Telefon Uzun Yolculuklar İçin Eğlenceli 5 Mobil Oyun Serisi

Uzun Yolculuklar İçin Eğlenceli 5 Mobil Oyun Serisi

Uzun yolculuklarda akıllı telefonlarımızla daha çok zaman geçirdiğimiz bir gerçek. Yazımızda uzun yolculuklar için eğlenceli 5 mobil oyun serisinden bahsedeceğiz. 05-05-2023

Uzun yolculuklarda akıllı telefonlarımızla daha çok zaman geçirdiğimiz bir gerçek. Pek çok kişi yolculuklarda vaktin daha çabuk geçebilmesi adına müzik dinlemeyi ya da film izlemeyi tercih etmekte. Bunun yanında uyku uyuma seçeneğini de unutmamak gerek. Ancak yol gürültüsünden dolayı yolculuklarda uyumak pek de iyi bir alternatif değil. Bu yüzden mobil oyun serileri kulağa hiç de fena gelmemekte. 

 

Yol boyunca kendinizi oyuna verdiğinizde hem yolculuğu iyi bir hale bir getirip hem de zamanı eğlenceli bir şekilde tamamlamanız mümkün. Hem iOS hem de Android cihazlarda rahatlıkla oynayabileceğiniz oyunlar mevcut. Üstelik çeşitlilikleri ile dikkat çeken mobil oyunlar kategorilere ayrılmış durumda. 

 

Strateji oyunlarından bulmaca oyunlarına, macera oyunlarından eğitici ve spor oyunlarına kadar geniş bir yelpaze sizleri beklemekte. O halde uzun yolculuklar için oyun serisini yakından incelemeye ne dersiniz? 

 

En İyi Strateji Oyunlarından Bir Tanesi Simcity Buildlt

Uzun yolculuklar için oyun dediğimizde en çok rağbet gören kategorilerden bir tanesi şüphesiz strateji oyunları. Çünkü stratejik oyunlarda oyuncuların kendilerine özel taktikleri büyük önem taşımakta. Ayrıca strateji oyunları zihnin farklı şekillerde düşünmesini ve durumsal farkındalık gerektirmekte. 

 

Stratejinin karmaşıklığının yanı sıra oyun ölçeğindeki eylemlerin dikkate alınması şarttır. Dolayısıyla teknoloji tutkunlarının mobil oyunlara olan ilgisi de şaşkınlık yaratmamakta. O halde en iyi strateji oyunlarından bir tanesi olan Simcity Buildlt’den biraz bahsedelim.

 

Hem iOS hem de Android cihazlara kolaylıkla yüklenebilen Simcity Buildlt isminden de anlayabileceğimiz gibi şehir kurma üzerine strateji geliştirilen bir tasarım örneği. Strateji oyunları arasında da şehir kurma oyunları daima ön sıralarda yer almakta. 

 

Simcity Buildlt de macera küçük bir şehir kurarak başlamakta. Şehriniz adım adım büyürken verilecek kararlar ise tamamen size ait. Üstelik bir taraftan hayalinizdeki şehri inşa ederken, diğer taraftan halkınızı mutlu etme yükümlülüğünüz bulunmakta. Oyun boyunca size verilen kaynakları doğru bir şekilde kullanarak parklar, bahçeler, gökdelenler yani kısaca sıfırdan bir metropol kent yaratmanız beklenmekte. 

 

Oyun şehir kurmayı amaç edindiği için stratejiden ziyade yaratıcı tarafı da dikkat çekmekte. Bu yüzden Simcity Buildlt uzun yolculuk saatlerinin vazgeçilmez seçeneklerinden biri. 

 

Öne Çıkan Bulmaca Oyunlarından Crossword Light

Mobil oyunlar kategorisinde yer alan bulmaca oyunları, bulmaca çözme üzerine kuruludur. Değişik bulmaca türleri içi oyuncunun hem mantık hem örüntü tanıma hem de kelime tamamlama ve sorun çözme yetenekleri gelişmekte. Genellikle mantıksal ve kavramsal yeteneklere odaklanan bulmaca oyunları, bazen aksiyon ve macera oyunu nesneleri kullanmayı da gerektirmekte. Bu tarz oyunlarda daha çok oyuncunun ona verilen şekilleri, renkleri ya da sembolleri kullanarak belirli bir örüntü oluşturması beklenmekte. Öyleyse uzun yolculuklar için oyun serisine eklediğimiz Crossword Light’ın içeriğine bir bakalım. 

 

Klasik bir bulmaca oyunu arayıcıları için Crossword Light adeta biçilmiş kaftan. iOS ve Android cihazlar için uyumlu olan oyun, her gün farklı gazetelerden bulmacalar bulabilme imkanı sağlamakta. Sadece içlerinden en sevdiğiniz gazeteyi seçip bulmacayı çözmeniz yeterli. 

 

Yetkinliğinizi geliştirebilmeniz adına 40 yeni bulmaca ile gelen oyun ipuçlarını görüntüleme, ipuçlarını alma ve gelişiminizi takip etme gibi her bir bulmaca üstünde çalışmanıza destek olacak özelliklerle donatılmış durumda. 

 

Uzun yolculuk denemelerinde bu oyun kelime hazinesini genişletmesi açısından kitap okumanın yerini almakta diyebiliriz. Yol boyunca bulmacaları doğru bir şekilde doldurmak için düşündüğünüzde zamanın nasıl geçtiğini anlamanız mümkün değil. 

