Telefon Çin’in En İyi Telefon Markası Hangisi?

Çin’in En İyi Telefon Markası Hangisi?

Çinli akıllı telefon üretici firmaları arasındaki rekabet oldukça büyüktür. Bundan dolayı, Çin'in en iyi telefon markası hangisi sorusu sıklıkla sorulur. 12-05-2022

Çin teknolojik üretim konusunda dünyanın en büyük üretim güçlerine sahip ülkelerinden biridir. Hatta birçok markanın üretim gücünden ötürü Çin’e taşındığını duyduk. Peki, Çin’in en büyük telefon markası hangisi? Xiaomi OPPO, Vivo, Huawei gibi Çin telefon markaları son yıllarda birbirleriyle yarışa tutuştular. Ortaya inanılmaz sonuçlar çıktı.

 

OPPO, Xiaomi, Vivo ve Huawei gibi markaların ürettiği birçok telefon modeli Easycep sitesinde sizlere sunuluyor. Ayrıca akıllı kol saatleri, tablet ve laptop gibi ürünlerde ürün koleksiyonlarımızda yer alıyor.

 

Çinli akıllı telefon üretici firmaları arasındaki rekabet oldukça büyük. Bu rekabet 2020 ve 2021 yıllarında daha da büyüdü. Peki, gündemi eline alan akıllı telefon markaları arasında Çin’in en iyi telefon markası hangisi? Sorusu herkesin merak ettiği bir soru haline geldi.

 

Çinli Markalar Birbirlerini Geçmek İçin Yoğun Mesai Harcıyor!

İşlemcileri, kameraları, telefonları konusunda adından son yıllarda oldukça fazla bahsettiren Çin iletişim bakımından oldukça kaliteli işlere imza atıyor. Trustdata tarafından yayınlanmış olan son verilerde, bazı kullanıcılar tarafından beklenmedik bir isim birinci oldu.

 

Yazılan ve çizilen raporlara göre Türkiye’de de oldukça fazla tercih edilen OPPO en iyi telefon markası olduğunu gösterdi. 2020 ve 2021 yılına damga vuran OPPO oldukça ilgi gören bir marka. Farklı tasarımlara sahip olan telefonları ve oldukça kullanışlı modellerini dünyanın her yerine gönderen bu markanın Reno2 ve Find X2 modelleri ülkemizdeki pazarlarda yer alıyor. Çinli marka akıllı telefon ihracatında dünyada üst sıralarda yer alırken Çin’in en iyi telefon markası hangisi? Sorusuna cevapta veriyor. Bir numarayım diyor.

 

2020 yılında birincilik tahtına oturmayı başaran OPPO Çin’in akıllı telefon konusunda lider olarak çok kişiyi şaşırtmıştır. Bütün pazarların %21,4’lük bölümünü oluşturan bu kurumun rakipleri de azımsanacak gibi değil.

 

Bu listenin 2. Sırasında yer alan Vivo 20,5;’lik payıyla Huawei’yi üçüncü sıraya itmiştir. iQOO 3 NEO 5G modeliyle dikkatleri üzerine çeken Vivo Çin pazarının lider markalarından biridir. Huawei 20,2’lik Pazar payıyla yine oldukça büyük işlere imza atan farklı bir marka. Büyümeye giden şirket farklı projeler geliştiriyor.

 

Trustdata tarafından yayınlanmış olan bu rakamlar, bizlere Xiaomi markasının %10,3’lük Pazar payıyla 4.sırada olduğunu gösteriyor. 5. Sırada ise Amerikan markası olan Apple yer alıyor.

 

Trustdata ekibi Honor ve Huawei sevkiyatlarını farklı değerlendirmektedir. Birçok istatistiği değerlendirdiğimizde bu şirketlerin yaptıkları sevkiyatlar sonucu ortaya çıkan rakam %30 oluyor. Bu Pazar payı oldukça büyük bir sayı demektir. Yani OPPO kolay lokma rakiplerle yarışmıyor.

 

Dış pazarlarda yaptığı çalışmalarla birinciliği ele geçiren Huawei Trustdata tarafından birinci sırada değil.

 

Çin’den Çıkan ve Dünyada Ses Getiren Akıllı Telefon Markaları

Ülkemizde Çin ürünlerinin kalitesiz olduğuna dair bir ön yargı söz konusu. Fakat Çin global üretime geçtiğinden dünyanın en büyük üretim fabrikalarına sahip. Günümüzde teknoloji mağazalarına girdiğimiz gördüğümüz bütün ürünler neredeyse Çin malı dediğimiz kategoride. Ürünlerin Çin’de üretilmesi ürünlerin Çin malı olduğu anlamını taşımaz. Apple gibi dünyanın en büyük markası konumunda yer alan şirket bile ürünlerinin bir kısmını Çin’de ürettiriyor.

 

Fakat bu ürünlerin tasarımını şirketin merkezi olan Amerika’da yaptırıyor. Akıllı telefon sektöründe yer alan üreticilerin birçoğu Çin ve Hindistan’da çalışıyor. Bunun nedeni duygusal nüfus oranının yüksek olmasından kaynaklı işçilik maliyetinin düşük olduğu ülkelerde üretim yapmak daha az maliyeti oluşturuyor. Bu yüzden birçok şirket üretim maliyetini düşürmek için Çin ve Hindistan gibi ülkeleri tercih ediyorlar.

