Telefon YouTube Premium Abonelerine Ekran Kilidi Özelliği Getiriyor!

YouTube Premium Abonelerine Ekran Kilidi Özelliği Getiriyor!

YouTube tarafından test edilen ekran kilidi özelliği, tüm premium kullanıcılar için getirilecek. YouTube premium abonelerine ekran kilidi özelliğinden bahsedeceğiz. 07-07-2023

YouTube bu özelliği güncel olarak premium abonelere açık. Özelliğin genel amaç ise ekrana izleme sürecinde yapılan istenmeyen dokunmaları engellemektir. Böylece videoda yanlışlıkla duraklatma, atlatma ve kesintiye uğraması önlenecek. Premium hesaplara sağlanan YouTube ekran kilidi özelliği İOS ve Android sistemlerde kullanılabilmektedir. YouTube platformu, bundan öncesinde reklam konusunu gündeme getirmişti. Premium kullanıcılar, platformda yayınlanan reklamlardan muaf tutuluyordu. Ancak yeni getirilen premium özellikle beraber kullanıcılar ekran kilidi özelliğinden de yararlanabilecekler.

 

YouTube Ekran Kilitleme Nasıl Kullanılır?

YouTube ekran kilitleme özelliği premium hesaplar için kullanılmaktadır. Bununla beraber basit adımlarla ekran kilitleme yapılabilir. Özelliğin kullanımı için tam ekran modundaki video açıkken, ekranda sol üst köşesinde bulunan dişli simgesine dokunmanız gerekiyor. Ardından ekran kilidini seçin. Bu özellikle videonun oynatıldığı sırada yanlış dokunmaların ve duraklatılmanın önüne geçilebilecek. Videoların ileri sarmasını veya geri sarmasını bu özellik ile engellenebiliyor. Fakat başlangıç olarak sadece premium abonelere sağlanıyor.

 

YouTube ekran kilitleme özelliği, Android, Netflix ve İOS uygulamalarında yer alan benzer bir özelliğe benzemektedir. Böylece uzun süreli film, dizi veya YouTube içeriklerini izlemek isteyenler tablet veya akıllı telefonlardan video izleme deneyimini daha rahat hale getirmektedir.

 

YouTube Ekran Kilitleme Özelliği ile Gelen Ek Uyarılar Neler Olacak?

YouTube, yeni getirdiği ekran kilidi özelliğiyle birlikte reklam engelleyici özelliklerini premium kullanıcılara sağlarken güvenlik önlemlerini almaya devam ediyor. Premium hesaba geçmek istemeyen YouTube kullanıcıları, reklam engelleyici kullanarak videolardaki reklamları engellemekteydi. Ancak YouTube, bu tarz bir yönteme başvuran kullanıcılara uyarı mesajı atacaklarını belirtti. Bu uyarı mesajıyla üç video sonrasında reklam izleyicinin kapatılması zorunlu olacak. Aksi takdirde YouTube hesabınız askıya alınabilir veya tamamen kapatılabilir.

 

Genel olarak YouTube, reklamların görüntülenmesini sağlamak için çeşitli güvenlik önlemleri alıyor. Bu yeni gelişmelerle YouTube yöneticileri, kullanıcı sayılarında önemli değişiklikleri sağlayacak diyebiliriz. Özellikle reklam engelleyici kullanan hesapların kanalları tehlikeye girebilir.

 

YouTube Ekran Kilitleme Avantajları Neler?

Milyonlarca ziyaretçisiyle en popüler sosyal medya platformlarından birisi haline gelen YouTube, kullanıcılar için uygulama gelişimine devam ediyor. Video akışı devi olan YouTube, yenilikçi hareketleriyle kullanıcıları premium hesaba teşvik etmektedir. Yeni bir özellik olarak sunulan YouTube’da video izlerken ekran kilitleme birçok kişi için avantajlı bir özellik.

 

Bilindiği üzere ilk ekran kilitleme Netflix’te uygulanmıştı. Kilit ekranı özelliği, ekrandaki olası dokunmatik girişleri devre dışı bırakır. Bu sebeple YouTube izleyicileri tam ekran moduyla tercih ettikleri videonun tadını çıkartabilir. Ancak henüz test aşamasında olan bu özellik 30 Temmuz tarihine kadar deneyimlenebilecek. Önde gelen platformlardan olan YouTube, tüketicilerin izleme deneyimlerini daima geliştiriyor. İzleme deneyimi üzerinde daha fazla kontrol sağlanacak olan bu özellikle kullanıcılar daha benzersiz bir avantaj yakalayabilecekler.

 

YouTube Ekran Kilitleme Özelliği Henüz Test Aşamasında

Sosyal devlerin arasında kullanıcıların izleme alışkanlığını tamamen değiştirecek YouTube platformu, kullanıcılara benzersiz kontrol ve kolaylık sağlıyor. Ekran kilitleme özelliği, ilk aşamada ilgi çekici olsa da henüz test aşamasında. Başlangıçta henüz YouTube premium abonelerine sağlanan YouTube ekran kilidi özelliği 30 Temmuz tarihine kadar test edilecek. Bu süreçte YouTube, ekran kilidi özelliğinin denenmesini sağlarken reklam engelleyici kullanımının önüne geçmek içinde uğraşıyor. Sadece bu değil, YouTube ile oyun oynanmasına izin verecek çevrimiçi oyun tekliflerini de değerlendirdiğini belirtti.

 

YouTube Ekran Kilitleme Özelliği Kalıcı mı?

Sonuç olarak tüm bu gelişmeler, YouTube kullanıcılarına ulaşım sağladıkça yeni iyileştirmelerin yapılması da bekleniyor. Özellikle YouTube ekran kilidi özelliğini kullanan kullanıcılar bu özellik hakkındaki geri bildirimlerini değerlendirebilirler. Ardından uygulamanın eksikleri belirtilebilir ve ekran kilitleme özelliğinin kalıcı olması için yeni adımlar atılabilir. Video izlerken ekran kilitleme Youtube özelliğini kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak premium hesabınız yoksa henüz ekran kilitleme özelliğini kullanamazsınız.

 

Genel olarak Youtube platformu, atmış olduğu adımlarla kullanıcı deneyimini devamlı olarak geliştiriyor. Bu özellikle beraber tabletlerden, akıllı telefonlardan uzun süreli bir şeyler izlemek daha kolay olacak. Sizlerde Youtube premium hesabı edinebilir ve ardından bu özelliği kullanabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/arzum-kahve-makinesi-okka-serisi-turk-kahvesinin-en-iyisi-257 linkinden ulaşabilirsiniz.