Telefon YouTube Music, Ruh Halinize Göre Şarkılar Önerecek!

YouTube Music, Ruh Halinize Göre Şarkılar Önerecek!

YouTube Music, müzik dinlemeyi sevenler için yeni özellikler deniyor. 5 yeni ruh hali filtresiyle birlikte dinleyicilerine yeni şarkılar önerecek. İşte detaylar... 19-09-2023

YouTube Music, müzik dinlemeyi sevenler için yeni özellikler deniyor. 5 yeni ruh hali filtresiyle birlikte dinleyicilerine yeni şarkılar önerecek.

 

YouTube, dijital içerik platformları arasında en fazla kullanılan uygulamalarından birisidir. Hem video içerikleri hem de müzik içerikleri için vazgeçilmez bir adres olmayı başardı. Bununla birlikte 2015 senesiyle YouTube Music platformunu hayata geçirmiş ve sunduğu yeni özelliklerle kullanıcı deneyimini artırmıştır. Son dönemde ise kullanıcıların ruh haline göre müzik önerebileceği filtreleri bünyesine ekledi.

 

YouTube, bu yeni filtreler ile kullanıcıların müzik keşfini daha anlamlı ve özel hale getirmeyi planlıyor. Kullanıcılar herhangi bir ruh haline uyacak şarkıları bulmak için bu filtreleri kullanabilir. Hatta kendilerine özel çalma listeleri oluştururken beğenebilecekleri şarkıları daha kolay keşfedebilir. Bu özellik, YouTube Music kullanıcıları açısından avantajlı olabilir.

 

Youtube ve 5 Yeni Ruh Hali Filtresi

YouTube Music, 2020 senesiyle birlikte ruh hali filtrelerini barındıran bir özelliği kullanıma sundu. Bu kategoride ise odaklanma, enerji, iş, odaklanma, spor ve rahatlama gibi modlar var. YouTube, ruh hali seçeneklerini artırdı ve 5 farklı ruh hali filtresi ekledi. Böylece YouTube Music, daha çok kişiye hitap edebilecek ve kişilerin anlık ruh haline uygun müzik içeriklerini sunabilecek. Yeni gelen 5 yeni ruh hali filtresi ise ağlamak, parti, romantik, havam yerinde ve uyku halleri oldu. Örnek olarak ‘’Parti’’ filtresi eğlence dolu anlarınıza uyum sağlayacak içerikleri barındırıyor. Daha enerjik ve dans müziği önerileri sağlayacak bu filtre sayesinde kullanıcılar mevcut ruh haline göre şarkı tercihi yapabilecekler.

 

YouTube’ın getirdiği özellikler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. İddialara göre Google, YouTube Music platformunda kullanıcıların daha fazla aktif olmasını istiyor. Bu sebeple YouTube yorumlar kısmını Music kısmına getiriyor. Yani YouTube Music bir yorum kısmına sahip olacak ve kullanıcılar istediği içerik için yorum yapabilecekler.

 

Yeni YouTube Music Özellikleri Neler?

YouTube Music sadece yeni ruh halleri ve yorumlar kısmını eklemekle sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde Live Lyrics özelliği için adım atıldı. Bu özellik sayesinde şarkıların sözleri daha iyi aralıklarla ve daha büyük metinlerle sunulacak. Canlı şarkı sözlerindeki satırlar beyaz renklerle vurgulanırken diğer şarkı sözleri gri renklerle tonlanacak. Yani genel olarak şarkı sözlerini anlamak daha kolay olacak diyebiliriz. Bu açıdan baktığımız zaman YouTube Music, Spotify uygulamasına daha fazla benziyor.

 

Yeni 5 Ruh Hali Özelliği Nasıl Kullanılır?

YouTube Music filtrelerine ana sayfada yerleştirilen sekmelerden erişilebilir. Örnek olarak ‘’Ağlamak’’ moduna girildiği zaman daha hüzünlü ve sakin şarkılar önerilecek. Bu özellik hem mobilde hem de web üzerinden kullanıcılarla buluşuyor. Ancak özellik kademeli şekilde geliyor. Bu sebeple henüz tüm kullanıcılar tüm ruh hali seçeneklerini görmeyebilir. Bazı iddialara göre YouTube Music, yeni filtrelerle birlikte şimdiye kadarki en fazla seçeneğe sahip müzik platformu oldu. Eğer sizlerde yeni ruh hali filtrelerini kullanmak istiyorsanız uygulamanızı güncel olarak tutmalısınız. Ancak bu özellik için YouTube Music abonesi olmanız gerekiyor. Ardından tüm filtreleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Genel olarak baktığımız zaman YouTube Music, kullanıcıların etkileşimini artırmak için çeşitli özellikler getirmeye devam ediyor. YouTube platformu yeni özelliklerle birlikte diğer müzik dinleme platformların hızına yetişebilir. Bu tarz özellikler güncel olarak Spotify uygulamasında mevcut. Örnek olarak uygulamada ‘’Ruh Hali’’ kısmından istenilen şarkı tarzına ulaşılabiliyor. Şimdi ise YouTube platformunda etkili olacak bu özellik Music aboneleri için mümkün olabilecek.