Teknoloji Akılı Saatler Telefonlar ile Nasıl Eşleştirilir?

Akılı Saatler Telefonlar ile Nasıl Eşleştirilir?

Akıllı saatler, teknolojinin hızla gelişmesine paralel olarak birçok markanın portföyü arasına girmeyi başardı. Peki akıllı saatler, telefonlar ile nasıl eşleştirilir? 03-07-2023

Akıllı saatler, teknolojinin hızla gelişmesine paralel olarak birçok kişi tarafından kullanılmaya başladı. Sağladıkları pek çok kolaylık sayesinde akıllı telefonlarda görebileceğiniz tüm alternatiflere sahip olan saatler, her geçen gün daha da fazla öne çıkıyor. Beden sağlığını takibe almak, uykuyu, sporu ve nabzı kontrol altında tutmak isteyenler için akıllı saat kullanımı önem arz ediyor. 

 

Birçok işlemi yapabilen akıllı saatler, akıllı telefonlara da kolaylıkla bağlanabiliyor. Telefonlar ile akıllı saat eşleştirme yaptığınızda cihazların pek çok faydası olduğunu görmeniz mümkün. Telefonunuz yanınızda olmasa bile bu cihazlar sayesinde arama yapabilir, dilediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

 

Akıllı saat senkronizasyonu ile bildirimlerinizi kontrol edebilir ve rahatlıkla telefon görüşmesi yapabilirsiniz. EasyCep bünyesinde hizmete sunulan yenilenmiş telefonlar ile akıllı saat eşleştirme işlemine başlayabilirsiniz. O halde akıllı saat eşleştirme ve veri aktarımı nasıl yapılır? Adım adım inceleyelim. 

 

Akıllı Saatiniz ile Telefonunuzu Hazırlayın 

Akıllı saat eşleştirme işlemine başlamadan önce saatiniz ile birlikte telefonunuzu hazırlamanız gerekiyor. Bunun için ikisini yan yana getirin. Akıllı saatiniz ile telefonunuz mutlaka birbirine uyumlu olmalıdır. Örneğin iOS yazılımlı bir iPhone kullanıyorsanız, saatinizin de Apple desteklemesi önemlidir. 

 

Android yazılımlı Huawei, Xiaomi, Samsung gibi telefonlar için de yine aynı yazılıma ve markaya ait saatlerle eşleştirme yapılmalıdır. Bir de akıllı saatlerin farklı işletim sistemleri ile çalıştığını unutmayın. Kullandığınız akıllı saat Android destekliyorsa farklı iOS destekliyorsa farklı işlemler yapmak zorunda kalabilirsiniz. 

 

Bluetooth Bağlantısını Kurun

Android telefonlarda Bluetooth etkinleştirin. Ana ekranın dişli simgesine ya da ayarlar menüsünü açmak için uygulama çekmecesine dokunmayı unutmayın. Kablosuz ve Ağlar’a ardından Bluetooth’a gelin ve açmak için ekrandaki anahtarı kaydırın. İkinci aşamada cihazınızı bulunabilir konuma getirin. Daha sonra akıllı saatinizi açmak için üstünde bir saat ve telefon simgesi bulunan eşleştirme ekranı belirene dek güç düğmesine basılı tutun. 

 

iOS yazılımlarda ise bluetooth bağlantısı kurmak için 15 işletim sistemi kullanan bir iPhone cihazına sahip olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra iPhone’unuzun güncelliğinden emin olun. Aksi takdirde eşleştirme yapamazsınız. Belirtilen koşulları karşılaması halinde cihazınızı Wi-Fİ’ye bağlı tutup Bluetooth’u açın. Kurulum süreci boyunca telefonu ve saati birbirine yakın tutmaya özen gösterin. 

 

İndirdiğiniz Akıllı Saat Uygulamasını Açın 

Akıllı saat uygulamasını açmak eşleştirme sürecinde izleyeceğiniz üçüncü aşama. Kullandığınız telefonun yazılımına ve markasına göre doğru uygulamayı önce telefonunuza yükleyin daha sonra o uygulamayı aktif hale getirin. Örneğin Huawei akıllı saat bağlama işlemi için Huawei AppGallery uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. 

