Sosyal Medya YouTube ‘’Playables’’ Özelliği ile 75 Oyunu Tüm Kullanıcılara Sundu!

YouTube ‘’Playables’’ Özelliği ile 75 Oyunu Tüm Kullanıcılara Sundu!

YouTube, Playables özelliği ile birlikte oyun dünyasına girdi. Yaklaşık 75 oyun kullanıcılara sunuldu! İşte detaylar... 30-05-2024

YouTube, Playables özelliği ile birlikte oyun dünyasına girdi. Yaklaşık 75 oyun kullanıcılara sunuldu. Kullanıcılar herhangi bir indirme yapmadan 75’ten fazla oyuna web sürümünden veya mobil uygulamadan ulaşabilir. İşte detaylar…

 

Son dönemde Netflix, Instagram ve birçok popüler platform, farklı türden olsa da oyunlara yönelik hamle yapmaya başladı. Bunlardan birisi ise YouTube oldu. Firma, geçtiğimiz sene uygulama üzerinden oynanabilen oyunların testine başladı. Bu oyunlar ise belirlenen kapsamda sadece bazı bölgelerde Premium abonelere sağlanıyordu. Güncel olarak ise tüm kullanıcıları sevindiren yeni haber geldi. Artık YouTube, Playables adını verdiği özelliği geniş çapta kullanıma sundu. Herkes ücretli ve ücretsiz olarak bu oyunları indirerek YouTube’un oyun özelliğinden yararlanacak.

 

YouTube’’Playables’’ Programında Hangi Oyunlar Var?

Playables, YouTube kullanıcılarına sunulan yeni bir oyun platformu olmayı başardı. YouTube’un web sitesi veya İOS/Android uygulamasına girdikten sonra kenar çubuğundan Playables bölümüne ulaşmak yeterli olacaktır. Bu program sayesinde oyuncular, ilerlemelerini kayıt ederek yüksek skorlarının takibini yapabilir. Aynı zamanda YouTube Playables içinde güncel olarak 75 civarı oyun mevcut.

 

Oyunlar arasında bulmaca, satranç, Angry Birds Showdown, Cut the Rope ve Trivia Crack gibi popüler mobil oyunlara kadar geniş bir yelpaze sunulmuş. Aslında YouTube’ın ilk oyun dünyasına girişi geçen sene YouTube Premium abonelerine özel olarak açtığı Playables programı ile atmıştı. Fakat o dönemde oyun sayısı oldukça azdı ve bu program sadece sınırlı bir süre için geçerliydi. Ancak Playables artık tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale geldi.

 

YouTube Playables ile Nasıl Oyun Oynanır?

İlk olarak YouTube uygulamasını güncelleyin ve ardından uygulamayı açın. Uygulamada sağ üst kısımda yer alan ‘’Keşfet’’ bölümüne gelin. Ardından Playables yani Oynanabilirler bölümüne tıklayarak oyunlara erişin.

 

Bu özellik, YouTube kullanımını artıracak ve aynı zamanda beğenilen bir oyunu arkadaşlarla paylaşmaya olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda YouTube’u deneyimlemenin eğlenceli bir yolu olabilir. Oyunlar ile kullanıcılar platformdan daha fazla zaman geçirebilir ve platforma olan ilgi artabilir.