Telefon Dokunmatiği Çalışmayan Telefon Nasıl Açılır?

Dokunmatiği Çalışmayan Telefon Nasıl Açılır?

Son dönemde birçok akıllı telefon kullanıcısı dokunmatik arızası yaşamaktadır. Dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır konusu çok merak edilmektedir. 12-05-2022

Son dönemlerde akıllı telefonların birçoğunda dokunmatik arıza problemi sürekli yaşanmaktadır. En çok sorulan sorulardan biri de dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır sorusudur. Bir süre sonra bütün telefon modellerinde oluşan temassızlık problemi ana ekranda yer alan uygulamalara erişiminizi engeller. Telefonunuzu açmak ve kapatmak konusunda problem çıkaran durumlar sıklıkla yaşanabiliyor.

 

Kişilerin cihazları kullanmasını engellemektedir. Bu sebepten ötürü birçok kişinin telefonlarında ilk değiştirdikleri kısım dokunmatiğin basmama şikâyeti yüzünden ekran değişimi oluyor.

 

Peki, dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır? Bazı ekranların folyosu ve cam koruyucudan ötürü temassızlık oluşturabilir. Bu durumun çözümü oldukça basittir. Fakat bazen de telefon dokunmatik problemi yüklü uygulamalar sebebiyle olabilir. İçeriksel ve ekran kılıfı kaynaklı problemler haricindeki sorunlar ekranın değişimiyle çözülür. Kullanıcılar telefonun dokunmatiğinde sorun var, dediklerinde akla ilk gelen bu problemlerdir. Tamir konusunda da ekran değişiminin yapılması akla ilk gelen çözümler arasında yer alıyor.

 

Dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır sorusunun cevabını bilenler teknik donanıma sahip değillerse bu sorunları kendileri düzeltemez ve profesyonel yardım alırlar. Ekranın komple değişmesi gereken zamanlar olabilmektedir. Cihazlarınızın genel problemlerini biliyorsanız çözüm bulmak sizler için zor değildir.

 

Telefon Dokunmatiği Çalışmıyor Problemi

Telefon dokunmatiğinin çalışmasının en büyük sebeplerinden biri ekranın hasar görmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle ekran koruyucusuna bağlı olan hasarın ortadan kaldırılması için tercih edilen yöntemlerden biri koruyucu kılıfın çıkarılıp ekranda oluşan bir hasar olduğunun tespitinin sağlanmasıdır. Böyle bir hasarın var olması dokunmatik ekran onarımı gerçekleştikten hemen sonra ürünlerdeki temassızlık durumu yok olur. Fakat cihazlarınızın ekranları değiştikten sonra en az 6 ay garantisi olur. Bu da yeni bir risk durumunun her daim olacağı göstergesidir. Telefon dokunmatik problemi genellikle daha yaşlı telefonlarda görülmektedir.

 

Dokunmatik bölgesine ıslak ve nemli ellerle dokunmak ya da fazla soğuk ya da sıcak ortamlara maruz bırakmak gibi durumlar sebebiyle temassızlık sorunları oluşabilir. Bu tarz durumların önlenmesi için cihazlarınızı korunaklı bir alanda kullanarak taşımanız sizler için uygun olur. Dokunmatiği sorun yaratmaya başlayan cihazlarınız var ise servise götürün ve kısa sürede probleminizi çözün. Yoğun kullanımlardan ötürü deformasyona uğrayan cihazlarda telefon dokunmatiğinin çalışmaması gibi problemler yaşanabilir.

 

Akıllı Telefon Ekran Değişimi Fiyatı

Genel olarak dokunmatiği bozuk olan telefonlarda ekranda çatlama veya kırılma durumları olabilmektedir. Bu tarz durumlarda ekranların orijinal parçalarla değişiminin sağlanması son derece önemli ve gereklidir. Bunun sağlanması için akıllı telefon ekran değişikliklerinin dokunmatik telefonların tuşları basmıyor gibi problemleri de düzeltmek üzerine gerçeklemektedir. Akıllı cihazların ekran değişim fiyatları da değişen markalar ve modele göre değişim göstermektedir.

 

Yalnızca güncellemelerin kaldırılması ve ekranı donduran oyunların cihazdan kaldırılmasıyla bu problemleri çözebilirsiniz. Bu tarz durumlarda ekranların değişmesine gerek kalmaz ve akıllı telefon onarım maliyetleri de düşecektir. Telefonu açıp kapama sırasında oluşan durumlar için ekranların değişmesi gerekmez. Akıllı telefonlarda dokunmatik arıza problemi oldukça sık görülen sorunlar arasında yer almaktadır.

 

Ekran Değişimi Nasıl Oluyor?

Ekran değişimi gerektiği zamanlarda öncelikli olarak orijinal ekranın ayarlanması gerekir. Eski model dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır sorusuna ise cevaben bu işi profesyonellere bırakın ve kendiniz halletmeye kalkmayın. Telefonlarınıza daha çok zarar verebilir ve daha çok maliyet çıkarabilirsiniz. Parça amacıyla kullanılan eski telefonlar 6 aylık servis garantisi vererek onarılmaktadır. Orijinal parçası olmayan ve ekranı değişmeyen modellerle ilgili sizlere hizmet veren teknik servis bilgi verecektir. Bu konuyla alakalı telefonlarınızı bu işi profesyonel yapan bir teknik servise emanet edin. Bataryanızın şişme durumu tarzındaki kullanıcı hatalarına bağlı durumlar ekranı etkileyebilmektedir. Kullanıcılar telefonların dokunmatik ekranı çalışmıyor veya orijinal olmayan şarj aletleri kullanıyorum gibi problemleri dile getirdiklerinde birçok konuda problem yaşıyor olmaları olağandır.

