Telefon En Çok Tercih Edilen Telefon Ekran Boyutları

En Çok Tercih Edilen Telefon Ekran Boyutları

En çok tercih edilen telefon ekran boyutları içerisinde seçim yapmak sizlerin telefonları hangi amaçla kullandığına göre de değişiyor. 12-05-2022

Kaliteli ve dayanıklı telefonları tercih etmek kullanıcılar için uzun ömürlü modellere sahip olmaktan geçer. Bir telefonun uzun süre kullanılabilmesi için de tercih edilen ekran boyutları bu anlamda önemli yer tutar. Telefon ekran boyutları içerisinde kimi insan büyük modelleri tercih ederken kimi de kolay bir şekilde cebine sığabilecek daha küçük modelleri tercih edebilir. Tamamen kişinin kullanım amacına yönelik olarak tasarlanan bu ekran boyutları da bu anlamda sizlerin beğenisine EasyCep aracılığı ile sunulur. Şık tasarımların, farklı ebatların yanında telefon modellerinin daha uzun yıllar kullanılmasını istiyorsanız size en uygun telefon ekran boyutu konusunda seçim yapabilirsiniz.

 

En İyi Cep Telefonu Ekranı Hangisi?

Sayfamızda çeşitli markalardan çeşitli modeller içerisinde bulunan akıllı cihazların içerisinde en çok tercih edilen telefon ekran boyutlarına karar vermek sizler için bu anlamda oldukça kolay olacaktır. Sizler için derlediğimiz pek çok telefon modeli içerisinde de en çok tercih edilen modelleri görerek ihtiyacınıza yönelik bir karar verebilirsiniz.

 

En İyi Ekrana Sahip Akıllı Telefonlar

Telefonların ekran boyutları içerisinde 4.5 ince kadar olan modeller, küçük ekran boyutuna sahip modeller olarak geçer. 4.5 inçten büyük modeller ise küçük model olmaktan çıkar. Bundan dolayı en kullanışlı telefon özellikleri konusunda seçimde bulunmak oldukça önemlidir. En çok tercih edilen telefon ekran boyutları konusunda dikkat edilmesi gereken konular arasında 4.5 ince kadar olan modellerin baş parmak ve orta parmak arasında kalan mesafesinin 18 cm olması gerekiyor. Bu ideal boyutun telefonun rahat kullanımı konusunda önemi büyük. Bunun dışında kalan daha büyük telefonların da 20 ila 23 cm aralığında değişen mesafe ölçülerine sahip olması sizler için oldukça kullanışlı olacaktır.

 

En çok tercih edilen telefon ekran boyutları içerisinde seçim yapmak sizlerin telefonları hangi amaçla kullandığına göre de değişiyor. Örneğin telefonunuzu tek elle kullanma konusunda meyilliyseniz, küçük model telefonlar işinizi rahatlıkla görüyor. Buna karşın, telefonda film ya da dizi izlemek gibi aktiviteler hoşunuza gidiyorsa ölçüleri tabletlere yakın telefon ekranları da sizler için kullanışlı olabiliyor.

 

En İdeal Telefon Ekran Boyutları Arasındaki Modeller

Teknolojinin her dönem ilgi çekici olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu konuda da akıllı cihazların seçimi konusunda oldukça şık ve estetik modellerin yanında bir de ihtiyaçlara yönelik seçenekler olması göz önünde bulundurulur. 5.2 inç civarı olan telefon ekran boyutları çoğu kullanıcı tarafından ideal olarak tercih edilse de kullanım alanına ya da muhafaza edilme yerine göre sizler için en uygun modele karar vermek de bu anlamda size kalıyor. Bundan dolayı, çantanızda rahatlıkla kendine yer bulabilecek geniş ürünlere mi yoksa tek elle pratik bir şekilde telefonda işinizi halledebileceğiniz küçük ürünlere mi sahip olmak istediğiniz size kalıyor. Bu anlamda da sizler için en ideal telefon ekran boyutları içerisinde işlevsel ürünler yerini alır. Biz de bu içerikte sizler için en uygun telefon ekran boyutları hakkında bir yazı derledik.

 

Samsung Galaxy S20 / S20 Plus

Samsung modelleri içerisinde en şık ve en modern seçenekler arasına üst sıralardan giren bir model Galaxy S20. Kaliteli ve estetik bir duruşa sahip olmasının yanında oldukça modern bir ekrana sahip olan S20’nin ekran boyutu, 6,7 inç. Bu da dizi ya da film izlemek için kullanıcıların tercih ettiği şık modeller arasında yerini alması konusunda bu telefonu ilgi çekici kılıyor. En yeni ve en modern özelliklere sahip olması bakımından pek çok kullanıcının gözdesi olan bu telefon modeline sahip olmak sizler için önemli bir ayrıcalık olabilir. Ekran yenileme hızı sayesinde de rakiplerinden oldukça öne çıkan bir akıllı telefon modeli olması bakımından S20 ve Galaxy S20 Plus modelleri son derece kaliteli akıllı cihazlardır.

