Telefon Yurt Dışından Telefon Getirecekler Dikkat! 2023 IMEI Kayıt Ücretine Zam Geldi

Yurt Dışından Telefon Getirecekler Dikkat! 2023 IMEI Kayıt Ücretine Zam Geldi

Yurt dışından telefon getirecek olanların dikkatine! 2023 telefon IMEI kayıt harcına zam geldi. Yeni fiyat 20 bin TL oldu. İşte detaylar… 07-07-2023

Yurt dışından telefon alarak IMEI harcı yatırıp, Türkiye’de cihazı kullanıyor olmak artık fazlasıyla popüler bir yöntem. Ancak yakın zamanda yurt dışından telefon getirecek olanların dikkatine! 2023 telefon IMEI kayıt harcına zam geldi. Yeni fiyat 20 bin TL oldu. İşte detaylar…

 

Ülkemizde an itibari ile bazı sorgular öne çıkıyor. Bunlardan birkaçı şu şekilde;



-2023 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar?
-IMEI kayıt harcı ne kadar?
-Telefonu pasaporta kaydetme ücreti kaç TL?
-Yurt dışı telefon kayıt parası ne kadar?
-IMEI kayıt ücreti ne kadar 2023?

 

Eğer sizde bu sorgular için arama yapıyorsanız sizleri bilgilendirelim. Yeni gelen zam haberi ile birlikte IMEI kayıt ücretlerine zam geldi. 6091 TL olan IMEI kayıt harcı, yeni güncelleme ile birlikte 20 bin TL oldu.

 

"Bu gibi ek harçlar ödemek dışında çok daha uygun fiyatlar ile EasyCep'ten yenilenmiş telefon satın alabilirsiniz. Eski telefonunuz için 1 dakikada teklif alabilir, son teklifi onaylayarak kolayca satabilirsiniz. Sonrasında dilerseniz yenilenmiş telefonunuza avantajlı fiyat seçenekleriyle sahip olursunuz. Takasdan yararlanarak eski telefonunuzu getirin, yenisini kolayca götürün."

 

IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar 2023?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcı 20 bin TL oldu. KDV yüzde 18’den 20’ye çıktı.

 

2023 Yurt Dışından Telefon Getirme Ücreti Ne Kadar?

Seyahat için yurt dışına çıktığınızda ve oradan bir telefon alıp ülkenizde kullanmak istediğinizde bir harç ücreti ödemeniz gerekiyor. Peki yurt dışı telefon kayıt harcı yani IMEI kayıt ücretini nerelere ödeyebilirsiniz? Hemen yanıtlayalım… Telefonun kayıt ücretini vergi dairelerinden, internet vergi dairesinden, mobil bankacılıktan ya da bankalardan ödeyebilirsiniz.

 

Yurt Dışından Telefon Getirmenin Şartları Nelerdir?

Eğer telefonu yurt dışından Türkiye’ye getirdiyseniz ve açtıysanız kayıt gerçekleştirmediğiniz sürece 120 günün ardından telefon kendiliğinden kapanacaktır.

 

Bir kişi, bir telefon kaydı yaptırdığı yıldan itibaren 2 yıl boyunca yeni bir kayıt yapma hakkına sahip olmaz. Ancak, bu 2 yıl süresinin sonunda, takip eden yılın ilk günüyle birlikte yeniden kayıt hakkı kazanır. Bir cihaz kaydı yapabilmek için, cihazın kaybedildiği tarih üzerinden en az 3 yıl geçmiş olması gerekmektedir.