Sosyal Medya YouTube’da Yenilik Başladı: Artık Uzun Videoları İzlemeye Gerek Kalmayacak!

YouTube’da Yenilik Başladı: Artık Uzun Videoları İzlemeye Gerek Kalmayacak!

Popüler video izleme uygulaması YouTube’a ‘Önemli Anlar’ özelliği geliyor. Artık uzun videolar otomatik olarak bölümlere ayrılacak. 05-04-2024

Popüler video izleme uygulaması YouTube’a ‘Önemli Anlar’ özelliği geliyor. Artık uzun videolar otomatik olarak bölümlere ayrılacak. Böylece gereksiz uzun video izlemenin önüne geçilecek. İşte detaylar…

 

YouTube, izleyicilerin uzun video içeriklerini tarayarak zaman kaybetmelerini önleyen yeni bir özellikle geliyor. Bu özellik sayesinde videoların önemli kısımları zaman çizelgesinde yer alacak ve kullanıcılar sadece ilgili olan kısımlara atlayabilecek. YouTube’un ‘Önemli Anlar’ ismini verdiği bu özellik, izleme deneyimini daha avantajlı hale getirmeyi hedefliyor.

 

Önemli Anlar Özelliği Nasıl Çalışacak?

YouTube, Önemli Anlar özelliği için video izleme oranı ve etkileşim tarzı verileri göz önüne alarak otomatik şekilde belirleyecek. Ardından zaman çizelgesine ekleyecek. Böylece kullanıcılar, videoların önemli kısımlarına daha kolay bir şekilde erişebilecek. Bu özellik, güncel olarak akıllı TV uygulamasında ve aynı zamanda web sitesinde kullanıma sunuldu. Video izleme sırasında küçük resimlerden oluşan bir tablo oluşacak ve kullanıcılar bu görsellere dokunarak video içerisinde istediği kısma geçiş yapabilecekler.

 

YouTube Önemli Anlar Özelliği Avantajları

YouTube, yaptığı açıklamada ‘Önemli Anlar’ özelliğinin amacının izleyicilerin videoların en ilgi çekici kısımlarına kolayca ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Aynı zamanda bu özelliğin TV’lere gelmesinin nedeni, video içerisinde gezinmenin zor olması diyebiliriz. Çünkü TV kumandaları ile belirli kısımları taramak daha yorucu. Bu sebeple kullanıcılar yeni özellikle daha kolay bir şekilde gezinebilecekler.

 

YouTube Önemli Anlar Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Güncel olarak YouTube’da ‘Bölümler’ adında bir özellik bulunuyor. Bu özellik ile video sahipleri, içeriği manuel olarak bölümlere ayırabiliyor. Böylece izleyicilere daha avantajlı bir deneyim sunmak mümkün oluyor. Önemli Anlar özelliği ise bu özelliği otomatik hale getirmeyi planlıyor. Özellik hem TV hem mobil hem de masaüstü sürümlerinden erişilebilecek. Bunun dışında YouTube henüz bu özelliğin ne zaman geleceği konusunda net bir açıklama yapmadı.