Telefon En Çok Satan Telefon Markaları Hangileri?

En Çok Satan Telefon Markaları Hangileri?

En iyi telefonu araştırma ve seçme süreci zor olabiliyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde en çok satan telefon markası açıklandı. 12-05-2022

2021 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde en çok satan telefon markası açıklandı;

BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70’i Samsung ve Apple ürünleri. Bu durum iki markanın pazarı nasıl ele geçirdiğini gözler önüne seriyor. BTK raporundan alınmış olan verilere göre Türkiye’de telefon pazarı 16 markanın faaliyetlerinden oluşuyor. Bu markaların birçoğu sektörde kendini kanıtlamış isimlerdir. Fakat bazı markalar birçok kişinin bilmediği, isimlerden oluşuyor. Şimdi ülkemizde ve dünyada akıllı telefon pazarına hükmeden markaları inceleyelim.

 

Easycep sayfasında yukarıda bahsettiğimiz bütün telefon markalarının 2.el yenilenmiş akıllı telefonları bulunuyor. Ayrıca telefon dışında Tablet, akıllı saat, laptop gibi ürünlerde internet sitemizde ve mağazalarımızda bulunuyor.

 

Samsung Türkiye’de Lider!

BTK raporuna göre 2021 yılının ilk üç ayında 870 bin üzerinde Samsung marka telefon satışı gerçekleştirildi. Bu durum Samsung’un Pazar payının % 37 olduğunu gösteriyor. Pazarın diğer lider markası, tahmin etmek zor olmasa gerek, Apple. 770 bin adet üzerinde telefon satışı gerçekleştiren marka Türkiye’de % 33 Pazar payına sahip.

 

Bütün dünyada iOS ve Android arasında bir rekabet söz konusu. Ülkemizde her iki markayı da çok fazla tercih eden kişi var. Bakalım en çok hangi marka seviliyor. BTK verilerinden düzenlenen listeye göre OPPO üçüncü sırada yer alıyor ve Pazar payı %6. Bu durum piyasaya Samsung ve Apple telefonlarının nasıl hükmettiğini gösteriyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde sadece 26 bin adet telefon satılan ülkemizde, iki markanın piyasaya bu kadar hâkim olması gerçekten dikkat çekici bir durum.

 

Easycep içinde yer alan cihaz çeşitleri ile sıfır kalitesinde ikinci el telefon ürünlerine uygun fiyatlar ile sahip olabilirsiniz. Cihazınızın durumu hakkında yer alan bilgileri doğru bir şekilde eksiksiz doldurarak teklif alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için sitemizden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

2021 Yılında Türkiye’de En Çok Satan Telefon Markası Listesi Ve Pazar Payı;

  • Samsung 870 bin 800 adet telefon satışı % 36 Pazar payı,
  • Apple 770 bin 300 adet telefon satışı % 32 Pazar payı,
  • OPPO 147 bin 500 adet telefon satışı % 6 Pazar payı,
  • General Mobile 118 bin 300 adet telefon satışı % 5 Pazar payı,
  • Redmi 100 bin 700 telefon satışı % 4 Pazar payı,
  • Reeder 97 bin 800 telefon satışı % 4 Pazar payı,
  • Hiking 81 bin adet telefon satışı % 3 Pazar payı,
  • POCO 41 bin 100 adet telefon satışı % 3 Pazar payı,
  • Huawei 36 bin 600 adet telefon satışı % 1.5 Pazar payı,
  • Xiaomi 26 bin 300 adet telefon satışı % 1.1 Pazar payı,
  • Casper 26 bin 100 adet telefon satışı % 1,1 Pazar payı,
  • VİVO 24 bin 700 adet telefon satışı % 1 Pazar payı,
  • Trident 15 bin 300 adet telefon satışı % 0,6 Pazar payı,
  • Realme 5 bin adet telefon satışı % 0,4 Pazar payı,
  • Dooge 5 bin 100 adet telefon satışı % 0,2 Pazar payı,
  • Qukitel 3 bin adet telefon satışı % 0,1 Pazar payı.

 

Markalar bazında değerlendirilen liste oldukça ilginç. Ülkemizde birçok kişiye hitap eden ve oldukça hayranı olan Xiaomi 2021 yılında alt markaları olan POCO ve Redmi kadar telefon satışı yapamadı. Bu istatistiklere göre kullanıcılar Xiaomi ve Casper markalarına aynı oranda ilgi duyuyorlar.

