Telefon En İyi Yapılacaklar Listesi (To Do List) Uygulamaları

En İyi Yapılacaklar Listesi (To Do List) Uygulamaları

Günlük hayatta sorumlu olduğunuz görevleri yerine getirmenizi sağlayan bazı yapılacaklar listesi uygulamaları vardır. Gelin en iyi to do list uygulamalarına bakalım. 31-07-2023

Günlük hayatta sorumlu olduğumuz pek çok görev mevcut. Bu görevleri vaktinde yerine getirmek de zaman yönetimi açısından önem taşıyor. Sakin olabilmek ve planlı bir şekilde ilerleyebilmek için günlük görevlerinizi listelemeniz gerekiyor. Böylece gerçekleştirdiğiniz planları listeden kontrol ederek geriye kalan işlerinize dönebilirsiniz. 

 

Teknoloji sayesinde birçok işlemi elektronik ortamlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde tasarruf yapmak ve pratik şekilde ilerlemek mümkün. Yapılacaklar listenizi de elektronik ortama taşıyarak pratiklik kazanabilirsiniz. Bu noktada EasyCep’in akıllı tablet ve telefonlarında deneyimleyebileceğiniz to do list uygulamalarından yararlanabilirsiniz. O halde hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapılacaklar listesi uygulamalarına beraber göz atalım.

 

  • - Todoist
  • - Remember The Milk
  • - Google Keep
  • - Tick Tick
  • - Tasker
  • - Clear
  • - Any.do
  • - Microsoft to Do
  • - Swipes
  • - Simplenote

 

Todoist

Kişisel hayatınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz Todoist,en iyi to do list uygulamaları arasında yer alıyor. Görevler ekleyerek yapılacaklar listesi oluşturabileceğiniz uygulama sayesinde kendinize ait bir çalışma ortamı yaratmanız da mümkün. 

 

Uygulamaya kayıt olmak için isim ve soy isim bilgilerinizi girerek parola belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca Google ya da Facebook hesabınızla da Todoist’e giriş yapabilirsiniz. Giriş sonrası uygulama paneli sizi görev eklemeniz için yönlendiriyor. iOS ve Android cihazlarda rahatça çalışan Todoist, tamamen ücretsiz. 

 

Remember The Milk 

Hem web servisi hem de mobil aplikasyonu sunan Remember The Milk, kullanıcılar tarafından sık tercih edilen bir to do list uygulaması. Remember The Milk için her zaman ve her yerde yapılacak listesine eklediğiniz görevleri hatırlamanızı sağlayan pratik kullanımlı bir uygulama da demek mümkün. 

 

Uygulama içerisinde dilediğiniz kadar liste oluşturabileceğiniz gibi listelere etiket de ekleyebilirsiniz. Ayrıca harita entegrasyonu sayesinde hangi işin nerede yapacağınızı işaretleyebilir, zamanı ona göre planlayabilirsiniz. İsterseniz oluşturduğunuz listeleri arkadaşlarınızla paylaşarak görev dağılımı da yapabilirsiniz. Remember The Milk, App Store ve Play Store üzerinden ücretsiz indirebileceğiniz uygulamalar arasında. 

 

Google Keep 

Google Keep, hem iOS hem Android kullanıcıları tarafından rağbet gören to do list uygulamalarından biri. Uygulamada konuma dayalı hatırlatıcı ayarlamanız halinde bulunduğunuz yere göre doğru zamanda doğru not karşınıza geliyor. Google Keep’in hem sade hem renkli hem de kullanımı kolay bir arayüzü var. 

 

Uygulamada notlarınızı renklendirerek düzenlediğiniz takdirde aradığınızı rahatlıkla bulabilirsiniz. Sesli notlarınızı yazıya dönüştürerek önceden fotoğrafını çektiğiniz bir dökümanı sonradan düzenleyebilir ve arkadaşlarınızla, ailenizle paylaşabilirsiniz. Google Keep; bilgisayarınızda, telefonunuzda, tabletinizde ve tüm cihazlarda çalışıyor. Üstelik ücretsiz olan uygulama, iOS ve Android uyumlu. 

 

Tick Tick

To do list uygulamaları içerisinde en dikkat çekici aplikasyon, şüphesiz Tick Tick. Ücretsiz seçeneği bulunan uygulamanın tüm özelliklerini aktive edebilmek için ücretli üyeliğe geçmeniz gerekiyor. Programdan tam anlamıyla verim alabilmek için ise bütün özellikleri aktive etmeniz önem taşıyor. 

 

Uygulamanın genel özellikleri arasında en göze çarpan detay, sade bir arayüze sahip olması. Böylece karışıklıktan uzak bir şekilde görevlerinizi sınıflandırmanız mümkün hale geliyor. Ayrıca cihazlar arasında senkronize edilebilme özelliği de işlerinizi daha da kolaylaştırıyor. 

 

İşletim sistemleri farklı olsa da cihazlarınızdan yapılacaklar listenize erişebilir, program detaylarında vakit kaybetmek yerine kendi görevlerinize odaklanabilirsiniz. Kendinizi programlamak adına uygulamayı EasyCep’in iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlarında veya tabletlerinde kullanmaya başlamamanız için hiçbir neden yok. 