 

Telefonlarından Ekranlarında Çatlamaların Olması

Telefon ekranlarındaki çatlama durumları dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır sorusuna sebep olabilecek bir konudur. Bazı zamanlarda onarılmayacak durumdaki cihazlar söz konusu olduğunda bazen de telefonun dokunmatiğinin takılması gibi problemler gündeme gelmektedir. Fakat her şartta komple ekran değişimi gerekir. Bu tarz değişimlerin gerçekleşmesi için ilk önce telefonların yakından incelenmesi daha sonra değişmesi mümkün olmasa da parça amaçlı olarak satılması söz konusu olabilir. Ciddi kırılmalar sonucunda dokunmatiği bozulmuş olan telefonlar nasıl tamir edilir sorusu sonrasındaki onarımlarda telefonlarınızdan eski performanslarını beklemeyin. Çünkü orijinal parçaların kullanılmadığı durumlarda verimlilik sıfır olacaktır.

 

Easycep 2.el yenilenmiş akıllı telefonlarıyla sizlere hizmet vermektedir. Apple, Samsung, OPPO, Huawei, Xiaomi gibi dünya ünlü telefon markalarının 2. el yenilenmiş ürünleri mağazalarımızda yer alıyor. Ayrıca ikinci el telefon, tablet, ikinci el bilgisayar, akıllı saat gibi ürünlerin 2.el yenilenmiş modellerini mağazalarımızda bulabilirsiniz.

 

Telefon Dokunmatiğinin Bozulmasına Sebep Olan Şeyler Nelerdir?

Ekran kaşarı dışında dokunmatik ekran bozuldu gibi problemlerin temel sebebi, sıvı temasının olmasıdır. Sıvı teması birçok cihazda yavaşlama ve donmalara sebep olabilir. Bu durum oldukça büyük bir kullanım kaybına sebep olmaktadır. Telefon dokunmatiğinin çalışmasının engelleyen birçok konu dokunmatik problemlerini giderme yollarından biri olan gereksiz uygulamaları kaldırma sonrasında düzelmemektedir. Akıllı cihazlardaki dokunmatik problemi her marka ve model telefonda görülebilmektedir.

 

Telefon Dokunmatiği Sorunu Nasıl Çözülebilir?

Telefon dokunmatiği bozuldu çalışmıyor tarzında çok soru soruluyor. Ekran dokunmatiği problemini çözmek konusunda uzman desteği alınmalıdır. Bilinçsizce yapılmış uygulamalar problemlerin büyümesine sebep olabilmektedir. Ekran değişimi yapılıp problem büyük ölçüde azalır. Orijinal ekran kullanımıyla değiştirilen telefon ekranı, tam bir değişim sürecinden geçmektedir. Böylelikle kullanıcılar telefonlarını güvenli bir biçimde kullanabilirler.

 

Dokunmatiği çalışmayan telefon açılsa dahi pin kodu ya da açma kapama için kullanılan ekranın yüzeyi işlev göstermez.  Telefonların açılması durumunda da iyi bir verim elde etmek kolay olmaz. Kısa süre içerisinde bir teknik servise götürüp çalışmama sebeplerini öğrenmeniz gerekir. Oldukça fazla oyunun yüklü olduğu telefonlarda ya da fazla Ram harcaması yapan uygulamaların yüklenmesi ekran donmasına sebep olabilir. Dokunmatik ekran sorununu çözmek için uygulama kaldırma işlemi işe yaramıyorsa cihazların ekran filmi gibi bölümleri incelenip temizlenir ve temassızlığa sebep olan durum araştırılır.

 

Dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır sorusu üzerine dokunmatiği çalışmayan telefonun kullanımının mümkün olmayacağını söylemeliyiz. Cihazlarda genellikle bulunan temassızlık durumu telefonlarınız çaldığında açmanızı engelleyecek olan uygulamaların erişilebilirliğini mümkün kılmaz. Ekran değişimi oldukça kısa süre içinde tamamlanabilir ve hızlı bir şekilde tamir edilebilir. Akıllı cihazlar için dokunmatik problemini çözmek profesyonellerce oldukça basittir. Bu durum seçtiğiniz servisin deneyimine göre değişmektedir.

 

Dokunmatik Ekran Donmaları

Dokunmatik ekran donmaları genellikle telefonu zorlayan grafikleri ağır olan uygulamaların sebep olduğu bir sorundur. Bu sorunun çözümü için telefonunuzdaki gereksiz dosyaları, uygulamaları kaldırmanızı öneririz. Lokal çalışmama ve buna benzer şikâyetlerde uygulamaları kaldırdıktan sonra telefonu yeniden başlatmak yeterlidir. Sorunu düzeltemezseniz, profesyonel bir servisten yardım alınız.

 

Akıllı cihazlar zaman geçtikçe kasma ve donma ya da ekran bozulması gibi sorunlar çıkarabilmektedir. Dokunmatik hassasiyete sahip olan akıllı cihazlar, zaman geçtikçe birçok problemi çözüyor. Akıllı cihazlar ve tabletleri kullandığınız zamanlarda gün geçtikçe temas sorunu yaşama riskinizde artar.

 

Akıllı cihazlar zaman geçtikçe kasma ve donma ya da ekran bozulması gibi sorunlar çıkarabilmektedir. Dokunmatik hassasiyete sahip olan akıllı cihazlar, zaman geçtikçe birçok problemi çözüyor. Akıllı cihazlar ve tabletleri kullandığınız zamanlarda gün geçtikçe temas sorunu yaşama riskinizde artar.

 

Sizlere bu yazıda dokunmatiği çalışmayan telefon nasıl açılır? Sorusuna yanıt vermeye çalıştık.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/cin-in-en-iyi-telefon-markasi-hangisi-67 linkinden ulaşabilirsiniz.