Telefon Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır?

Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır?

Genelde ilk kez bluetooth bir kulaklık temin etmiş kişilerin aklına ilk gelen sorudur: Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır? Yazımızda bu soruyu detaylıca inceledik. 23-12-2022

Genelde ilk kez bluetooth bir kulaklık temin etmiş kişilerin aklına ilk gelen sorudur: Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır? Soruyu yanıtlamadan önce kısaca ‘bluetooth’ kavramına bir değinelim. Bluetooth, yerel ağ kurulmasını sağlayan bir protokol teknolojisidir. Başka bir deyişle, bluetooth ile kablo kullanımına gerek kalmaksızın veri alışverişi ve ikincil cihaz kullanımı mümkün hâle gelir.

 

Çoğu bluetooth teknolojili kulaklık, basit birkaç adımın ardından kullanıma hazır hâle gelir. Genellikle ilk olarak, açma-kapama düğmesine birkaç saniye basılı tutmak gerekir. Bu dokunuşun ardından bluetooth kulaklığı, bilgisayar, telefon ve tablet gibi cihazlarınızı algılamaya başlayacaktır.

 

Bluetooth Kulaklık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 

Bluetooth kulaklık kullanmak için öncelikle kulaklığınızın düğmesinin açık olduğundan emin olun. Aynı şekilde bilgisayar veya tablet cihazınızda eşleştirme özelliklerini açıp açmadığınızı kontrol edin.

 

Kullanmadığınız zamanlarda kablosuz kulaklığınızı kutusunda veya kılıfında muhafaza edin. Bluetooth kulaklıkların yukarı kısmı hassas olabilir. Bu nedenle kulaklığı daha alt kısımdan hafifçe tutmak olağandan uzun bir kullanım ömrü sağlayabilir.

 

Bluetooth Kulaklıkların Özellikleri 

 

Bluetooth kulaklıklar, insanlara büyük bir hareket özgürlüğü sunmakla kalmaz, yerini başka bir aygıtın dolduramayacağı bir konfor da vadeder. Ergonomisiyle öne çıkan bluetooth kulaklıklar ses kalitesiyle de bilinir. Bluetooth kulaklıklar sayesinde kablosuz bir biçimde en sevdiğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz. 

 

Dahası bu tür kulaklıklar, sevdiklerinizle sohbet etmenin müthiş rahat bir yoludur. Ayrıca yeni nesil bluetooth kulaklıkların bağlantı kararlılığı oldukça iyi durumdadır. İkide bir kopma yaşamadan, kaliteli ve konforlu bir ses deneyimi için en iyi yol bluetooth kulaklık teknolojisidir.

 

Bluetooth Kulaklık Telefona Nasıl Bağlanıyor?

 

Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır, konusunda merak içindeyseniz, aslında bu tür kulaklıkların telefona nasıl bağlandığını sorguluyor olabilirsiniz. Bu sorunun oldukça anlaşılır bir yanıtı mevcut. Kablosuz kulaklıkları telefonla ilişkilendirmek kolaydır ve sadece birkaç basit adım içerir. Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır, sorusuna en doğru yanıtı verebilmek için gelin farklı telefon modellerini bluetooth kulaklık ile nasıl eşleştirmeniz gerektiğine yakından bakalım. 

 

Android Telefonlarda

 

Android’de Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır, sorusunun cevabı oldukça basit. Android cihazınızla kulaklık bağlantısı kurmak kolay bir işlemdir. Aşağıdaki basit yolları izlemeniz yeterli:

 

- Kulaklığı Android cihazınızla ilişkilendirmek için önce ‘Ayarlar’ uygulamasına dokunun.

- Ardından ‘Bağlantılar’ kısmına gelin.

- Burada ‘Bluetooth’u seçin. Kapalı olan düğmeyi açık hâle getirin.

- Kulaklıkta yer alan güç düğmesine minimum 3-4 saniye kadar basılı tutun. Bazı kablosuz kulaklıklarda ise basılı tutmaya gerek yoktur, eşleştirme otomatik yapılır.

- Tekrar telefona döndüğünüzde, kullanılabilir cihazlar sekmesine gelin. Burada kulaklığın isminin gözükmesi gerek. Adını seçtiğiniz kulaklıkla mobil cihazınızı eşleştirin.

- İzin ekranında eşleştirme onayı verdikten sonra ‘Eşleştirilmiş Cihazlar’ bölümünde kulaklık adı görünecektir.

 

iOS Telefonlarda

 

Android telefonlarda kablosuz kulaklık kullanımını öğrendik. Peki iPhone’da Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır? iOS telefon modelinizle Bluetooth kulaklığınızı eşleştirmek aslında basittir. Bunun için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

 

- Önce iOS telefonunuzda ‘Ayarlar’ programını çalıştırın.

- Ayarlar menüsünde ‘Bluetooth’ yazısını bulun ve bu yazıya tıklayın.

