Telefon Bilinmeyen Akıllı Telefon Terimleri Nelerdir?

Bilinmeyen Akıllı Telefon Terimleri Nelerdir?

Akıllı telefonlar artık hayatımızın her anında bizimle. Durum böyle olunca akıllı telefon terimleri de dilimize yerleşti. Peki bu terimler nelerdir? 12-05-2022

Akıllı telefonlar artık hayatımızın her anında bizimledir. Durum böyle olunca akıllı telefon terimleri de dilimize yerleşti. Bu terimlerin bazıları ile her gün karşılaşıyoruz. Peki siz bu terimlere ne kadar hakimsiniz? Yazımızda bilinmeyen akıllı telefon terimleri konusuna dair detaylara değiniyoruz..

 

Her gün gelişen akıllı telefon teknolojileri bize yardımcı olmaya devam ediyor. Bu özellikler güncellenerek yenileniyor. Her yaştan kullanıcının faydalanabileceği sayısız özelliği bulunan bu telefonları Easycep garantisi ile sahip olabilirsiniz. Yenilenmiş telefon modellerini sizlere ulaştırmayı hedefleyen Easycep ile size en uygun ikinci el telefona sahip olabilirsiniz. Easycep'den telefon almak kolay ve avantajlıdır.

 

A-GPS

A-GPS, konumunuzu belirleme sürecini hızlandıran haritalama yazılımı tarafından kullanılan teknolojidir, böylece daha hızlı yol tarifi alabilirsiniz. Konum ekleyip, favorileyebilirsiniz.

 

AMOLED

Bu, aktif matris organik ışık yayan diyot (AMOLED) ekran teknolojisini ifade eder. AMOLED ekranlar standart LCD ekranlardan daha keskindir ve pil tasarrufludur.

 

Otomatik Odaklama

Otomatik odaklama, fotoğrafçıdan herhangi bir giriş gerektirmeden fotoğrafınızın konusuna akıllıca ve otomatik olarak odaklanan kameralı telefonların bir özelliğidir.

 

Kapsama

Bu, ağınızdan cep telefonu sinyali aldığınız alandır. Kapsama alanınız varsa, cep telefonunuzdan arama yapabilir ve alabilir, mesaj gönderebilir ve alabilir ve internete erişebilirsiniz.

 

AVRC

Ses veya video oynatmayı kontrol etmek için bir Bluetooth profil; oynat, duraklat, durdur, sonraki ve önceki gibi standart ortam denetimi işlevlerini kapsar. AVRC genellikle A2DP (stereo ses) veya VDP (video) profili ile birlikte kullanılır. Örneğin, tipik bir stereo Bluetooth kulaklık çifti bir telefondan stereo ses almak için A2DP kullanırken; AVRC kulaklıklardan telefona oynat, duraklat, sonraki komutları göndermek için kullanılır.

 

Back- Side Illumination

Akıllı telefon terimlerinden olan BSI, mükemmel düşük ışık performansı ile dikkat çeken bir kamera sensörü türüdür. Kamera sensörü bilgisayar çipi gibidir.

 

Geleneksel bir "önden aydınlatmalı" sensör, altta bir taban katmanı, daha sonra ışığa duyarlı katman, daha üstte elektrik kablolama katmanı ile üretilir. Tam kamera modülünde lens, ışığı çipin üstüne odaklar. Bu durumda, üst kablo katman ışığı engelleyerek performansa zarar verebilir.

 

Arkadan aydınlatmalı bir sensörde, çip aynı şekilde yapılır, ancak çipin ters çevrildiği ve taban katmanının traş edildiği (veya benzer bir işlem) son bir adım eklenir. Bu, ışığın kablolama olmadan ışığa duyarlı katmana ulaşmasını sağlar, özellikle düşük ışıkta performansı artırır.

 

Çift Bant

Akıllı telefon terimlerinden biri de çift bant terimidir. Bu terim, iki frekans arasında geçiş yapabilen cep telefonlarını ifade eder. 

 

Çift Lens

Çift lensli bir kamera, daha ayrıntılı fotoğraflar çekmek için bir yerine iki lens kullanır.

 

Çift SIM

Akıllı telefon terimleri arasında iki telefon kullanma devrini kapatan çift SIM özelliğinde telefonun  iki SIM girişi vardır ve aynı anda iki etkin SIM'e sahip olmanızı sağlar. Bu, iki telefon numaranız olacağı ve her iki hatta da arama yapabileceğiniz anlamına gelir.

 

OLED

Organik bir ışık yayan diyot (OLED) ekran teknolojisini ifade eder. Amoled'e benzer şekilde, OLED ekranlar standart LCD ekranlardan daha keskindir ve enerji tasarruflu olacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Optik Görüntü Sabitleme Teknolojisi

Optik görüntü sabitleme teknolojisi; akıllı telefonunuzun kamerasını sabit tutar, bu nedenle düşük ışık koşullarında iyi fotoğraflar çekmektir.

 

İlerledikçe Öde (PAYG)

Kolayca ödeme ekranına ilerleyebilirsiniz

 

Uluslararası Dolaşım

Akıllı telefon terimleri arasında hayatı kolaylaştıran bir özellik olan uluslararası dolaşım, telefonunuzu başka bir ülkede de kullanabilmek anlamına gelir.

