Telefon Cep Telefonu Yedek Parçaları Hangileri?

Cep Telefonu Yedek Parçaları Hangileri?

Cep telefonu yedek parça konusunda orijinal parçaların kullanılması büyük önem taşır. Cep telefonu yedek parçaları için detaylı bilgi yazımızda.. 12-05-2022

Cep telefonları günümüz dünyasında hayatımızın her alanında kullandığımız cihazlar haline geldi. Eskiden oldukça büyük boyutlara sahip olan cep telefonları, sadece arama ve SMS işlemlerini gerçekleştirebildiğimiz cihazlardı. Elimize çok fazla almazdık. Boyutları büyük ve tek işlevi sesli ve yazılı iletişim kurmaktı. Günümüzdeki kadar gelişmemişti ve kullanmak son derece pahalıydı. Fakat günümüzde cep telefonları akıllı cihazlar haline geldi ve her birinde gelişmiş bilgisayar özellikleri mevcuttur.

 

Bundan 20 yıl önce deselerdi. Bir telefon çıkacak video, fotoğraf çekebileceksin. Oyun oynayabileceksin ve film izleyebileceksin ve oldukça hızlı olacak. Hiçbirimiz belki de inanmazdık.. Fakat günümüzde telefonlar oldukça hızlı ve fonksiyonel cihazlar haline geldi. Bu cihazların bu kadar önemli özelliklere sahip olması Cep Telefonu Yedek Parça sayesindedir. Bu parçalar önemli işlevlere sahiptir ve telefonu uzun süre kullanmamızı sağlamaktadır.

 

Cep telefonu yedek parça bakımından teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelişmeye başladı. Eski cep telefonlarında pek bir özellik yoktu. Hatta ilk cep telefonları boyut olarak bir bebek boyunda olup, antenli ve 18 kg kadar ağırlıklara sahipti. Hatta 90’lı yılların sonunda cep telefonlarına halk arasında takoz gibi telefon şakaları yapardık. Fakat gün geçtikçe teknolojik gelişmelerin yaşanması özellikle telefon ve bilgisayar donanımlarının değişmesine ve gelişmesine zemin hazırladı.

 

Cep telefonu yedek parça bakımından günümüzde Laptop ile neredeyse aynı özelliklere sahiptir. Bilgisayar parçaları eskiden büyük boyutlara sahipken, teknolojinin gelişmesiyle minimal tasarımlarla üretilmiş parçalarla yer değiştirdi.

 

Cep Telefonu Yedek Parçaları Ne İşe Yarar?

Cep telefonu yedek parça konusu oldukça geniş bir konudur. Cep telefonları bu aksamlar sayesinde çalışır. Telefonu açmak ve kullanmak, bu parçalar sayesinde mümkündür. İnternete bağlanmanız ve telefon üzerinden alışveriş yapmak gibi birçok şey cep telefonu yedek parça sayesindedir. Bu yüzden cep telefonunun parçaları oldukça önemli bir konudur.

 

Bugün elimizden düşürmediğimiz ve bozulduğu zaman bir köşede unuttuğumuz zaman iletişim ve günlük işlerimiz konusunda zorluk yaşadığımız cep telefonlarımızın hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu anlamaktayız. Cep telefonları hassas ve titiz kullanmamız gereken cihazlardır.

 

Küçük bir düşme ve sert bir zemine çarpması sonucu bazı parçaları zedelenebilir, bozulabilir ya da kırılabilir. Bu gibi talihsizlikler sonucu cep telefonu yedek parça servisleriyle irtibata geçeriz ve telefonumuzun eski hale dönmesini isteriz. Bu anlamda kaliteli bir hizmet sunan Easycep, ikinci el akıllı saat cep telefonu, telefon aksesuarlar konusunda uzman ekipler ile çalışarak kaliteli hizmetler sunmaktadır.

 

Cep telefonu yedek parça denince direkt olarak iç aksamları aklımıza gelir. Ekran, arka kapak gibi aksamlar dış parçalardır. Batarya ve işlemci, ana kart, iç ekran filmi, kamera, hoparlör, ekran kartı gibi parçalar ise iç aksamlardır.

 

Günümüzdeki telefonlar LCD dokunmatik ekran özelliklerine sahiptir ve tuş takımı sadece dokunmatik bir şekilde ekranda görüntülenebilir. Eski telefonlarda basmalı tuş takımları bulunmaktaydı. Eski telefonları günümüz cihazları ile kıyasladığımızda estetik açıdan bir gelişim olduğuna şahit oluruz. Eski telefonlar daha iri bir görüntüye sahiplerdi. Günümüz telefonları ince, şeffaf ve daha estetik bir görüntüye sahiplerdir. Eskiden tuş takımlarıyla komut verdiğimiz telefonlarda, günümüzde dokunmatik ekrana dokunarak işlemlerimizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz.

 

Telefonlar teknolojinin gelişiminden en çok değişime uğrayan cihazlar oldu. Eskiden telefon vardı. Şimdi ise akıllı telefonlar var. Bu telefonlar üzerinden 20 yıl önce hayal edemeyeceğimiz bütün işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Telefonların kalitesi, modelleri özellikleri yıllar geçtikçe yükseliyor. Bunlar sadece görüntü anlamında değil, iç bölümdeki parçalar yenileniyor ve teknoloji markaları her gün yeni bir sistem geliştiriyorlar.

