dizüstü bilgisayar kullanıcıları tarafından yapılan yaygın hatalardan biridir. Bu durum cep telefonlarında da meydana gelmiştir ve bilgisayarın piline de zarar verebilmektedir. Bu nedenle, bilgisayarınızın pili bittiğinde, şarj etmek için prize takın ve pil dolduğunda kullanmaya devam etmek için fişini çekin. Bu kullanım şekli laptop ömrünü uzatmak için en önemli detaylardan biridir. En uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar da bile bu önlemleri almak pil ve bilgisayar sağlığı açısından oldukça önemlidir.

 

Dizüstü bilgisayar pilini en doğru şekilde kullanmak ve ömrünü uzatmak için altın kural enerji tasarruf moduna geçmektedir. Enerji tasarrufu moduna girmek için bilgisayar ekranının parlaklığını azaltın ve diğer tüm enerji tasarruf ayarlarını güncelleyin. Ayrıca otomatik uyku ve bekleme süresini mümkün olduğunca kısa tutmayı unutmayın. Tasarruf odaklı kullanımın pil ömrüne olumlu katkı sağladığını fark edeceksiniz. 

 

Tüm laptoplarda bulunan uyku modu özelliğini kullanıcıların pek çoğu kullanmıyor ne yazık ki. Ancak bilgisayarı bu modda kullanmak pil ömrünü uzatmak ve enerji tasarrufu sağlamak açısından oldukça faydalıdır. Dizüstü bilgisayarınızı kısa bir süre kullanmasanız bile uyku moduna alabilirsiniz. Bu sayede cihazın pil ömrünün daha uzun olacağını göreceksiniz. Son olarak, bilgisayarın hava çıkışının ızgarasını temiz tutun. Bu sayede bilgisayarınız daha kolay soğutulur ve fan daha az çalışır, böylece pil ömrünün uzamasına yardımcı olabilirsiniz. En uzun pil ömrüne sahip bilgisayarlar Easycep aracılığı ile sizlerle buluşmaktadır. Şarjı uzun süre giden bilgisayarlar ve daha pek çok ikinci el telefon modeli https://easycep.com/ farkı ile sizlerle buluşuyor. Güvenilir ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşmak için sitemizi ziyaret edebilir ve alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Bu yazımızda en uzun pi ömrüne sahip bilgisayarlar hangileri sorusuna cevap verdik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/bilgisayar-hizlandirma-yontemleri-nelerdir-89 linkinden ulaşabilirsiniz.