- Burada bluetooth anahtarını kapalı konumdan açık konuma getirin.

- Bluetooth panelinde kulaklığınızın adını seçin. Eşleşme böylece tamamlanır. 

 

Eğer kulaklığınızı önceden eşleştirmediyseniz kulaklık ‘Diğer Cihazlar’ bölümünde gözükür. Şayet önceden eşleştirme yaptıysanız kablosuz kulaklığınızın adını ‘Cihazlarım’ kısmında bulabilirsiniz. Bu işlem Apple telefonların yanı sıra iPad tabletler için de geçerlidir.

 

Bluetooth Kulaklık Bilgisayara Nasıl Bağlanıyor? 

 

Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır, sorusunu cevaplarken bu kablosuz kulaklıkların bilgisayara nasıl bağlanacakları da oldukça önemli bir konu. Windows ve macOS bilgisayarlarda ciddi tasarımsal değişiklikler olduğu için bu cihazları kullanırken farklı yollar izlemeniz gerek.

 

Windows Bilgisayarlarda

 

Windows bilgisayarlarda kablosuz kulaklığınızı kolayca cihazınızla eşleştirmeniz mümkün. Aşağıdaki adımları takip ederek bu işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz:

 

- Bilgisayarda sol alt kısımda yer alan ‘Başlat’ butonuna tıklayın.

- Açılan ‘Başlat’ penceresinde ‘Ayarlar’ kısmına dokunun.

- Aynı pencerede üst kısımda yer alan ‘Cihazlar’ yazısına tıklayın.

- Hemen ardından açılan panelde yer alan ‘Bluetooth & Diğer Cihazlar’ seçeneğine tıklayın.

- Gelmiş olduğunuz sayfada ‘Bluetooth’ seçeneğini aktive edin.

- Bluetooth özelliğini açtıktan sonra ‘Bluetooth ya da başka cihaz ekle’ yazan kısma tıklayın. Ardından yukarıda konumlanan ‘Bluetooth’ sözcüğüne tıklayın. Bu sayede ‘Bluetooth’u açık cihazlar aranmaya başlanacaktır.

- Kulaklığınızdaki yerleşik isim bu sayfada artık görünür olmalıdır. Kulaklığınızın modelinin veya değiştirdiyseniz koyduğunuz ismin üzerine dokunun.

- ‘Eşleştir’ düğmesine tıklayın. 

 

Eğer ortada bir sorun yoksa iki cihaz birbiriyle etkileşime girecektir. Artık kablosuz kulaklığınızı bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. 

 

MacOS Bilgisayarlarda

 

Windows ve macOS farklı arayüzlere sahip farklı işletim sistemleridir. Bu nedenle Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır, sorusuna macOS bilgisayarlar söz konusu olduğunda farklı bir yanıt vermek gerekir.

 

Gelelim MacOS bilgisayarlarda kablosuz kulaklığı bağlama işlemine.

 

MacOS bilgisayarlarda runik alfabede yer alan ‘B’ harfini andıran Bluetooth simgesi üst panelde gözükür. Bluetooth simgesi daha ince ve kalın olsa da temelde şöyle görünür:

 

MacOS Bilgisayarlarda

 

Bu simge genellikle yukarıdaki menü çubuğunun sağında konumlanır. Simgeye tıkladıktan sonra açılan panelde ‘Bluetooth Tercihlerini Aç’ butonuna tıklamalısınız.

 

Ardından bluetooth kulaklığını eşleşme moduna getirmelisiniz. Bunun için butona bir süre basılı tutabilirsiniz. Genelde bu cihazlarda otomatik veya basılı tutarak manuel yolla bağlantı aktivasyonu gerçekleşir.

 

Ayarlarda yer alan ‘Bluetooth’ sekmesine geri döndüğünüzde, kulaklık isminizi bulup ‘Bağlan’ düğmesine dokunun. Tüm işlem bu kadardır.

 

Bluetooth Kulaklık Nasıl Şarj Edilir?

 

Genellikle bluetooth kulaklıklar USB kablo yardımıyla şarj edilir. Ancak kablosuz kulaklıkları şarj etme konusunda iki seçenek daha vardır. İkinci yöntem, şarj kutusudur. Hareket hâlindeyken kulaklığı şarj etmenize olanak tanıyan bu güç kaynakları, kılıf işlevi de görür. Kablosuz kulaklığınızın pilini doldurması için önce şarj kutusunu şarj etmelisiniz. 

 

Kutunun pili tamamen dolduğunda bir ışık göstergesi yanar. Artık kablosuz bluetooth kulaklığınızı istediğiniz biçimde şarj etmeye hazırsınız demektir. Bluetooth kulaklığın pili için kablosuz şarj seçeneği de mevcuttur. Bunun için, kablosuz şarj bağlantısı kurmaya olanak tanıyan çeşitli pil kaynağı cihazları kullanabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-iyi-samsung-akilli-telefonlar-129 linkinden ulaşabilirsiniz.