 

Tasker

Şık ve profesyonel arayüzü ile kullanıcılardan tam not alan Tasker, to do list uygulamaları arasında kendine üst sıralarda yer buluyor. Uygulamada görevlerinize alarmlar koyabilmenin yanı sıra harita özelliği ile konum bazlı görevler oluşturabilirsiniz. Ayrıca listenizi arkadaşlarınızla da paylaşmanız mümkün.

 

Özelleştirilebilir yapısı ile öne çıkan Tasker, iOS cihazlar için Apple Watch desteği sunmayı da ihmal etmiyor. Bu sayede gelen bildirimleri akıllı saatinize almanız mümkün oluyor. Ücretli olan uygulama, Android yazılımlı cihazlarda da kullanılabiliyor. 

 

Clear

To do list uygulamalarından Clear, şık arayüz ve basit kullanım arayanlara önerebileceğimiz en iyi aplikasyonlar arasında. Ücretli uygulamalardan biri olan Clear, hem Mac hem de iPhone uyumlu. iCloud sayesinde Clear kendini eş zamanlıyor. Trackpad üzerinde parmak hareketleri ve klavye kısa yolları ile Clear’dan faydalanabilirsiniz. 

 

Aralarında geçiş yapabildiğiniz Ana Menü, Listeler ve Maddeler olacak şekilde üç farklı ekran mevcut. Bu maddeleri önemliden önemsize yani kırmızıdan sarıya doğru sıralayabilirsiniz. Üstelik kırmızı-sarı teması yerine ayarlar sekmesinden farklı temaları da değerlendirebilirsiniz. Sürükle-bırak özelliği sayesinde bir listeyi başka pencerede açabilirsiniz. Hatta bu özellik, aynı anda birkaç listeye bakmanıza da izin veriyor.

 

Any.do

Any do, to do list uygulaması arayışında olanlar için fazlasını sunan bir alternatif. Hatırlatıcı özelliğinin yanı sıra geliştirilmiş takvim özellikleri de sunan uygulamayla hayatınızı organize etmek çok kolay. Aynı zamanda uygulama, mobil olarak kontrol edebileceğiniz bir masaüstü sürümünü de destekliyor. Böylelikle ihtiyaç duyduğunuz her alanda uygulamaya ulaşmanız mümkün oluyor. 

 

Any.do, tüm cihazlarınızın senkronize olmasına izin veriyor. İşletim sistemleriniz farklı olsa bile yapılacaklar listenizle birlikte görevlerinize erişmenizi kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra sesli olarak bilgi girişi de sağlayabilirsiniz. Uygulama, iOS cihazlarla uyumlu olsa da Android için yapılacaklar listesi uygulamaları arasında da tercih ediliyor. Ücretsiz sunulan Any.do, kendi içinde satın alımlara da sahip. 

 

Microsoft To Do

EasyCep’in sizlere sunduğu akıllı cihazlarınıza rahatlıkla indirebileceğiniz to do list uygulamaları arasında inceleyebileceğimiz bir aplikasyon örneği de Microsoft to Do. Çok yönlü programlardan biri olan Microsoft to Do, temel amaç olarak görevlerinizi planlamanızı yardımcı olsa da gelişmiş pek çok özelliğiyle adeta kişisel bir asistana dönüşüyor. 

 

Uygulama ile yapılacaklar listenizi oluşturabileceğiniz gibi listenizi gereken kategorilere göre günlük, haftalık, okul, iş gibi birçok başlık altında sınıflandırabilirsiniz. Bu sayede işlerinizi düşündüğünüzden daha rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz listeleri internet bağlantısı aracılığı ile tüm cihazlardan görüntüleyebileceğinizi de belirtmekte fayda var. Bunun nedeni Microsoft to Do’nun tüm işletim sistemleri için senkronize halde çalışıyor. Üstelik listenizi, çalışma arkadaşları ya da görev paylaşımı yapacağınız kişilere de kolay bir şekilde ulaştırabilirsiniz. 

 

Pratik yollarla liste ya da görev paylaşabildiğiniz için işlerinizin düşündüğünüzden daha hızlı ilerlediğini göreceksiniz. Uygulamanın kişisel asistan gibi davranmasını sağlayan en büyük özelliği ise öneriler sunması. Microsoft To Do, zaman içinde görev ve yapılacak işler alışkanlıklarınızı öğrenip size bazı öneriler veriyor. Uygulama, kişisel Microsoft hesabınızla giriş yaptığınız takdirde ücretsiz.

 

Swipes

EasyCep bünyesinde satışa sunulan iOS cihazlarda kullanabileceğiniz Swipes, ücretsiz to do list uygulamaları arasında yer alıyor. Sadece iPhone ve iPad touchlarda çalışan aplikasyon ile işleri erteleyebilmenizin yanı sıra ne zaman ertelemek istediğinizi de belirtebilirsiniz. Etiketleme özelliği sayesinde ise işlerinizi gruplayabilirsiniz. 

 

Simplenote

Simplenote, sade tasarıma sahip basit bir not tutma özelliği ile yapılacak listesi oluşturmak isteyenlerin beklentisini karşılıyor. Uygulama sayesinde notlarınızı dilediğiniz gibi şekillendirebilir, değişik yazı stillerini kullanabilirsiniz. Ayrıca Simplenote’un görev oluşturma ve hatırlatma özellikleri de mevcut. Uygulamayı App Store ya da Play Store üstünden ücretsiz indirebilirsiniz. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/dogaseverler-icin-cevre-dostu-uygulamalar-288 linkinden ulaşabilirsiniz.