Sosyal Medya YouTube Müzik Web Uygulamasında Yeni İndirme Özelliği! Nasıl Kullanılır?

YouTube Müzik Web Uygulamasında Yeni İndirme Özelliği! Nasıl Kullanılır?

YouTube Music, müzikleri çevrimdışı durumdayken dinleme özelliğini kullanıma sunuyor. İşte detaylar… 28-02-2024

YouTube Music, müzikleri çevrimdışı durumdayken dinleme özelliğini kullanıma sunuyor. Artık kullanıcılar bu özellikle birlikte bilgisayarında internet bağlantısı olmadığı zaman YouTube Music’ten müzik dinleyebilecek. İşte detaylar…

 

Spotify tarzı platformlar hali hazırda mobil uygulamalardan indirme özelliğini zaten sunuyor. Kullanıcılar bu özellik olmasa bile müzik dinlemeye devam edebiliyor. YouTube Music’in web uygulamasına eklenen özellik ise tam olarak bu şekilde çalışıyor. Kullanıcılar internet bağlantısı varken indirmiş olduğu bir müziği, internet bağlantısı olmadığı zamanlarda dinleyebiliyor. Bu durum özellikle internet bağlantısının olmadığı veya sınırlı olduğu durumlarda müzik dinlemeyi oldukça kolay hale getiriyor. Bilindiği üzere YouTube Music ve YouTube Premium, toplamda 100 milyondan fazla ücretli aboneye ulaştı. YouTube’ın bu yeni özelliği, kullanıcı sayısını önemli derecede artırabilir.

 

YouTube Music İndirme Özelliği Nasıl Kullanılır?

YouTube Music kullanıcıları, sadece birkaç basit adım ile albümün tamamını veya istediği müziği indirebilir. Yani bu özelliği kullanmak oldukça kolay olacak. Kullanıcılar, indirme adımını başlattıktan sonra indirme butonu ile karşılaşacaklar. Uygulama indirme tamamlanana kadar ise sol alt kısımda durum bildirimi olacak. İndirme tamamlandıktan sonra müzik ve albümler, kütüphanede yer alacak. İndirilen müzikler ‘’İndirilenler’’ bölümüne eklenecek.

 

Tüm bunların dışında kullanıcılara çalma listesi, albümler, şarkılar ve podcast’ler gibi kategorilere göre filtreleme imkânı sağlanacak. Aynı zamanda indirilen içerikleri dinlemek için ise cihazın 30 günlük aktif bir internet bağlantısına sahip olması gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

 

YouTube Music İndirme Özelliği Ne Zaman Kullanılacak?

YouTube Music web uygulaması için hazırlanan indirme özelliği, henüz her kullanıcının ulaşabildiği bir konumda değil. Yani bazı kullanıcılar bu özelliği yeni yeni görmeye başlıyor. Tam olarak tüm kullanıcılara ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor. Ancak bir süre sonra tüm kullanıcılar YouTube Music web indirme özelliğini kullanmaya başlayabilir. Bunun dışında indirilen içeriklerin kullanımı için YouTube Premium aboneliğinin gerekip gerekmediği konusunda net bir bilgi de bulunmuyor.

 

Sonuç olarak artık YouTube Music, diğer rakipleri arasında önemli bir konumda yer alıyor ve Spotify, Apple Music gibi popüler platformlar ile rekabet halinde. Özellikle mobil uygulamalardaki indirme tercihi, kullanıcıların müzik dinleme deneyimini zenginleştirmişti. Google’ın YouTube Music için getirdiği bu yeni güncelleme ile kullanıcılar bilgisayarları üzerinden müzik indirme avantajına sahip olabilir. Yani bu özellik, YouTube Music kullanıcılarının müzik dinleme alışkanlıklarını geliştirebilir.