 

Çin’de faaliyet göstermekten ziyade Çinli olan markalar var. Bu markaları son yıllarda oldukça sık bir şekilde duymaya başladık. Bu markaların her biri dünyada son zamanlarda oldukça kaliteli telefonlar üreterek, büyük işlere imza attılar. Çin’in en iyi telefon markası hangisi diye sorduğunuzda birçok kişi size Xiaomi diyebilir. Fakat bu rakamlar her gün değişmektedir. Çin’in iyi  telefon markası hangisi diye merak edenler için yapılan araştırmalara göre OPPO ve Huawei arasında ciddi bir çekişme söz konusu.

 

Çinli olan bu markalar global pazarlara açılarak dünyadaki popülerliklerini arttırdılar. Çin’den çıkıp dünyada isminden sıkça söz ettiren bu akıllı telefon üreticileri kimlerdir?

 

Huawei

Ülkemizde herkesin duyduğu markaların başında olan Huawei ürettiği sıra dışı özelliklere sahip akıllı telefon modelleriyle pazarının zirvesinde olan markalardan biridir. Bu aralar Samsung’un yerinde gözü olan marka dünyada en çok telefon sevkiyatı yapan ikinci marka konumunda yer alıyor. Bu sektörde fiyat/performans konusunda oldukça kaliteli işler yapan Honor Huawei’nin yan markasıdır.

 

OPPO

Asya pazarında oldukça popüler olan OPPO kısa süre önce global pazarlara açılma kararı almıştı. Tasarım bakımından yaratıcı modellerle kullanıcılarının karşısında yer alan OPPO sektördeki birçok Çinli rakipleri gibi oldukça iddialı fiyat politikaları sergileyerek dikkat çeken markalardan biridir.

 

Vivo

Akıllı telefon konusunda en çok sevkiyat yapan şirketlerden biridir. Oldukça hızlı yükselen bu marka ülkemizde ve Avrupa’da fazla popüler değildir. Fakat Çin ve Hindistan pazarında oldukça büyük bir Pazar payına sahiptir.

 

Xiaomi

Çin denince akla ilk gelen markalardan biri olan Xiaomi oldukça agresif fiyat politikalarıyla kısa süre içinde bütün global pazarlarda isim yapmıştır. Ülkemizde de oldukça popüler markalardan olan Xiaomi Reklam ve farklı gösterişli lansmanlar ayırdığı bütçeyi indirim kampanyalarında kullanmakta olan Xiaomi oldukça uygun fiyatlı akıllı telefonlar üretiyor.

 

OPPO Çin’in En İyi Akıllı Telefon Markası Konumunda Yer Alıyor!

Kardeş kuruluşu Vivo ile Çin’in akıllı telefon pazarında zirvede yer alan OPPO, Reno5 serisinin çılgınlar gibi satmasıyla birlikte en çok satan telefon markası oldu. En çok dikkat çeken markalardan biri olan OPPO ülkemizde de çok popüler. Geçtiğimiz kış ilk kez dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’in en büyük akıllı telefon markası oldu. İşin garip yönü OPPO’dan sonra en çok satan marka yine kardeşi Vivo.

Trustdata Counterpoint Research gibi kurumlar tarafından aktarılan bilgilere göre OPPO 2021 yılında Çin akıllı telefon pazarında %21’lik Pazar payına ulaştı ve en çok satan telefon markası oldu. Kardeşi Vivo ise %20 ile ikinci sırada %16 Pazar payına sahip Apple, Huawei ve Xiaomi Çin'deki diğer akıllı telefon markaları konumunda.

 

Reno5 OPPO’yu Bir Numara Yaptı!

Counterpoint Research kıdemli analistlerinden olan Varun Mishra konuyla alakalı yaptığı açıklamalarda OPPO’nun 2020 yılında ürün serilerinde yeni bir konumlandırmaya gittiğini ve Reno markasını düşük fiyatlı akıllı telefonlarıyla tüketicilere beğendirdiğini ifade etti. OPPO Çin’de ocak ayında yaptığı akıllı telefon satışlarını yıllık olarak %26 aylık olarak ise %33 arttırdı. Çin akıllı telefon pazarının neredeyse yarısı OPPO ve Vivo kardeşlerin elinde bulunuyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Huawei’nin Amerika ambargosuna maruz kalması. Huawei 5G akıllı telefon konusunda birçok sorun yaşarken 2020 yılının son çeyreğinde Çin’de satılan telefonların %65 5G destekli telefonlardan oluşuyordu. Bu yüzden Çin’de iyi bir satış performansına ulaşmak için 5G en önemli kriterlerin başında geliyor.

 

Easycep sanal mağazalarında Xiaomi, Huawei ve OPPO markalarının sıfır kalitesinde yenilenmiş cihazlarını bulabilirsiniz.

 

Sizlere bu yazımızda Çin’in en iyi telefon markası hangisi sorusu hakkında bilgiler verdik.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/whatsapp-bilinmeyen-ozellikleri-nelerdir-66 linkinden ulaşabilirsiniz.