Telefon Yurt Dışından Getirilen Telefonlar 180 Gün Boyunca Kullanılabilir Hale Geldi!

Yurt Dışından Getirilen Telefonlar 180 Gün Boyunca Kullanılabilir Hale Geldi!

Yurt dışından gelen cihazlar artık 180 gün boyunca kayıtsız kullanılabilecek. Sitem e-Devlet üzerinden aktif edildi. İşte detaylar… 02-04-2024

Yurt dışından gelen cihazlar artık 180 gün boyunca kayıtsız kullanılabilecek. Sitem e-Devlet üzerinden aktif edildi. İşte detaylar…

 

Hükümet, yurt dışı cihazlarında 120 gün kayıtsız kullanım süresini 180 güne çıkardı. Sistem ise e-Devlet üzerinden artık kullanılmaya başlandı. Yurt dışında ikamet eden vatandaşlarla birlikte gelen telefonların 120 gün boyunca herhangi bir işlem yapmadan kullanılabilmesi mümkündü. Ancak yeni düzenleme ile bu sürenin 180 güne tamamlanması için e-Devlet üzerinden başvuru yapmak gerekecek. Konu ile alakalı açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, bu hizmetin e-Devlet üzerinden kullanıma sunulduğunu belirtti.

 

120 Gün Kullanım Süresi Nasıl Uzatılır?

Yurt dışında yaşayanlar Türkiye’ye getirdikleri cihazları 120 gün boyunca herhangi bir işlem yapmadan kullanabiliyordu. Ancak bu sürenin yetersiz geldiğini düşünen hükümet, süreyi 180 güne uzattı. Bu işlemin yapılmasını sağlayan hizmet, e-Devlet üzerinden iki defa ile sınırlı olmak üzere gerçekleştirilebiliyor. Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi açıklamasına göre, yurt dışında yaşayan vatandaşlar mobil cihazlarını 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım süresini iki defaya mahsus olarak 30 günlük ara ile e-Devlet üzerinden uzatabilir.

 

Sonuç olarak hükümetin aldığı bu karar, yurt dışından gelen vatandaşlar açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Bununla birlikte kişiler e-Devlet üzerinden, ‘’Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşların Kayıtsız Cihaz Kullanım Sürelerinin Uzatılması Başvurusu’’ kısmından kayıt yaptırarak bu süreyi uzatabilir. Ancak bunun sadece iki defaya mahsus olarak gerçekleştirilebileceğini hatırlatmak gerekiyor.