 

Akıllı Saatinizi Senkronize Edin ve Eşleştirin 

Android telefonunuzda “Bluetooth cihazları ara" sekmesine dokunup, sonuçlarda belirdiğinde akıllı saati açın. Bir kod ile beraber ekran belirecek. Bu kodun ve akıllı saatteki kodun eşleşip eşleşmediğine bakıp, onaylamak için akıllı saatin işaret mimine dokunun. Cihazları birbirine bağlamak için de telefonunuzdaki “Eşleştir” butonuna tıklayın.

 

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonları akıllı saate bağlamak için bir diğer yöntem de uygulamayı telefonunuzda açtıktan sonra “Yeni Cihaz Ekle” ve “Ayarlar” sekmesini seçerek saat modelinin ismi ekranda görünene kadar beklemektir. Eğer sizden istenirse telefonunuzun PIN kodunu girip bağlan sekmesine tıklayın. Her şey sorunsuz ilerlediğinde ekranda “Bağlandı” ibaresini göreceksiniz. 

 

Akıllı saat eşleştirme hususunda merak edilen bir konu da iPhone ile bağlama yöntemleridir. iPhone telefonunuzda Apple Watch eşleme ekranının görünmesini bekleyip ardından "sürdür" sekmesine dokunun. İzleyebileceğiniz bir diğer yöntem ise iPhone telefonunuzda yukarıda belirttiğimiz gibi Apple Watch uygulamasını açmak olacaktır. Daha sonra “Yeni Saat Eşle” sekmesine tıklayabilirsiniz. 

 

“Benim için ayarla” dediğinizde, cihazınızı Apple Watch uygulamasındaki vizörde görünecek şekilde konumlandırabilirsiniz. Bu işlem sayesinde iki aygıtın eşleştiğini görebilirsiniz. Ardından “Apple Watch’u ayarla”ya dokunun ve ayarlamayı bitirmek için yönergeleri izleyin. iPhone akıllı saat eşleştirme esnasında saat kadranı karşınıza çıkarsa Apple Watch aygıtınız, zaten bir iPhone ile eşleşmiş demektir. Kamera, eşleme işlemine başlamasa bile iPhone ekranının altında bulunan “Apple Watch’u Elle Eşle” kısmına dokunarak yönergeleri gerçekleştirebilirsiniz.

 

Akıllı Saatlerde Kullanabileceğiniz Uygulamaları İndirin

Akıllı saat eşleştirme işlemlerini adım adım olacak şekilde detaylarıyla inceledik. O halde akıllı saat senkronizasyonu sağlamak adına kullanabileceğiniz uygulamaları ele alabiliriz. Android ve iOS yazılımlar için genellikle farklı uygulamalar mevcuttur. iOS yazılımlarda daha çok Apple Watch ve ona bağlı uygulamalar tercih edilirken Android cihazlarda her markaya hitap eden farklı uygulamalar olabilir. 

 

Örneğin; Samsung akıllı saatler için Samsung Galaxy Watch yazılımını telefonunuza indirebilirsiniz. Samsung Galaxy Watch bünyesinde; SmartThings, Samsung Health, Samsung Galaxy Buds, Samsung Smart Tv, Samsung Smart Camera uygulamaları mevcut. Her biri farklı amaca hizmet eden bu uygulamalar, akıllı saat kullanırken hayatınızı kolaylaştırıyor. 

 

EasyCep ayrıcalığı ile edinebileceğiniz Samsung akıllı saatlere, sıraladığımız tüm uygulamaları indirebilirsiniz. Akıllı saatinizi telefonunuza bağlarken Samsung Health sayesinde sağlık durumunuzu kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. 

 

Apple akıllı saatler için de önerilen uygulamalar çeşitlilikleri ile dikkat çekiyor. En iyi meditasyon uygulamalarından bir tanesi olan Calm, uyku deneyimini kusursuz şekilde destekleyen Pillow, yapılacaklar listesi için Todoist, ne kadar su içmeniz gerektiğini hatırlatan WaterMinder; Apple Watch bünyesinde indirebileceğiniz programlar arasında yer alıyor. 

 

Kategorilerimiz üzerinden sizlere sunulan akıllı saat ve akıllı telefon seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Üstelik yukarıda sıraladığımız uygulamalar ve yöntemlerle her iki cihaz kapsamında akıllı saat eşleştirme işlemini gerçekleştirmek son derece kolay.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/ipadlerin-one-cikan-ozellikleri-en-iyi-ipad-hangisi-243 linkinden ulaşabilirsiniz.