 

2021 yılında 113 milyar dolarlık bir hacme ulaşan akıllı telefon pazarlarında en çok satan telefon markası belli olmuştu. Pazar araştırma kurumlarından olan Counterpoint dünyada 2021 yılının ilk çeyreğinde en fazla satış yapan ve en çok gelir elde eden telefon markaları hakkında bir bildiri yayınladı. Bu bildiriye göre Apple, satış ve gelir bakımından iPhone 12 serisi modelleri ile araştırma sonuçlarına damga vurdu. Akıllı telefon modellerinin satış adetleri ve gelir bakımından Pazar paylarının sıralanmış olduğu araştırmada, ilk sıralarda yer alan markalar belli oldu.

 

iPhone 12 Pro Max % 12 oranıyla en çok gelir elde eden akıllı telefon modeli oldu. İkinci sırada ise % 11 pay ile iPhone 12 ve üçüncü sırada iPhone 12 pro listelendi. Piyasada ilk üç sıra Apple telefonlarının.  Listede ilk 10 da yer alan diğer Apple ürünleri, iPhone 11, iPhone 12 mini ve iPhone SE oldu. Bu istatistiklere göre piyasada harcanan her paranın %38’i Apple kasasına giriyor. Bu rakamın 34 doları iPhone 12 serisinden kazanıldı. Apple en çok gelir oluşturan 10 akıllı telefon listesine 6 farklı modelini yerleştirerek listeyi kontrol altına aldı. Yılın ilk zamanlarında yapılan telefon satışlarının %12’ si sadece iPhone 12 ve iPhone 11 modelleri oldu. Gelir ve satış anlamında ilk 10 sıraya giren Apple sonrasında Samsung Galaxy S21 Ultra G5 modeli yine listede yer aldı. Ayrıca Xiaomi Redmi 9A modeli satış konusunda 5. Sırada yerini aldı.

 

Counterpoint araştırmaları sonucunda ortaya çıkan istatistiklere göre 2021 yılının ilk yarasında küresel akıllı telefon satışlarının gelirleri ilk kez 100 milyar doları geçerek 113 milyar dolara ulaştı. Total satış adette ise yıllık % 20 artış ile 354 milyona çıktı.

 

Counterpoint 2021 yılının ilk çeyreğinin akıllı telefon pazarıyla alakalı raporlarını paylaştı. Araştırmaya göre 2021 yılının ilk çeyreğinde en çok satılan telefon markası Samsung oldu. Ayrıca Counterpoint Huawei ile alakalı sevkiyat verilerine de yer verdi. Yapılan araştırmalara göre son zamanlarda 14,19 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı yaptı.

 

Counterpoint Research Huawei markasının yılın ilk aylarında küresel akıllı telefon ihracatının % 4’ünü oluşturduğunu ifade etti. Araştırma şirketi Huawei markasının telefon pazarında %10 Pazar payına sahip olan Vivo markasının gerisinde kaldığını açıkladı. Listenin 5. Sırasında olan Huawei’nin Honor’un satılmasıyla geriye düştüğünü dile getirdi. Kısa süre önce lanse etilen HarmonyOS 2,0 işletim sistemi ile birlikte Huawei eski zamanlarındaki performansını yakalayabileceği ifade edildi. Bu işletim sisteminin kaliteli bir performans göstermesi Huawei’nin satışlarının yine yükselebileceğinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

 

Akıllı Telefon Satışlarındaki Son Durum

2021 yılının ilk üç ayındaki satışlar göz önünde bulundurulduğunda Lider markanın Samsung olduğunu söyleyebiliriz. %22’lik pay ile listenin en üstünde olan Samsung markasını Apple takip etmektedir. Apple 2021 yılının ilk aylarında akıllı telefon pazarının % 17’lik kısmını oluşturduğu görülmektedir. Üçüncü sırada ise % 14 Pazar payı ile Xiaomi yer alıyor. Dördüncü sırada % 11 ile OPPO yer alıyor. Beşinci sırada ise % 10’luk payıyla Vivo geliyor.

 

Cep telefonu satın alan kişilerin en çok yaptığı araştırmalardan biri markaların satış sıralamalarıdır. En çok satılan cep telefonları en iyi telefonlar olarak görülüyor. İyi bir telefonu herkes alır. Kötü olanı kimse almaz mantığıyla arzın yüksel olduğu cihazlar daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Cep telefonu satın almadan önce markaların satış sıralamasına bakmak son derece akıllıca bir hareket oluyor. Şu an dünyada en çok tercih edilen telefon markaları sırasıyla şöyledir; Samsung, Apple, Huawei, OPPO, Xiaomi.

 

Easycep mağazalarında yukarıda bahsettiğimiz bütün telefon markalarının 2.el yenilenmiş akıllı telefonları uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Ayrıca telefon dışında Tablet, akıllı saat, bilgisayar gibi ürünlerde internet sitemizde ve mağazalarımızda bulunuyor.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/dokunmatigi-calismayan-telefon-nasil-acilir-68  linkinden ulaşabilirsiniz.