 

Klasikleşmiş Macera Oyunlarından Broken Sword Serisi 

Uzun yolculuk keşfi sırasında önereceğimiz oyun önerileri kapsamında bir de macera kategorisi var. Macera oyunları için aynı zamanda eğlence oyunları demek mümkün. Çünkü içeriğinde keşif bulunan her öğe bir bakıma eğlencelidir. Macera oyunları da isminden de anlayabileceğimiz gibi araştırma, ve şifre çözme gibi unsurları içine alan hikâye odaklı oyun türüdür. O halde yolculuklarınızda tercih edebileceğiniz oyun serisine eklediğimiz Broken Sword serisine doğru bir keşif yapalım.

 

Broken Sword serisi için macera oyunlarının en klasikleşmiş seçeneği diyebiliriz. Android ve iOS yazılımlarına uygun olarak çıkarılan oyun 2 boyutlu olan işaretle ve tıkla tabanlı macera oyunlarının en iyileri arasında gösterilmekte. 

 

Serinin ilk oyunu 1996 yılında Broken Sword: The Shadow of the Templars adıyla piyasaya sürüldü. Ardından devamı niteliğinde Broken Sword 2: The Smoking Mirror geldi. Üçüncü oyun olan Broken Sword: The Sleeping Dragon 2003 yılında gelirken, 4.oyun The ANgel Of Death 2006’da oyun tutkunlarının karşısındaki yerini aldı. Serinin son oyunu The Serpent Curse ise 2013 yılında oynanmaya başladı. Mobil cihazlar, iPad’ler ve iPad Pro için de kullanılır hale getirilen oyun halen büyük rağbet görmekte. 

 

Beyin Egzersizi Yaptıran Eğitici Oyunlardan Lumosity

Uzun yolculuklar için oyun kategorisinde bir de eğitici oyunlar bulunmakta. Hem zeka geliştiren hem de eğiten bu kategori her yaştan kullanıcı tarafından yoğun ilgi görmekte. Eğitici oyunlar kullanıcıların belli konular hakkında bilgi edinmelerine ve kavramları genişletmelerine yol açan oyunlardır. Öyleyse eğitici oyun kategorisinde beyin egzersizi yaptıran Lumosity’e yakından bir bakalım. 

 

Lumosity zihninizi eğiten, problem çözme becerilerinizi ve hafızayı güçlendiren, odaklanmayı geliştiren egzersizlerden oluşmakta. 5 bilişsel yeteneğe meydan okuyarak eleştirel düşüncenizi test etmek adına oyunu denemenizi önerebiliriz. Üstelik sunduğu egzersizler o kadar kısadır ki günlük programınıza da kolaylıkla sığarlar. Hem eğlenceli hem de zorlayıcı olmasıyla kesinlikle göz atmaya değer bir seçenek. 

 

2023 Yılının Öne Çıkan Spor Oyunlarından eFootball

Uzun yolculuklarınızda tercih edebileceğiniz spor oyunlarını unutmamak gerek. Spor oyunları genellikle spor oynanışları taklit edilerek geliştirilen oyunlardır. Bazıları birebir oynamayı öne çıkarırken bazıları da sporun arkasındaki stratejiye odaklanmakta. Özellikle erkek kullanıcıların vazgeçilmezi olan spor oyunları farklı türleriyle mobil cihazlarda ve iPad’lerde yerini almış durumda. Bunlardan bir tanesi de 2023 yılının zirvesindeki eFootball. 

 

Pro Evolution Soccer'ın güncel ismini taşıyan eFootball serisi akıllı telefonlarında misafiri olmuş durumda. Samsung Note 20 gibi pek çok Android ve iOS cihazlarda rahatlıkla oynayabileceğiniz oyun, modern futbolun hücum ve defans stratejilerini kurma imkanı sağlamakta. 

 

Uzun yolculuklarda saate bakmak yerine dünyanın dört bir yanındaki rakiplerle mücadele edebilmek adına Avrupa ya da Amerika’nın en iyi lisanslı takımlarını seçebilirsiniz. Kullanıcılar tarafından tam not alan eFootball hem iOS hem Android sürümlerinde en çok oynanan spor oyunlar arasında. 

 

EasyCep'in Yüksek Performanslı Telefonları ile Benzersiz Oyun Deneyimi

EasyCep’in bünyesinde benzersiz oyun deneyimi yaşayabileceğiniz pek çok ürün bulmanız mümkün. iPhone’dan Android’e kadar çeşitli özelliklerdeki modeller mevcut. Birbirinden yenilikçi telefonlar, yukarıda sıraladığımız oyunları yüklemek ve benzersiz bir oyun deneyimi yaşamak için seçenekler sunar. 

 

EasyCep ayrıcalığı ile uzun yolculuklarda eşsiz bir oyun deneyimi yaşayabileceğiniz iPhone 11, 12 ve 13 modellerini değerlendirebilirsiniz. Üstelik Android yazılıma sahip Samsung Galaxy A02, A02S, A03S ve A10 modellerini de unutmamak gerek. Oyun deneyimini üst seviyede sunan bir marka da şüphesiz ki Xiaomi. Hızlı şarj özelliğiyle kullanıcıların gözdesi hâline gelen Xiaomi, sizlere soluksuz bir oyun deneyimi yaşatmakta. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefon-alirken-bu-detaylara-dikkat-edin-168 linkinden ulaşabilirsiniz.