Sosyal Medya YouTube, Video Önerileri için Google Hesabınızla Girişinizi Şart Koşacak!

YouTube, Video Önerileri için Google Hesabınızla Girişinizi Şart Koşacak!

Yeni düzenleme ile artık YouTube, oturumunu kapatan veya yeni hesap açan kullanıcılara video önerisi yapmayacak. İşte detaylar… 12-03-2024

Google ve YouTube yeni güncellemelerle geliyor! Yeni düzenleme ile artık YouTube, oturumunu kapatan veya yeni hesap açan kullanıcılara video önerisi yapmayacak. İşte detaylar…

 

Bilindiği üzere YouTube’da giriş yapılmadığında bile bazı tavsiye içerikler görünüyordu. Kişiler giriş yapmasa bile tavsiye edilen içerikler, yine kişilerin tercihlerine uygun şekilde öneriliyordu. Şimdi ise Google’ın yaptığı düzenlemelerle YouTube artık oturumu kapanan veya yeni hesap açan kullanıcılar için video tavsiyesi yapmayacak. Artık YouTube ana sayfasını gizli sekmeden açanlar veya oturumunu kapatarak kullanan kişiler, tavsiye edilen içerikleri göremeyecekler.

 

Gizli Sekmelerde Geçerli Oluyor!

Artık kullanıcılar gizli sekmeden ana sayfaya girdiği zaman, ‘’Başlamak için arama yapın – İlginizi çekebilecek içerikler ile dolu bir akış oluşturabilmek için video izlemeye başlayın.’’ Yazılı bir uyarı ile karşılaşacaklar. Yani genel olarak sistem tam olarak bu şekilde işleyecek. Bunun dışında istediğiniz içeriklere ulaşabilmek için video izlemeye ihtiyaç duyulacak.

 

Neden Google’a Giriş Yapmak Zorunlu Oluyor?

Google’ın ABD ve Avrupa’da yaptığı düzenlemelerden dolayı bu tarz bir değişikliğe gidiliyor olabilir. Bununla beraber yeni ana sayfa özelliği, tüm dünyada geçerli olacak şekilde yayımlandı. Yani bu konuda herhangi bir şekilde Google veya YouTube tarafından bir açıklama yapılmadı.

 

Bilindiği üzere geçen sene YouTube izleme geçmişi kapalı olan kullanıcılara video önerisi yapmayı sonlandırmıştı. Yani kullanıcıların izleme geçmişi kapalıysa, önceki izleme geçmişi bulunmuyorsa, ana sayfada rastgele video önerileri ile karşılaşmıyor. Bu durumda kullanıcıların ana sayfa deneyimi daha hedef odaklı hale geliyor. Bunun dışında Google ve YouTube tarafında yapılan yeni güncelleme, özellikle yeni kullanıcılar için olumsuz karşılanabilir.