Telefon Disney Plus Türkiye'den Çekiliyor Mu?

Disney Plus Türkiye'den Çekiliyor Mu?

Geçtiğimiz günlerde yeni kararı ile gündeme gelen popüler yayın platformu Disney Plus, Türkiye tarafında kafalarda birçok soru işareti oluşturdu. Gelin detaylara göz atalım. 04-07-2023

Geçtiğimiz günlerde yeni kararı ile gündeme gelen popüler yayın platformu Disney Plus, Türkiye tarafında kafalarda birçok soru işareti oluşturdu. Gelin detaylara göz atalım…

 

Kısa bir süre önce platform, içerisinde bulunan tüm orijinal Türk yapımlarını kaldırdı. Peki bunun nedeni Türkiye’den çekilmeye karar vermesi mi? Kararın ardından birçok ünlü isimde olumsuz düşüncelerini bildirdi. Bunlardan en çok dikkat çeken ise Şahan Gökbakar’ın Instagram paylaşımı idi.

 

Hali hazırda 2019 yılında yani 4 yıl önce etkileyici bir giriş yapan Disney Plus, geçtiğimiz haziran ayında Türkiye’ye açılmıştı. Ünlü isimler ile çektiği yaratıcı reklam çalışmaları büyük ilgi gördü. Bu dönemin ardından Türk yapımları platformda yerini almaya başladı. Öyle ki bazı işler sinemaya yansıtılmadan Disney’de yer aldı.

 

Disney Plus’ta Türk Dizileri Neden Yok?

Türkiye’de yerli yabancı popüler içerikleri bir arada bulundurması ve üstüne üstlük Netflix’in yarı fiyatına bütçe sunması ile oldukça rağbet gördü. Her şey mükemmel ilerliyor iken kısa zaman önce platform içerisinde bulunan tüm orijinal Türk yapımlarını kaldırdı. Mevcutta çekimi devam eden ve yayınlanacağı açıklanan içeriklerin durumu ise şimdilik bilinmiyor.

 

Verilen kararın üzerinde Amerika Ermeni Ulusal Komitesi isimli bir topluluğun lobi faaliyetlerinin etkisinin bulunabileceği de iddia edildi. Ancak Disney Plus, kaldırma kararının Türkiye’ye özel olmadığını ve Atatürk dizisinin belirtilen tarihte yayınlanacağını ifade etti. Gelişmeler merakla bekleniyor.

 

Disney Plus Türkiye Kaç TL 2023?

Platformu kullanacak kişiler için genel bilgileri de sizlerle paylaşalım. Disney'de hangi kanallar var? Sorusunun yanıtını sıraladık. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic olarak 5 kategori bulunuyor. Peki abonelik ücreti nedir? Dediğinizi duyar gibiyiz. 08.06.2023 tarihi itibarıyla güncel Disney Plus fiyatları aşağıdaki şekilde…

 

- 1 Aylık Disney Plus fiyatı: 64,99 TL.
- 1 Yıllık Disney Plus fiyatı: 649,90 TL.

 

Disney Plus Kaç Cihaza Bağlanır?


Disney Plus 1 hesabı kaç kişi kullanabilir? Sorusu oldukça araştırılıyor. Disney Plus, kullanıcılara tek üyelik ile 4 farklı ekrandan izleme imkânı sağlıyor. Tek bir üyelik hesabı ile 7 farklı profil açılabiliyorsunuz. Yine tek hesap üzerinden 10 cihaza Disney plus uygulaması indirilmesine izin veriliyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/akili-saatler-telefonlar-ile-nasil-eslestirilir-244 linkinden ulaşabilirsiniz.