Telefon Discord’da Kurallar Değişiyor!

Discord’da Kurallar Değişiyor!

Discord, dünya genelinde kullanılan birçok sohbet uygulamasından biri. Yazımızda Discor'da kuralların nasıl değiştiğinden bahsedeceğiz. 05-05-2023

Discord, dünya genelinde kullanılan birçok sohbet uygulamasından biri. Popülerliğini ise her geçen gün arttırıyor. Sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. En son eklenen özelliklerden biri ise kullanıcı adı sistemini değiştirme imkanı.

 

Nisan ayında sesli mesaj geliştirmesi yapan Discord, gelecek haftalarda özel kullanıcı adı ve görünen isim alma yeniliğini aktif edecek. Bu düzenleme ile birlikte Discord kullanıcıları, oluşturdukları adları başkaları ile paylaşamayacak. Bunun dışında sohbet uygulamasının # ve numara ile oluşturulan hesap kısmı da karışıklık oluşmaması adına kaldırılacak.

 

Kullanıcı adı değişikliğine ilişkin olarak Discord, “Kullanıcılarımızın dört basamaklı kodu ezberlemekte zorlandığını biliyoruz. Platformumuzda, kullanıcı adları için belirlediğimiz büyük/küçük harf duyarlılığını ve kullanıdı adından sonra gelen 4 haneli sayıyı kaldırarak sizlere daha özgür bir ortam sunmak istiyoruz.” İfadelerini iletti.

 

Discord Kullanıcı Adı Değişiklikleri

Önceki süreçte uygulamada aynı ismi büyük ya da küçük harf değişiklikleri yaparak alabiliyordunuz. Bu da kullanıcıların hesapların büyük karışıklıklara yol açıyordu. Şirket, bunun önüne geçerek karışıklığı önleyeceklerini duyurdu. Örneğin Discord#1234 hesabında bir kullanıcı mevcut iken artık farklı biri disCord#1234 adını alamayacak.

 

Discord sohbet uygulamasının belirlenen kullanıcı adı kuralları aşağıdaki şekilde:

 

  • - Küçük harfler (a-z)
  • - Sayılar (0-9)
  • - Sadece “.” (nokta ve “_” (alt çizgi) karakterleri

 

Discord Görünen Ad Seçimi

Yeniliklerden söz ediyorken şu detayı da belirtelim. Discord kullanıcıları görünen adlarını da değiştirebilecekler. Artık uygulama kullanıcıları, topluluk kurallarını ihlal etmeyen her detayı içerebilecek görünen adlar seçiyor olacak. Buna emojiler, özgün karakterler ve boşlukta dahil. Peki bu yenilikler ne zaman gerçekleşecek? Yapılan açıklamaya göre geliştirme işlemleri önümüzdeki haftalarda kullanılmaya başlanacak.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/uzun-yolculuklar-icin-eglenceli-5-mobil-oyun-serisi-169 linkinden ulaşabilirsiniz.