 

iPhone 11

Apple serisinin en beğenilen telefon modelleri arasında yerini alan iPhone 11, oldukça şık bir estetik duruşa sahip. Pek çok kişinin severek tercih ettiği, kaliteli bir telefon modeli olması bakımından kullanıcıların ilgisini her dönem çekmeyi başaran Apple, iPhone 11 ile bunu sürdürmeye devam ediyor. Kaliteli çekim özelliklerinin yanında bu telefonu rakiplerinden ayıran en önemli noktalardan biri de ekran boyutu. 6,1 inç ekrana sahip olan bu akıllı cihaza sizler için makul bir bütçe ayırarak sahip olabilirsiniz. Kaliteli bir ekran yapısı olan bu cihaz ile pek çok uygulamayı problem yaşamadan kullanabilir, dergi ve gazete gibi çeşitli şeyleri kolaylıkla daha geniş bir ekranda okuma şansı yakalayabilirsiniz.

 

Huawei P30 Pro

Kaliteli ve estetik bakımdan da beklentilerinizi karşılayan yen bir model telefona sahip olmak istiyorsanız Easycep vasıtası ile telefon ekran boyutları bakımından da beklentinizi karşılayan Huawei P30 Pro’yu edinebilirsiniz. 6,47 inç ekran boyutuna sahip olan oldukça şık bir akıllı cihaza sahip olmak istiyorsanız bu telefon sizler için uygun olacaktır. Geniş ekran boyutu ve şık tasarımı sayesinde sizlere sunduğu pek çok özelliğin yanında farklı cihaz seçenekleri ile de oldukça beğeni topluyor. Bu bakımdan Huawei P20 Pro son derece kaliteli bir akıllı cihaz modeli olarak alıcıların karşısına çıkıyor.

 

Samsung Galaxy S21 Plus

En iyi Android Ekran Hangisi? Sorusuna yanıt arıyorsanız, kaliteli çözünürlüğe ve piksel yoğunluğuna sahip olan akıllı cihaz modelleri içerisinde üst sıralarda bulunan seçeneklerden biri de Samsung Galaxy S21 Plus’ı eklemek gerekir. En çok tercih edilen telefon ekran boyutları içerisinde ideal bir boyuta sahip olarak 6.2 inç olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bunun yanında Samsung’un en dayanıklı akıllı cihaz modellerinden biri olması da bu telefonun büyük ekranının yanında onu kullanıcılar için cazip kılan konular arasında yerini alıyor. Android modelleri içerisinde kullanıcıların beğenisini toplayan oldukça şık bir model olması bakımından da bu Samsung modelini sizler de severek tercih edebilirsiniz.

 

iPhone XS Max

Apple modellerinden vazgeçemeyenler için oldukça şık bir tasarıma sahip olan iPhone XS Max, geniş ekran boyutu ile kullanıcıların ilgisini çeken akıllı cihaz modelleri arasında yerini alıyor. 6,5 inç ekran boyutu ile videolar ve filmler izlemek için ideal ekran ölçülerine sahip olmasından dolayı kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen modellerden biri. Kaliteli ve şık modeller arasında yerini alması ve güvenli bir telefon olması bakımından kullanıcıların en beğendiği akıllı cihaz modelleri arasında bu telefon modeli üst sıralarda yer alır.

 

iPhone SE

Apple iPhone SE 4.7 inçlik orta boy ekran modeli ile hem tek elle kullanıma hem de iki elle kullanıma rahat bir şekilde uygun olan bir telefon modeli. Kullanıcıların pratik bir şekilde telefonla işlerini hallettikten sonra ceplerine rahatlıkla yerleştirebilecekleri ölçülerde olması bu telefon modeli oldukça öne çıkaran nedenlerden biri arasında. Bundan dolayı da küçük ve hafif akıllı cihaz modellerini kullanmak isteyen kullanıcılar için oldukça ideal bir telefon modeli olarak karşınıza çıkıyor. Bu bakımdan da oldukça ilgi çeken ideal formda bir telefon olarak karşınıza çıkıyor.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-dayanikli-sarj-omrune-sahip-telefonlar-44 linkinden ulaşabilirsiniz.