Bilgisayar Apple, 15 İNÇ Macbook Air Modelini Tanıtacak!

Apple, 15 İNÇ Macbook Air Modelini Tanıtacak!

Apple, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği WWDC 2023 etkinliğinde birbirinden önemli ürünlerini tanıtacak. Yazımızda Apple, 15 İNÇ Macbook Air modelini tanıtacağız! 05-05-2023

Teknoloji devi Apple, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği WWDC 2023 etkinliğinde birbirinden önemli ürünlerini tanıtacak. Bu ürünler arasında, uzun zamandır beklenen AR/VR gözlükleri, iOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 yer alıyor. Aynı zamanda 15 inçlik MacBook Air modeli de var. Diğer laptoplardan estetik anlamda en büyük farkı, 15 inç ekrana sahip olması olan MacBook Air’in nasıl görüneceği merak konusu!

 

Apple severlerin uzun süredir beklediği 15 inçlik MacBook Air modeli hakkındaki iddialar sonunda gerçeğe dönüşüyor. Yeni MacBook Air, 5 Haziran'da yapılacak olan WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılacak. Ayrıca, etkinlikte açılış konuşmasından itibaren kullanıcıların karşısına çıkacak.

 

Yeni Macbook Air Modeli Hakkında Bazı Bilgiler

Apple, 15 inçlik MacBook Air modelinin üretimine geçtiğimiz Nisan ayında hız verdi. Bu model, çoklu GPU yapılandırmalarına sahip standart M2 işlemci ile donatılmış olacak. Bazı analistler ise MacBook Air'da M3 ya da M2 Max işlemcilerin de kullanılabileceğini düşünüyor.

 

Yeni MacBook Air modeli, tasarım açısından 13 inçlik modelden pek de farklı olmayacak. Yalnızca ekran boyutu büyütüleceği söyleniyor. 1080p kamera, MagSafe 3 şarj bağlantı noktası, iki adet USB-C/Thunderbolt, 3 bağlantı noktası ve 3,5 mm kulaklık girişi, yeni MacBook Air modelinde yer alacak.

 

Renk seçenekleri ise diğer MacBook Air modelleri gibi Gece Yarısı, Yıldız Işığı, Uzay Grisi ve Gümüş olacak. Fiyatı, MacBook Pro modellerine göre daha uygun olacak olan yeni MacBook Air, büyük ekranı ve özellikleriyle birçok kullanıcının beğenisini kazanacak gibi görünüyor.

 

15 İnç Macbook Air Özellikleri

Daha önce bildirildiği gibi, önümüzdeki 15 inç MacBook Air'in, Apple'dan yayılan söylentiler arasında dolaşan M3 işlemcisini içermeyeceği görünüyor. 15 inç MacBook Air'in M3'ten mahrum kalması muhtemel olsa da iki ayrı M2 serisi işlemci seçeneği ile piyasaya sürülebilir. Bu yonga yapılandırması "M2 13 inç MacBook Air" ile benzer şekilde çekirdek sayısına bağlı olacaktır.

 

Diğer özellikler için RAM'in 8 GB'dan başlayıp 16 GB veya 32 GB'ye kadar çıkabileceği beklenir. Depolama 128 GB'dan başlayacak gibi görünüyor ancak 1 TB'ye kadar çıkabilir.

 

Macbook Air 15 İnç Görünümü

15 inç ekranlı MacBook Air’in dış görünümü hakkındaki söylentiler devam ediyor. Yayınlanan raporlar, bu yeni Apple dizüstü bilgisayarın Haziran ayının başında piyasaya sürülmeyeceğini gösterse de yakın gelecekte bir noktada piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor. Öyleyse, daha büyük bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar isteyenler için MacBook Air 2022'nin harika bir alternatifi gibi görünüyor.

 

Yeni Air'in M2 çıkışından bir yıl sonra piyasaya sürüleceği düşünüldüğünde, MacBook Air 15 inç'in M3 çipini kullanmayacak olması şaşırtıcı. Acaba yeni M2 Pro çipi ile donatılmış bir yapılandırma da olabilir mi? Kesin bir şey söyleyemeyiz, ancak ilginç bir olasılık olurdu.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/discord-da-kurallar-degisiyor-170 linkinden ulaşabilirsiniz.