 

Cep telefonu yedek parça bakımından oldukça zengin olan bir cihazdır. Bunu günümüz şartlarına ve telefonlarına bakınca rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Fakat geçmişe baktığımızda, telefonların eskiden çok fazla özelliğe sahip olmadığını görürüz. Bu durum direkt olarak teknolojinin gelişimiyle alakalı bir durumdur. Akıllı cihazlar aşağıda bahsettiğimiz parçalardan oluşur;

 

  • Ekran
  • Batarya
  • Kamera
  • SoC
  • Modem
  • Sensörler

 

Ekran 

Ekranlar akıllı cihazların en önemli ve en belirgin bileşenlerinden biridir. Gözümüzle gördüğümüz bütün ayrıntılar ekranda mevcuttur. Fakat dâhili bir bileşendir. Günümüzde teknik servis işlemleri yapan firmaların en çok onardığı parçalardan biri ekranlardır. İki çeşit ekran tipi bulunur. LCD ekran ve LED ekran.

 

Batarya

Cep telefonu yedek parça denince genellikle aklımızda ilk şekillenen parçalardan biri bataryadır. Günümüzde artık mobil cihazlar sabit lityum ya da çıkarılabilir iyon pil teknolojilerini kullanmaktadırlar. Piller akıllı telefonların en önemli bileşenlerinden biridir. Lityum iyon pil bulunuyorsa, test ya da kalibrasyonla alakalı herhangi bir sorununuz olmamaktadır. Fakat bu durum hali hazırdaki batarya üretiminin problemsiz olmayacağı anlamını taşımıyor. Tüketiciler bu tarz uçucu bileşenlerden kullanan aksam ve donanımlara dikkat etmelidirler.

 

SoC

Soc Cep telefonu yedek parça denince en önemli bileşenlerden biri olarak bu konuda bilgi sahibi olan kişilerin aklına gelecek ilk parçadır. Bazı kullanıcılar bu parçayı cihazların işlemcileri olarak karıştırmaktadırlar. Fakat SoC işlemciden daha fazlasıdır. GPU, CPU, LTE, ekran işlemcisi, modem, video işlemcisi ve telefon işlevsel sistemlere dönüşmesini sağlayan bütün bölümlerden oluşabilmektedir.

 

Günümüzde birçok markanın sahip oldukları gelişmiş yonga setlerine sahip olan akıllı cihazlarını görebilmeniz mümkündür. Tüm bunlara rağmen bütün yonga setler, ARM ile aynı sistem mimarisini kullanmaktadır. ARM yalnızca kendine ait işlemcileri ve GPU’ları üretmez, ayrıca tasarımı ve sistem mimarilerini diğer markalara lisanslayıp güçlü ve verimli SoC’lar tasarlamak için teknolojilerini kullanabilmektedirler.

 

RAM ve Bellek

Cep telefonu yedek parça konusuna değinirken Ram ve bellekten söz etmemek yakışık kalmaz. Hiçbir akıllı cihaz sistemi RAM olmadan çalışamaz. Öncelikle RAM demişken, birçok mobil cihazda LPDDR3 ya da LPDDR4 kullanılmaktadır. Günümüzde bazı ileri teknolojiye sahip cep telefonu markaları cihazlarında LPDDR4X tercih ederler. LP düşük güç anlamını taşmaktadır. Yogaların total voltajını azalmaktadır. Bu durumda onları oldukça verimli bir hale getirmektedir.

 

Cep telefonları bu sistemler sayesinde oldukça uzun bir pil ömrüne sahip olur. LPDDR4, LPDDR3 ile kıyaslandığında daha güçlü ve daha verimlidir. LPDDR4X yüksek hız ve verimlilik seviyeleri sağlamaktadır. LPDDR4X’in üretimi oldukça pahalıdır. Bu sebepten ötürü yalnızca amiral gemisi telefonlarında görebileceğiniz bir parçadır. Dâhili depolama alanı 16 32 GB arasında değişebilen Flash bellek olarak tercih edilebilmektedir. Bazı akıllı cihazlarda 256 GB’ye kadar çıkabilmektedir. Kullanıcıların ihtiyaçları kullandıkları alanlara göre değişim göstermektedir.

 

Modem

Akıllı cihazlar gün sonunda yalnızca, telefon olduklarından çağrı, arama ve mesaj gibi iletişim bileşenlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu işlevleri sağlayan parça modemdir. Telefon üreticileri yeni ve gelişmiş olan LTE yongalarını kullanmaktadırlar. Fakat kendinize ait olan hücresel ağınız bu hız seviyelerini karşılayamıyorsa, bu güçlü çiplerin hiçbir manası yoktur. Cep telefonu yedek parça konusunda hizmet veren Easycep’te istediğiniz model yenilenmiş akıllı cihazı bulmanız mümkündür.

 

Kamera

Bütün akıllı telefonlarda ön ve arka kamera bulunmaktadır. Bu sayılar kaliteli çekimler yapabilmek için artabiliyor. Amiral Gemisi dediğimiz cihazların çoğunda en az 2 arka 1 ön kamera bulunuyor. Bazı yeni cihazlarda 4 arka kamera görebilmekte mümkündür.

 

Easycep yenilenmiş ikinci el telefon sıfır kalitesinde siz değerli müşterilerine sunuyor. Sizlere bu yazımızda cep telefonu yedek parça konusunda bilgiler sunduk. Daha fazla bilgi almak için www.easycep.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/bilinmeyen-akilli-telefon-terimleri-nelerdir-77 linkinden ulaşabilirsiniz.