 

Bekleme Süresi

Bu, bir cep telefonu pilinin herhangi bir arama almadan veya arama yapmadan kaç saat dayanacağı anlamına gelir. Telefonu arama yapmak veya mesaj göndermek için kullanırsanız bekleme süresi kısalır.

 

Akıllı Kalem

Bir kalem, akıllı telefonunuzun veya tabletinizin ekranında yazmak veya çizmek için kullanılan bir 'kalem' türüdür. Samsung'un S-Pen'i ve iPad Pro'nun için Apple Pencil'i örnek verilebilir. Özellikle tasarımcılar, sanatçılar ve grafikerler tarafından sıklıkla kullanılır.

 

Konuşma Süresi

Bu, yayın saatiyle aynıdır ve telefonda konuşmak için harcanan gerçek süreyi gösterir.

 

Üç Bantlı

Üç bantlı veya üç bantlı telefonlar üç GSM bandında çalışabilir, bu da 100'den fazla ülkede kullanılabileceği anlamına gelir.

 

4K

Bazı akıllı telefon videolarının biraz bulanık olduğunu hiç fark ettiniz mi? 4K ile değil. 4K, yaklaşık 3840 x 2160 piksel video çeker, bu da ev filmlerinizin net ayrıntılarla keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

 

Siri

Siri, bazı Apple cihazlarında kullanılabilen ve sesle etkinleştirilen bir akıllı asistandır.

 

SDK

Yazılım geliştirici seti (SDK), yazılım geliştiricileri için bir araçlar topluluğudur. SDK'lar geliştiricilerin belirli platformlar için uygulamalar oluşturmasına izin verir ve üçüncü taraf SDK'lar analitik pazarlama amacıyla mevcut uygulamalara yüklenebilir.

 

İkinci Ekran

Akıllı telefon terimlerinden ikinci ekran, bazıları için en önemli özelliktir. İkinci ekranlar, bir kişinin aynı anda daha büyük bir ekranla (genellikle bir TV) etkileşime girerken kullandığı akıllı telefonlar ve tabletlerdir. Ortak ikinci ekran etkinlikleri, bir televizyon programı izlerken tweet atmak veya masaüstü bilgisayarınızda bir YouTube videosu izlerken iPad'de İnstagram'a göz atmak gibi kolaylıklar sağlar. 

 

Jailbreaking

Jailbreaking, kullanıcının gelişmiş değişiklikler yapmasına imkan tanır. Jailbreaking, telefonun donanım kısıtlamalarını kaldırma uygulamasıdır. Apple ürünleri, katı kısıtlamaları nedeniyle Jailbreak'e çok fazla maruz kalır.

 

MAU

MAU, uygulamanızı kullanan kullanıcı sayısıyla ilgili olarak aylık aktif kullanıcılar anlamına gelir. MAU, uygulamanızı indiren ve gerçekten kullanan kullanıcıları saydığı için uygulama performansını analiz etmek için genellikle daha iyi bir metriktir. Akıllı telefon terimleri içinde yer alan MAU, uygulamanızın performansını ölçmek için çok daha yararlı bir metriktir.

 

Uyarı Mesajları

Uyarılar, bir kullanıcının ekranında asal gayrimenkulü alan ve kullanıcı tarafından işlem yapılmasını gerektiren push bildirimleridir. Uyarı mesajları genellikle takvim ve etkinlik tabanlı uygulamalarla ilişkilendirilir.

 

UMA

Lisanssız Mobil Erişim, Bluetooth veya Wi-Fi (802.11) gibi lisanssız spektrum teknolojileri üzerinden hücresel mobil ses ve veri hizmetlerine erişim sağlar. Bu teknolojinin arkasındaki fikir şudur: yakınınızda erişilebilir bir Wi-Fi erişim noktası olduğunda, UMA özellikli cihaz ona bağlanabilir ve arama yapmak ve kabul etmek, veri göndermek ve almak için geniş bant bağlantısını kullanabilirsiniz. 

 

Voice Mail

Sesli posta, çoğu ağ tarafından sunulan bir ağ özelliğidir. Telesekretere benzer ve aranan kişi kullanılamıyorsa arayanın sesli mesaj bırakılmasına izin verir. Akıllı telefon terimlerinden biri olan bu özellik, mesajı alan kişinin gerektiğinde mesajı dinleyebileceği anlamına gelir. Bu sayede meşgulken acil bir durum esnasında veya arabadayken mesajları dinleyebilirsiniz.

 

APK (Android Application Package)

Akıllı Telefon Terimleri içinde oldukça karşımıza çıkan APK terimi, yüklemeye hazır bir Android uygulaması içeren bir dosya. APK dosyası bir Android cihazda açıldığında, Android işletim sistemi uygulamayı yüklemek için içindeki bilgileri kullanır ve bu cihazda kullanıma hazır hale getirir.

 

Bu yazımızda sizlere bilinmeyen akıllı telefon terimlerinden bahsettik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefon-islemci-siralamasi-ve-karsilastirmasi-76 linkinden ulaşabilirsiniz.