Sosyal Medya YouTube Reklamları Artık Engel Değil! YouTube Reklamlarını Hızlandırabilirsiniz

YouTube Reklamları Artık Engel Değil! YouTube Reklamlarını Hızlandırabilirsiniz

Artık YouTube reklamlarını engellemenize gerek yok. YouTube reklamlarını hızlandıracak yeni bir eklenti geliştirildi. 27-11-2023

YouTube, reklam engelleyicilere kısıtlama getirmişti. Ardından kullanıcılar, reklamları hızlandıran bir Chrome eklentisi geliştirmeyi başardı. Eklenti, YouTube reklamlarını algılayarak reklam hızını artırıyor. Böylece reklamlar daha kısa sürede tamamlanıyor.

 

Bilindiği üzere YouTube’un reklam engelleyicilere geçen haftalarda yeni kısıtlamalar getirdi ve böylece kullanıcılar yeni çözümler aramaya başladı. Çünkü YouTube’un açtığı savaşta birçok kullanıcı reklam engelleyici eklentisini kaldırmak zorunda kaldı. Fakat tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi YouTube reklamları günden güne daha fazla artış gösteriyor.

 

YouTube Reklamları Arttı mı?

Özellikle birçok kullanıcıya göre YouTube reklamları, son senelerde iyice artmaya başladı. Platformda izlenen videoların başında, ortasında ve hatta sonunda bile çıkan bu reklamlar vakit kaybı olabiliyor. Videoyu anlık olarak durdurup devam edilmek istendiğinde uzun reklamlar araya giriyor ve atlamaya izin vermiyor. Tüm bu reklamlar TV kullanıcıları içinde deneyim düşürmeye devam ediyor. Yine de YouTube, küresel anlamda hızlandırdığı reklam yasağı ile pek bir avantaj elde etmedi. Çünkü atılan bu adımda reklam engelleyici dünyası tamamen karıştı. Hatta beklenen premium abone artışı da gerçekleşmedi.

 

YouTube Reklam Hızlandırma Eklentisinin Özellikleri

YouTube geçtiğimiz haftalarda reklam engelleyicileri tamamen yasakladı. Üstelik bu yasağı küresel anlamda genişletti. Tarayıcılara basit bir şekilde yüklenen bu reklam engelleyiciler tamamen aradan çıktı. Böylece YouTube üzerinde kullanıcılar, premium abone olmaya yönlendiriliyor veya tüm bu reklamları görmeye itiliyor.

 

YouTube reklam hızlandırma eklentisi birçok özellikle birlikte geliyor. İddialara göre reklamları hızlandırmanın yanı sıra reklamların sesini otomatik olarak kapatıyor ve reklamları otomatik olarak geçiyor. Böylece kullanıcılar reklam bittiği zaman, ‘’Reklamı Geç’’ butonuna tıklamak zorunda kalmayacak. Geliştirilen eklenti sayesinde reklamlar otomatik olarak geçilecek. Bu eklenti ile YouTube kullanıcıları reklam hızını artıracak. Fakat bu tarz eklentiler YouTube hizmet şartlarını ihlal eder ve bu durum kullanıcılarda sorun yaratabilir.

 

YouTube Reklam Hızlandırma Eklentisi Nasıl Kullanılıyor?

YouTube, reklam kısıtlama hareketiyle kullanıcıları premium aboneliğe geçmeye itiyor. Çünkü reklam engelleyici eklentiler kullananlar 3 video izledikten sonra video izleyemiyordu. Ancak bunun önüne geçilen bir eklenti geliştirildi. Google Chrome mağazasında yer alan ‘’Ad Speedup’’ ismindeki eklenti, YouTube reklamlarını hızlandırıyor. Bu eklenti iddialara göre Reddit’teki bir geliştirici tarafından yapıldı. Hatta bu eklentinin Microsoft Edge ile uyumlu olduğu görülüyor.

 

YouTube Reklam Hızlandırma Eklentisi Nasıl Çalışıyor?

Ad Speedup eklentisi, videolardaki reklamları algılayarak normalden 16 kat hızlı şekilde reklam oynatıyor. Bazı iddialara göre reklamı geçmek otomatik olsa da manuel bir şekilde kapatmaya ihtiyaç duyabilir. Ancak bir sonraki sürümde kişiler manuel olarak kapatmaya ihtiyaç duymadan reklamları atlayabilecek. Bu konu henüz iddialara dayalıdır.

 

YouTube reklamları için geliştirilen bu eklenti, içerik üreticilerin gelirini etkileyebilir. Çünkü kanal sahipleri kazanç elde etmek için görüntülenen reklam süresinin etkili olduğunu belirtiyor. YouTube reklamlarını hızlandıran ve direkt video içeriğine geçen bu eklenti, içerik üreticilerinin geliri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Yine de bu konu hakkında net olarak bir bilgi bulunmuyor.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse tam olarak reklamsız bir video deneyimi olmasa da alternatif bir seçenek olabilir. YouTube platformunun ise bu konuda nasıl bir adım atacağı henüz belirsiz. Ad Speedup ise şimdilik birçok kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı.